Dagboka mandag 27. mai 2019

Store Norske Leksikon skriver at blåmandag kan betegne et tidspunkt for et tilbakeslag etter en periode med suksess. Mer presist klarer ikke denne dagboka å formulere det. Lørdagen var en enorm nedtur etter to feite 1-0-seire over bøfla i fjor. Det skjedde ikke i år, og skuffelsen sitter fortsatt i kroppen. Denne dagboka skal gjøre … Fortsett å lese «Dagboka mandag 27. mai 2019»

Store Norske Leksikon skriver at blåmandag kan betegne et tidspunkt for et tilbakeslag etter en periode med suksess. Mer presist klarer ikke denne dagboka å formulere det.

Lørdagen var en enorm nedtur etter to feite 1-0-seire over bøfla i fjor. Det skjedde ikke i år, og skuffelsen sitter fortsatt i kroppen. Denne dagboka skal gjøre et ærlig forsøk på å peke på noen sentrale punkter i denne kampen.

Gutta svikter. De ble kjempa ut av stilen av et lag som ikke kom for å spille vakker fotball (det visste vi). Dagboka har ingen annen forklaring på dette enn at gutta på et eller annet vis tok for lett på oppgaven. Det vil de garantert benekte sjøl, men det er vanskelig å forklare den manglende gutsen – og at de blir kjempet ut av stilen – med med noe annet enn at det hadde sneket seg inn en falsk trygghet i laget om at dette kommer til å gå bra. Vi er bedre enn dem (noe vi forsåvidt er, men det hjelper jo ikke å være bedre hvis du ikke står opp og kjemper om hver eneste ball).

Svein Oddvar Moen. Ronny Deila mener dommer Moen bomma på lista han la i derbyet, og vi er enige. Det er definitivt ikke grunnen til at vi taper kampen, men når Moen klarer å si til Dagbladet at han er fornøyd med egen dømming når han ikke gir gult kort til Salquist som skader Dønnum samtidig som han gir gult kort til Ejuke for en uskyldig situasjon, da blir det bare for dumt og useriøst.

Marginer. Vi taper ikke på grunn av marginer, men det er et faktum at vi definitivt ikke hadde marginene med oss på lørdag. Dommeren lot alle tvilssituasjoner gå mot oss. Dagboka sier ikke at 1-0-målet var offside, men det ville ikke vært direkte feil å blåse offside på den. Frisparket på 0-3 var ikke frispark ifølge linjedommeren som sto like ved, men Moen valgte likevel å blåse. Dessuten kunne og burde vi scoret i første omgang – både Ejuke og Azemi. Azemi lobber ballen for høyt over mål og Ejuke (og Dønnum på returen) kunne begge putta. I stedet scorer altså Lillestrøm på sine tre eneste sjanser (jada, på 0-3 og en mann mer får flere sjanser). De har marginene med seg, og vi taper for et høyst middelmådig lag. Men husk, Vålerenga er ikke så veldig mye bedre, eliteserien består av mange middelmådige lag.

Norsk eliteserie. Molde taper borte mot Tromsø. Vi taper hjemme mot LSK. Rosenborg sliter og viser enorm ustabilitet, men vinner borte mot Brann. Norsk fotball er et sørgelig kapittel, noe vi er med og viser i helgen. Du kommer så jævlig langt med å løpe og kjempe og ødelegge med seks mann i forsvar, det er sant, men trist. Sånn er det bare. Vi var mange som trodde at Vålerenga nå hadde funnet oppskriften, men nei.

Aleksander Melgalvis. Dersom dagboka hadde holdt med Lillestrøm, ville dagboka garantert syntes at det han gjorde var moro, men også ganske dust. For objektivt sett er det både kult og dust det han gjorde. For eksempel: Dagboka synes bluss er kult på fotballkamper, men ikke når klubben får bot. Har du som spiller lyst til å provosere motstanderklubbens supportere, kan du ikke vente annet enn sterke reaksjoner når du planter flagget i midtsirkelen på motstanderens hjemmebane på en såkalt høyrisikokamp. Ja, det er et artig stunt for supporterne til bøfla, men dersom NFF ikke reagerer, er det like håpløst som Moens dømming utpå banen. Fyren sier jo at han heller ikke angrer.

Daily Telegraph lagde for 10 år siden en oversikt over Top 10 provocative football moments. Eric Cantona toppet listen med sitt karatespark. Paul Gascoigne kom høyt opp da han i 1995 i derbyet mellom Glasgow Rangers og Celtic latet som han spilte fløyte og provoserte Celtics katolske fans. Forbundet truet med reaksjoner, og klubben ga han 400.000 kroner i bot.  Gary Neville ble bøtelagt av FA for å løpe over halve banen og feire foran Liverpools fans – «improper conduct». Dersom NFF ikke vil ha tilsvarende oppførsel av norske spillere, og hodeløse spillere skal få lov til å provosere fans før, under og etter kamp, må de simpelthen reagere.

Bråket kan få konsekvenser både for Lillestrøm, Vålerenga og Melgalvis, skriver Dagbladet..

– Brudd på bestemmelser behandles i NFFs domsorganer. Det er ikke riktig av meg å spekulere i mulige sanksjoner og straffer, sier NFFs Nils Fisketjønn, men bekrefter at Meglalvis kan få straff.

[poll id=»180″]

Vålerenga 2

Et lyspunkt i Vålerenga for tiden er rekruttlaget. Ny seier i går – denne gang mot Ullern. Brede Sandmoen ble kampens store spiller med tre mål for Vålerenga 2 i 4-1-seieren over Ullern. Du kan lese mer på klubbens sider.

Seriemester i eSerien

Vålerenga ble den aller første seriemesteren i Altibox eSerien ved å slå Brann i finalen søndag ettermiddag. Vålerenga fikk 120.000 kroner for seieren, og du kan lese mer her.

Vålerenga i dag

I dag handler det om å se framover, og vi sier som forfatteren Dag Solstad: –Jeg tror på fortrengning! Å dvele for lenge ved det negative er ikke noe å trakte etter.

 

Legg igjen en kommentar