Dagboka mandag 22. april, 2019

En gjennomgang av de 9 siste oppgjøra viser at Brann ikke slår Vålerenga, i beste fall kan de drømme om uavgjort. Det er stas for alle Vålerengahjerter som i morgentimene satt kursen vestover for å avslutte påska på beste vis. Favorittklubb Avisa an.no videreformidler en meningsmåling fra Opinion hvor fotballfans er spurt om hva som … Fortsett å lese «Dagboka mandag 22. april, 2019»

En gjennomgang av de 9 siste oppgjøra viser at Brann ikke slår Vålerenga, i beste fall kan de drømme om uavgjort. Det er stas for alle Vålerengahjerter som i morgentimene satt kursen vestover for å avslutte påska på beste vis.

Favorittklubb

Avisa an.no videreformidler en meningsmåling fra Opinion hvor fotballfans er spurt om hva som er deres favorittklubb. 21% av de som svarte mener det er Rosenborg, 15% mener det er Brann og 10% sier det er Vålerenga.

Når vi ser på hvilke klubber som er minst likt er resultatet at 27% av de som svarte kryssa av for Rosenborg, 21% for Vålerenga, 16% Lillestrøm og 15% Brann.

Verken journalist Fredrik Stenbro eller oppdragsgiver for undersøkelsen, Steffen Løvholen, beskriver undersøkelsens metode, allikevel kan vi konkludere med at studien er svak.

Første tegn på en svak studie er at det ikke gjøres rede for metodikken. Hvem ble spurt, når ble de spurt, hvor mange ble spurt, hvor mange svarte, hva er geografisk tilhørighet på de spurte, hva ble de spurt om, hvordan ble de spurt…ikke noe av dette har Fredrik spurt Steffen om, og det burde han.

Så til talla. Kun 16% svarer Vålerenga er minst likt. Det er feil. Alle hater oss, vi synger jo ikke det på sviktende faktagrunnlag. 100% av de spurte, som svarte, og som ikke er Vålerengasupportere svarte at de liker Vålerenga minst. 15% av de som svarte påstår Brann er deres favorittklubb, noe som tyder på at alt for mange av respondentene er Bergensere. Det er rett og slett klin umulig at 15% av Norges fotballsupportere har Brann som sin favorittklubb.

10% av de som svarte sier Vålerenga er deres favorittklubb, noe som viser at 10% av undersøkelsens respondenter er Vålerengasupportere.

Pinlige talsmenn

30. mars var Nyhetskanalen rause og inviterte talsmenn for supportergrupperingene Kjernen, Tornekrattet, Bataljonen og Klanen for å snakke fotball.

Det gikk sånn passe, skal vi tro Klanens oppsummering. Og det skal vi.

Med lav entusiasme og manglende energi ble det blant annet slått fast at supporternes oppgave er å fylle stadion. Det er det jo ikke. Dette ansvaret er klubbene ansvar helt alene.

Videre registrerer vi at Bataljonens talsmann fremdeles er en fyr med identitetskrise fra østlandet. Det er mange måter å gjøre seg selv interessant på, dette er en måte som er like sjarmerende som Lommemannens måte. I tillegg avslører det den jevne Bergensers iboende dobbeltmoral der de runker til alt Bergensk og mener alt som ikke kommer fra deres bygd er ræl og søppel.

Da er det faen meg nydelig at deres ansikt utad er fra østlandet.
Takk og lov kom Klanens talsmann fra det hele med æren i behold. Som den eneste.

Borteseier i kveld
Så langt denne sesongen har Vålerenga hatt direkte uflaks i sine to bortekamper. Brann har vært reint ut heldige med sine to hjemmekamper der de spilte uavgjort mot Strømsgodset og vant med minst mulig margin mot Kristiansund.

Om vi ser på Vålerenga og Brann sine oppgjør siden 2009 er dette klar fordel Vålerenga.

Vålerenga har vunnet fire kamper og spilt uavgjort tre ganger i Bergen. Vålerenga har putta 14 ganger, noe som gir 1,5 mål i hver kamp. Om en bringer inn Vålerengas hjemmekamper blir det ikke særlig bedre for Brann. Siden 2009 har Vålerenga vunnet fem ganger, Brann har vunnet en enslig gang. Da skal vi tilbake til 2011.

Selv om de to siste kampene på Brann stadion har endt 0-0 trur Dagboka på kalassifre i aften og klar seier til Vålerenga. 5-3 er et adekvat tips og vi ønsker alle en riktig god tur over fjellet.

[poll id=»164″]

Vi liker jo ikke noe som helst som har med Vestlandet å gjøre, allikevel ønsker vi speaker på Brann stadion god bedring. Ikke bare fordi han er speaker på Brann stadion, men fordi han pådro seg et hjerteinfarkt i påsken.

12 lag i Eliteserien
Hvor mange lag skal det egentlig være i Eliteserien? Spørsmålet dukker opp med jevne mellomrom, og denne gangen er det Nettavisen som har spurt Deila. Deila synes det skal være 12 lag, og flere kamper. Uansett antall lag vil Deila spille om sommeren:

Jeg skjønner ikke at det er mulig at vi ikke spiller på sommeren. Jeg skjønner heller ikke at de lagene som skal spille i Europa skal få mer fri. Da jeg var i Celtic fikk vi én kamp vi kunne flytte på. Jeg kan jo bo i Marbella i sommer. Det blir jo helt galt. Vi må spille kamper søndag, onsdag og søndag. Dette må vi bli vant til. Å spille 30-35 kamper i sesongen med god matching.

Akkurat her er Dagboka enig, fotball er en sommeridrett.

[poll id=»163″]

Vålerenga i dag

Akkurat nå sitter du på Bohembussen på vei ut av Oslo. Om du forsov deg til avgang 09:00 er det ingen grunn til fortvilelse, etter hva Dagboka erfarer er Bohemen, Vertshuset og Øst åpne og tar deg vel i mot.

Dessuten har Håkon, vår ene leser, fortalt oss at han stalker Ejuke når Vålerengaspilleren er ute og handler mat. Det synes vi du skal slutte med.


Because VPN is the heroes Vålerenga deserves, but not the ones it needs right now. So we’ll hunt them. Because they can take it. Because they´re not our heroes. They´re silent guardians, watchful protectors. Dark blue knights.


Vi lever i en tid av krenka. Derfor må vi fortelle deg at Dagboka, og VPN, er drevet av supportere. Vi er følelsesstyrte og det kan noen ganger gå over stokker og steiner. Dette er ting du må ta innover deg og takle i hverdagen din.

Legg igjen en kommentar