Dagboka mandag 29. april 2019

Damene vant og henger med i toppen, og i kveld skal vi forhåpentligvis plukke tre poeng mot et kjipt og gjerrig Odd-lag. Rekruttgutta vant lørdag kveld 2-1 over Lokomotiv Oslo. 3. divisjonskampen lørdag kveld endte altså med 2-1-seier. Klubbens sider skriver: Brede Sandmoen sendte Vålerenga 2 i ledelsen etter 20 minutter, og sørga for ledelse … Fortsett å lese «Dagboka mandag 29. april 2019»

Damene vant og henger med i toppen, og i kveld skal vi forhåpentligvis plukke tre poeng mot et kjipt og gjerrig Odd-lag. Rekruttgutta vant lørdag kveld 2-1 over Lokomotiv Oslo.

3. divisjonskampen lørdag kveld endte altså med 2-1-seier. Klubbens sider skriver:

Brede Sandmoen sendte Vålerenga 2 i ledelsen etter 20 minutter, og sørga for ledelse halvveis. Gjestene fra vest utlignet, men storscorer Sander Werni ville det annerledes. Fjorårets toppscorer for rekruttlaget satte inn 2-1 fra straffemerket etter 53 minutter og sørga for at gutta tok nok en seier på hjemmebane. Unggutta er fortsatt ubeseira i 2019, og står med 7 poeng etter tre kamper.

Odd med selvtillit

Odd kommer til Intility i kveld med tre seire og en uavgjort på fire kamper i eliteserien. Og som Dag-Eilev Fagermo selv sier: Vi var best også på Lerkendal, og burde ha vunnet der også. Fagermo påpeker også at de har hatt tre hjemmekamper, altså har de til gode å vinne på bortebane i 2019. Bare tre baklengs er uansett sterkt.

https://twitter.com/NordicBetNO/status/1121058713782181891

I et intervju med Odds egne sider snakkes det om at for få tilskuere kommer på kampene (4.700, 4.800 og 7.200 mot Brann). Da sier Fagermo:

– Du skal huske på at Norge faktisk er det landet i Europa, minus Skottland, tror jeg, hvor det er flest tilskuere på kamp målt i forhold til hvor mange som bor i landet, og påpeker at Odd ikke var heldig med å spille hjemme på palmesøndag.

Sutrete supportere

Da Vålerenga tapte borte mot Molde, skrev Aperopet:

Så gikk det som vi fryktet på forhånd. Naive Vålerenga prøver å spille fotball, men ender med vidåpent forsvar… Vel, jeg skjønner ikke helt hva kampplanen er… Jeg ser en keeper som ikke stoler på forsvaret, og en bakre firer + keeper som ikke henger sammen på toppen. Ikke rart det ser livsfarlig ut hver gang Molde kommer løpende. Med litt uflaks kunne vi sluppet inn 6-7 mål… Jeg orker ikke bli forbanna, egentlig. Jeg blir bare matt. Vi ser akkurat ut som i fjor. Et lett lag som lar seg bli hersa med – med unntak av Bjørdal.

To uker senere skriver VIF-tilhengere i Dagsavisen under vignetten Aperopet, og den som skriver har åpenbart glemt hva de skreiv etter kampen, for nå er tonen annerledes og de kritiserer sutrete supportere:

Vi tapte sjansestatistikken 4-5… Enga er ikke nevneverdig svakere spillemessig enn Norges beste lag… Vålerenga gjør en mer enn godkjent bortekamp… Få bort all klagingen etter gode prestasjoner borte mot ligaens bedre lag.

Og hvorfor har et anfall av demens angrepet Aperopet? Denne dagboka aner ikke. Men det kan virke som om skribenten mener at alle andre enn Aperopet i Vålerenga-familien skal holde kjeft når Vålerenga ikke leverer varene. Vel, det kommer ikke til å skje. Og den som tror at det var få tilskuere på Vålerengas kamp mot Tromsø på palmesøndag fordi VPN (og Aperopet) var negative til det Vålerenga leverte på nordvestlandet, den har ikke skjønt det.

Alle klubber får alltid nøyaktig det tilskuerantallet de fortjener!

Når det er sagt, så elsker VPN å få kritikk. Det betyr at vi faktisk er relevante, og på samme måte bør Aperopet nyte at vi mener noe om dem tilbake. La oss ikke bli redde for å si og skrive hva vi mener, denne dagboka er i alle fall sikker på at både klubb, trenere og spillere tåler å høre det. Og ikke minst fortjener alle som bryr seg om Vålerenga å høre det.

NewsThump er et britisk, satirisk nettsted. Denne humoren treffer faktisk ganske bra.

Sliteseier

Det ble en sliteseier for damene i går. Ekstra moro var det jo at innbytter og 17-årige Celin B. Ildhusøy avgjorde kampen i det 59. minutt.

Vi er virkelig med i Toppserien og nyter det så lenge det varer. Hvor lenge kan det egentlig vare?

[poll id=»168″]

Vålerenga i dag

Møt opp på Intility Arena i kveld klokka 19 og støtt gutta mot Odd. Ranheim grisebanka i går Viking, og det er tydelig at alt kan skje i årets eliteserie selv om akkurat nå virker Molde uovervinnelige. Rekker Solskjær å få sparken i United og samtidig overta treneransvaret før Molde vinner gull i november?

Legg igjen en kommentar