Vålerenga fillerista Tromsø, et kampreferat

I en kamp med lavt tempo kvernet Vålerenga i stykker Tromsø gjennom samfulle 90 minutter. Når Vålerenga skrudde på tempoet ble det mål og Vålerenga vant 4-1. Eliteseriens 3. runde – Valle 14. april 2019, Kl. 20:00 Solgte billetter: 5719 Mål: 14. minutt Bård Finne (Herolind Shala) 30. minutt Herolind Shala (Bård Finne) 60. minutt … Fortsett å lese «Vålerenga fillerista Tromsø, et kampreferat»

I en kamp med lavt tempo kvernet Vålerenga i stykker Tromsø gjennom samfulle 90 minutter. Når Vålerenga skrudde på tempoet ble det mål og Vålerenga vant 4-1.

Eliteseriens 3. runde – Valle 14. april 2019, Kl. 20:00
Solgte billetter: 5719

Mål:
14. minutt Bård Finne (Herolind Shala)
30. minutt Herolind Shala (Bård Finne)
60. minutt Chidera Ejuke (Bård Finne)
71. minutt Johan Lædre Bjørdal (Selvmål)
75. minutt Herolind Shala (Matthías Vilhjálmsson)

Lagoppstillinger
Vålerenga: Adam Larsen Kwarasey, Efraín Juárez, Johan Lædre Bjørdal, Jonatan Tollås Nation, Sam Adekugbe, Mohammed Abu, Magnus Lekven, Herolind Shala, Chidera Ejuke, Bård Finne, Matthías Vilhjálmsson
Reserver: Kristoffer Klaesson, Markus Nakkim, Ivan Näsberg, Erik Israelsson, Aron Dønnum, Deyver Vega, Fitim Azemi

Tromsø: Jacob Karlstrøm, Magnus Andersen, Simen Wangberg, Anders Jenssen, Juha Pirinen, Onni Valakari, Morten Gamst Pedersen, Kent-Are Antonsen, Marcus Holmgren Pedersen, Mikael Ingebrigtsen, Daniel Berntsen
Reserver: Erlend Jacobsen, Lasse Nilsen, Oliver Kjærgaard, Sigurd Grønli, Tomas Stabell, Brayan Rojas

Dommere: Svein Oddvar Moen, Magnus Lundberg, Kim Thomas Haglund, Tom Harald Hagen

Kampen
Påsken er et eventyr. Familien insisterer på være sammen, helt uten hensyn til Vålerengas kampprogram. Med magen full av lam lurer far på hvorfor Bengt Eriksen ikke er i startoppstillinga, storesøster mener vertikale striper på drakta er estetisk tiltrekkende, lillesøster har fått for mye vin og har sovna mens lillebror bruker Tinder for å sjekke ”utvalget på nabohyttene” som han sier.

Denne skribenten kunne trengt noen fotballfaglige innspill, men er åpenbart aleine.

Som Dagboka meldte tidligere i dag har ikke Vålerenga tapt for Tromsø i Oslo siden 2009, og spenningen knytter seg derfor om vi får se Vålerenga i Mjøndalen- eller Kristiansundversjonen. Vi trur det første.

Vålerenga har fått tilbake Juárez fra karantene og stiller dermed med samme lag som mot Mjøndalen og Kristiansund, etter hva vi ser.
Ellers registrer vi at Tromsø har en spiller som heter Kent-Are, og tenker Norge er alt for liberale med navn. Dessuten er småskadde Mikael Ingebrigtsen er i startoppstillinga sammen med tidligere Vålerengaspiller Daniel Berntsen.

1. omgang
Tromsø synes det er vanskelig å ta avspark. Etter 12 minutter får Vålerenga hjørnespark, noe Tromsø synes er vanskelig å forsvare seg mot. Først får Tromsø, med nød og neppe, sendt kula til ny corner. Så er det duket for Finne! I fjor putta han mot Tromsø etter 6 minutter, nå tok det altså 14 minutter.

Finne får stå ganske så umarkert midt i 16-meteren, får ball på pannebrasken av Shala, og header ballen i lengste hjørne. For en kald fisk Finne er, eller ”luftens baron” VG-live kaller ham til tross for at begge beina til Finne var planta på bakken.

