Cupdagboka torsdag 2. mai 2019

Triggerwarning. Vålerengas damer taper ikke, Vålerengas herrer spiller mot et lag vi ikke har møtt siden 1985, og Christian Borchgrevink skal til fotball-VM. Kjør krenk. Seier følger våre faner I går var Vålerenga i Trondheim for å spille mot Ørn. Den plassen er seg sjøl lik og kunne varte opp med pissregn, blåst og generell … Fortsett å lese «Cupdagboka torsdag 2. mai 2019»

Triggerwarning. Vålerengas damer taper ikke, Vålerengas herrer spiller mot et lag vi ikke har møtt siden 1985, og Christian Borchgrevink skal til fotball-VM. Kjør krenk.

Seier følger våre faner

I går var Vålerenga i Trondheim for å spille mot Ørn. Den plassen er seg sjøl lik og kunne varte opp med pissregn, blåst og generell kjølig stemning. Det spilte ikke noen roll for Vålerengas damer som lunta Trondheims Ørn i senk og bøffa alle de tre poengene i potten. Njoya venta rett nok til det 87. minutt før hun satt kula i målet, men det var vel verdt ventetida.

Vålerenga er nå ubeseiera og ligger på andreplass bak LSK Kvinner, laget som ikke får lov å hete Lillestrøm.

Da passer det jamt bra at det er nettopp LSK som reiser til Valle søndag for å få fik. Kampen starter 17:00, og dette har du ingen ønsker om å gå glipp av!

Der samhandling skaper resultater

Dette er slagordet til Faaberg fotball, laget Vålerenga møter i kveld på vei mot Haralds pokal. Vi skal altså til ei bygd utafor Lillehammer som byr på dramatikk og spenning, bare sjekk disse overskriftene fra lokalavisa Dagningen:

  • Lokalbefolkningen bærer frosk over vegen i bøtter for å unngå at hundrevis blir påkjørt og drept
  • Forventer støyskjerming av topp, topp klasse
  • Da Laila var på veg til nattevakt oppdaget hun en guloransje klump i vegkanten: – Den glante på meg
  • Når Faaberg Fotball får besøk av Vålerenga, håper jeg at vi gir ungene fri fra fotball på TV2 Sumo og Viasat en stakket stund
  • Konkurs i midtdalen og nytt firma skal selge honning på Lillehammer
  • Dette skal du gjøre dersom du kjører på en fugl
  • Brannvesenet rykket ut til en veranda på Fåberg

Heldigvis leverer klubbens nettside på samme nivå. Det første vi sjekka var hvem som er involvert i styre og stell. Røddig gjeng, de fremstår joviale og trivelig. Så smeller det, bilde av en fyr fra julebordets nachspiel. Dagboka noterer at der det mangler offisielle klubbilder av folka benyttes kun klubbens logo. Hvorfor Håvard insisterer på å kjøre partyfaktor veit vi ikke, men vi veit hvem vi skal henge oss på etter kampen. Her lukter det muligheter for vargtass.

Klubbens historie er også et eventyr. Høydepunktet er selvsagt da Faaberg reiste til Bislett og spilte 3-3 mot Vålerenga i cupens semifinale. På den tiden betydde uavgjort omkamp, og det blei tur til bygda. Kampen endte da selvsagte 1-4 og Vålerenga møtte Lillestrøm i en finale som resulterte i sølv, i serien fikk Vålerenga bronse.

I 1999 gjorde Faaberg som så mange klubber på den tiden, de slo seg sammen med en annen klubb for å erobre Norge. Valget falt på Lillehammer, og som for så mange klubber på den tiden endte dette prosjektet i dass.

Nå om dagen er ikke Faaberg så nøye på det, har du puls kan du delta, og klubben skryter på seg spillere fra Øyer, Rudsbygd, Lillehammer og Vingrom selv om de egentlig er en klubb for Fåberg og Jørstadmoen. Rause, det er de, selv om de sliter litt på damefronten:

dette er klubbens store ønsker for fremtiden, å tiltrekke seg flere jenter.

Vi veit ikke om dette er greit å skrive på en klubbside, men vi gjetter på at Håvard har en finger med i spillet.

Det vi elsker mest med Faaberg fotball er beskrivelsen av hvordan klubben skal fremstå:

Faaberg Fotball skal fremstå som en klubb med en klar visjon, der man har fastsatt målsettinger som man ønsker å nå. Det skal være definerte virkemidler for å nå disse målsettingene. Dette skal være konkrete virkemidler, der det er fastsatt ansvarlige for gjennomføringen, og med tydelige rammer for både kostnader og gjennomføring.

Med tanke på hvor klare, fastsatte, definerte, konkrete og tydelige klubben skal fremstå var dette usedvanlig uklart og lite konkret.

Hva så med kampen? Den starter 18:30, spilles på Jorekstad og du må reise seinest 16:00 fra Oslo for å rekke avspark. Du gjør det lettest for deg selv om du slenger deg med Klanen fra Bohemen 15:00, da rekker du støtte Fåberg med et pølsekjøp og.

Åja, vi vinner. Du hørte det her først.

Fagermo drøyer tid

På tirsdag spurte Dagboka hva Fagermo skrev på lappen som gikk mellom Odds-spillerne under kampen på Valle. 39% av dere som svarte mente det stod «Flest mulig dødballer i mot. Da kan vi drøye tid» og 37% av de som svarte mener det stod «Kan du vippse meg de 100 du lånte til pølse og brus før kampen».

Mange av oss er altså enige om at Fagermo er mest opptatt av å bruke kamptiden på ingen ting, eller drøye tid som det også kalles.

VM for Borchgrevink

Vår høyt skattede og elskede høyreback, Christian Borchgrevink, er tatt ut på G19-landslaget som skal til Polen for å delta i verdensmesterskapet.

Her får Christian bryne seg på motstandere som Uruguay, New Zealand og Honduras i gruppespillet. Så blir det noen andre motstandere før Christian kan vende tilbake til Valle og fortelle at han er verdensmester.

Dagboka gratulerer, selvsagt!

Speedo Brede pensjonerer seg

Alt som er gøy tar dessverre slutt. Nå er det altså over for Brede Csiszar som hockeyspiller på toppnivå. I følge Eliteprospects har Frettem totalt 503 kamper med kølle i hånd, 43 mål og 93 målgivende.

Fy fader for en fyr!

Legg på at Speedo har 2 bøtter og 5 seriegull, så veit vi at dette er en som vil savnes.

Til TV2 sier Espen «Shampo» Knutsen:

Brede var veldig god denne sesongen, og har vært en fantastisk fyr å ha i garderoben. Samtidig skjønner jeg han veldig godt, og det sa jeg til han. Det kommer et liv etter idretten også

Og Espen fortsetter:

Han har betydd enormt mye, og har egentlig vært den største profilen vi har. Han har alltid vært fantastisk fin med nye lagkamerater, og er godt likt av alle. Det finnes ikke et negativt ord å si om han. Samtidig har han alltid satt Vålerenga først. Den lojaliteten er det ikke så ofte du finner lenger.

Det siste er så sant som det er sagt, lojalitet er blitt en mangelvare og sjelden kapital i idretten.

Sjøl sier Brede til samme TV2:

Jeg er stolt over å ha fått være i favorittklubben min hele karriéren. Samtidig ser jeg frem til å satse hundre prosent på en yrkeskarriére nå, og føler at det er det riktige for meg.

Er det riktig for deg, er det riktig for oss. Velkommen til tribunelivet Brede, du skal nok få erfare at det er like krevende som livet på isen.

Vålerenga i dag

Cup i Fåberg.

Legg igjen en kommentar