Dagboka tirsdag 7. mai 2019

1-1 borte mot Viking med en mann utvist den siste halvtimen, er til å leve med. Vi gir Ronny rett i det han sa til MAX etter kampen. – Når du får med deg noe etter å ha spilt lenge med ti mann, må du være fornøyd. Og ett poeng på bortebane er sånn generelt … Fortsett å lese «Dagboka tirsdag 7. mai 2019»

1-1 borte mot Viking med en mann utvist den siste halvtimen, er til å leve med. Vi gir Ronny rett i det han sa til MAX etter kampen. – Når du får med deg noe etter å ha spilt lenge med ti mann, må du være fornøyd.

Og ett poeng på bortebane er sånn generelt ikke til å klage på – husk at både Brann og Kristiansund tapte der borte tidligere i år. Uavgjort var også et helt greit resultat hvis du ser kampen under ett. Men det var jævla surt å få en i rævva rett etter vår fantastiske scoring. Scoringen var av det nydelige slaget, og Vega/Ejuke kombinerte lekkert da vi tok ledelsen. Men å følge Vålerenga har alltid betydd kort vei mellom himmel og helvete.

Vi har mye ball (nesten 60 prosent ball i første omgang) og vi har innimellom noen løfterike og lovende angrep, men vi har også en mangel på kynisme og manglende råhet i forsvaret som gjør at vi er sårbare bakover. Gutta manglet balltempo og vi klarte ikke å skape veldig mye selv om vi triller en del ball. Viking er ikke et lag som kommer til å kjempe om medaljer når det blir høst, og skal vi være med der oppe, må vi få til mer mot et nyopprykket lag.

Hva skjer, Abu? Det er greit at du ikke har levert på samme nivå i år som i fjor, men i dag mistet du rett og slett huet. To gule på to minutter og 44 sekunder er helt håpløst. Selv om Tripic ruller rundt og overspiller på pinlig vis (tre, fire rullinger ekstra for å forsterke dramatikken, noe som tyder på at han ikke ble spesielt hardt takla), og det er mulig å diskutere om Abu er hårfint på ball før fot på den andre gule, så er og blir dette to idiotiske involveringer. Vi forventer rett og slett mer av deg.

Det er ingen tvil om at årets midtbane ikke leverer på like høyt nivå som i fjor. Abu hadde riktignok en strålende pasning til Shala/Finne noen minutter før han ble sendt av banen, men midtbanen gir ikke samme defensive trygghet i år som i fjor (Lekven gjør dog mye bra framover).

Heldigvis har vi keeper. Adam Larsen Kwarasey viser at han holder et høyt nivå i norsk eliteserie, og redder oss flere ganger.

11 poeng etter sju kamper er identisk med fjoråret.

[poll id=»170″]

Sotahjørnet

Vålerenga i dag

Vålerenga 2 reiser i dag til Horten for å spille seriekamp i 3. divisjon mot Ørn-Horten.  Det skal i utgangspunktet være en overkommelig oppgave (med full innsats) for våre gutter, men Vålerenga har slitt i Horten mange ganger. Her er en grei oversikt over de 17 kampene klubbene har møtt hverandre.

Å gå på toalettet under kamp…

 

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar