Vålerenga-Odd 1-0

Finnes det bedre måter å vinne fotballkamper på? Eliteseriens 5. runde – Intility Arena 29. april 2019, Kl. 19:00 Solgte billetter: 6766 Mål: Aron Dønnum på overtid av overtida! Lagoppstillinger: VIF: Adam Larsen Kwarasey – Efrain Juarez Valdez, Jonathan Tollås Nation, Johan Lædre Bjørdal, Ivan Näsberg – Magnus Lekven, Mohammed Abu – Herolind Shala, Bård … Fortsett å lese «Vålerenga-Odd 1-0»

Finnes det bedre måter å vinne fotballkamper på?

Eliteseriens 5. runde – Intility Arena 29. april 2019, Kl. 19:00

Solgte billetter: 6766

Mål:

Aron Dønnum på overtid av overtida!

Lagoppstillinger:

VIF: Adam Larsen Kwarasey – Efrain Juarez Valdez, Jonathan Tollås Nation, Johan Lædre Bjørdal, Ivan Näsberg – Magnus Lekven, Mohammed Abu – Herolind Shala, Bård Finne, Chidera Ejuke – Matthias Vilhjalmsson.

Odd: Sondre Rossbach – Espen Ruud, Fredrik Semb, Steffen Hagen, Birk Risa – Vebjørn Hoff, Fredrik Oldrup Jensen, Jone Samuelsen – Elba Rashani, Torgeir Børven, Sander Svendsen.

Dommere: Sigurd Kringstad, Kim Thomas Haglund, Dag Roger Nebben, Ajdin Medic

 

Kampen:

Overraskende greit med folk her i solskinnet på en mandagskveld. «Nok en jævla mandag» melder Odd-fansen. «Fotball skal spilles i helgene» melder supportertribunen vår. Vi istemmer begge! Näsberg starter på venstreback i dag pga. skade på Adekugbe. Bare å vise seg frem nå Ivan!

  1. omgang:

Laga tar og føler på hverandre de første 6 minuttene, men så kommer Odd igjennom på høyre etter ganske passivt forsvarsspill i det 7. minutt. Han får slå hardt gjennom hele feltet, og der avslutter Svendsen så vidt på utsida av lengste stolpe. Den er ganske stor!

God gjenvinning på venstre side av Odds 16-meter av Finne i det 10. minutt. Han slår hardt inn, men Matti er for seint ute.

Odd angriper igjen like etter og det tendenser til litt panikk i forsvaret vårt. Vi får klarert, men tydelig at Odd faktisk har kommet for å ta poeng her.

Gutta virker litt seige foreløpig. Mangler liksom litt sprut i beina.

Odd får slå inn upressa fra venstre etter 15 minuttter. Børven header rett på Larsen Kwarasey. Der var han helt aleine.

Like etter danser Ejuke litt på 20 meter, men skuddet går via Matti og til utspill.

Frispark til Enga etter 17 minutter. Finne slår den på bakerste hvor Matti stanger den i bakken og inn! Men det er vinka for offside! Den ser tvilsom ut på storskjermen, men mulig at gjenskinnet fra sola lurer meg.

Abu bryter på midten og sender Ejuke på løpetur mot et ryggende Odd-forsvar etter 25 minutter. Han går for gull og setter den like over krysset. Fint forsøk.

Helt herlig tunnel ved dødlinja fra vår mexicanske høyreback gir jubel på hele stadion, men innlegget gir lite. Vi sliter litt med å få fylt opp i boks når innlegga våre kommer. Det har vi vært gode på tidligere i sesongen. Kom igjen nå gutta!

Vi spiller Odd veldig lave nå, men klarer ikke skape de store sjansene.

Nydelig småspill mellom Ejuke og Finne etter 36 minutter gir Finne muligheten fra spiss vinkel. Den går hårfint utafor lengste stolpe!

Vel er det over 20 grader i Oslo i dag, men nå er det litt feriestemning på de på banen. Spell litt ball a!

Ejuke på løpetur etter 43 minutter, men han blir akkurat stoppa av bakerste mann etter å ha kvitta seg med et halvt lag. Matti blir rett og slett kroppstakla av Oldrup Jensen i det han prøver å komme etter Ejuke der, men dommer går ikke tilbake og gir gult. Helt uforståelig! Han skulle hatt gult tidligere i kampen også.

En meget svak dommer blåser for halvspilt. Kunne gitt flere gule til Oddspillere til nå.

  1. omgang:

Vi tar initiativet igjen med en gang. Odd har knapt vært over på vår banehalvdel, men det er noe uforløst over oss.

Shala får gult etter gjentatte forseelser. Da skulle Oldrup Jensen vært utvist da.

Så endelig skjer det litt i det 59. minutt. Ejuke setter fart mot et ryggende forsvar igjen, og ute til venstre kommer Ivan i hundre! Han får ballen og klinker til med venstreslegga. Den går dessverre på utsida av stolpen til Rossbach.

Azemi inn for en anonym Shala etter 61 minutter. Ejuke ut på ving og Matti ned i 10-eren.

«Istanbul-sangen» løfter gutta litt nå. Vi spiller igjen Odd lave og gjenvinner ballen umiddelbart etter balltap gang på gang. Odd kommer ikke ut av egen sone.

Dønnum inn for Finne etter 72 minutter. Kunne heller tatt av Matti. Han har ikke fått til noe i dag.

Skjer utrolig lite nå altså. 77 minutter spilt når Vega kommer inn for Matti.

Dønnum lager litt haraball nå. Skaffer oss corner.

Odd får en kontring etter 84 minutter. Fint spill, men Svendsens skudd fra 22 meter reddes komfortabelt av Larsen Kwarasey. Ser ikke ut til å bli noen mål her altså.

Vega detter lett inne i Odd-feltet. Det er nok ikke straffe nei.

Og så får vi corner på overtid av overtida. Og etter mye klabb og babb i feltet faller den til Aron Dønnum. Han kjører ei skuddfinte og setter ballen i nærmeste hjørne!!! Å herregud så deilig!!!

Og så blåser dommer! Det finnes ikke mange bedre måter å vinne fotballkamper på!

Oppsummering:

Ja, hva skal man si? Vi vinner på en dag hvor det i store deler av kampen ser ut som alt går litt treigere, at gutta er litt slappe i varmen, at det er litt feriestemning. Odd er et godt lag, spesielt defensivt, og de gjør det vanskelig for oss å finne åpningene vi trenger. Vi merker definitivt savnet av de offensive bidraga til Adekugbe. Der har Ivan mye å hente, men nå mener jeg at han er best som stopper uansett. Vanskelig å trekke fram noen navn som utmerker seg i dag, så da gir vi litt ekstra honnør til Aron Dønnum, vår egen unggutt, som kommer inn, skaper farligheter med å være direkte, og scorer seiersmålet på overtid, for øvrig sitt første Eliteseriemål! Vi er bare 3 poeng bak Molde etter 6 kamper spilt, og RBK, Brann og Sarpsborg henger etter. Kan VPN få rett i at vi kan ta 3. plass da? Alle mann til Valle på 16. mai for å knuse Godset!

Legg igjen en kommentar