Tromsø velger nå å gjøre det Tromsø kan best, de parkerer bussen. De fleste synes nok det er et merkelig valg av et lag som ligger under, men for Tromsøværinger er dette helt naturlig. Enten det er fotball eller fylkessammenslåinger skal det saboteres.

Etter hvert skal det vise seg at Daniel Berntsen er ganske så plagsom, selv om Morten Gamst Pedersen gjerne stiller opp for å kløne det til. Så smeller det! Vålerenga får overgang etter at Gamsten har lurt seg sjæl på ræva. Fire mot fire får Ejuke god klem på kula som dessverre stryker på utsiden av stanga.

Ejuke ass!

Ejuke finner Finne som stormer fram på Vålerengas venstreside. Finne sender ballen på tvers av Tromsøfeltet, og midt inni der står Shala som kan breiside kula inn bak Karlstrøm i Tromsøs mål. VG-live melder om at Vålerenga rett og slett løper Tromsø i senk, dermed er VG-live mer på nett med resten av verden.

Etter en mislykka Tromsø-corner er det klart for nytt Ejuke-show. Ejuke snapper ballen i egen 16-meter, løper som faen på flatmark og legger ut til Finne som halser oppover noen meter foran Ejuke. Dessverre brenner Finne med god margin over mål.

Det blir pause på 2-0 etter en omgang som egentlig gikk ganske rolig for seg, med unntak av de 3-4 gangene Vålerenga eksploderte og overkjørte Tromsø fullstendig.

[poll id=»161″]

2. omgang
Omgangen starter med den farlige 2-0 ledelsen til Vålerenga og et Tromsø som synes det er adekvat å ligge så kompakte de kan på egen banehalvdel for å endre stillinga. Det medfører at Ejuke finter Gamst Pedersen så godt som på ræva etter 51 minutter og spiller ut til Shala som dessverre er litt i ubalanse og valser ballen over kortlinja et sted langt unna mål.

Det skal gå 55 minutter før gjestene nordfra gjør seg bemerket. Tromsø har en corner som resulterer i en solid avslutning fra Marcus Holmgren Pedersen. Heldigvis står Abu i veien med sine solide lår som stopper skuddet.

Pedersen viser for hele nasjonen at han er ei nepe når han roper på hands og straffe. Lår er ikke hands, ass!

Ejuke beinflyr og får ballen ved midtbanen av Finne. Ejuke fortsetter stormløpet inn i 16-meterne, kjører ei klassisk skuddfinte som setter to Tromsøforsvarer på ræva, tar noen lekne steg mot en utrusende Karlstrøm, fører ballen fra høyre til venstre fot og plasserer kula lungt bak Karlstrøm som ligger og kaver alle andre steder enn der Ejuke og ballen er.

Sagt på en annen måte:

https://platform.twitter.com/widgets.js

https://platform.twitter.com/widgets.js

Noe som selvsagt gjør oss bekymra:

https://platform.twitter.com/widgets.js

https://platform.twitter.com/widgets.js

Men vi skal ikke ta helt av:

https://platform.twitter.com/widgets.js

Akkurat det beviser Bjørdal når han skal bryte ballen foran Pedersen og ender med å sette ballen bak Kwarasey. Sjølmål. Det gjør vondt, men Bjørdal var reint ut uheldig.

Nord for polarsirkelen tyr de lett til vold. Når det kan se ut for at Vilhjálmsson er i skåringsposisjon får han en albue i ansiktet Magnus Andersen. Ingenting sier dommeren.

Hvilken rolle spiller vel egentlig det? Det tar bare et minutt før Shala beveger seg på tvers utenfor 16-meteren og klakker ballen i nettet etter en pasning fra Matthías Vilhjálmsson som rista av seg slaget fra Andersen. Vi noterer oss at torsdagens Dagbok var til god hjelp.

Omgangen, og kampen, ruller rolig videre uten de store skandalen. «Anal, nå» runger fra tribuna og påsken er i gang!

[poll id=»162″]

Oppsummering:

Vålerenga bidrar til å sende Tromsø til bunn av tabellen der de hører hjemme sammen med Ranheim og Rosenborg. Vi er på 5. plassen, litt under det naturlige stedet for Oslos stolthet. Selv om kampen, under ett, er et fyrverkeri spiller Vålerenga tvers gjennom solid og klokt. I tillegg kommer vi for fullt når vi eksploderer, ikke sånne enmannsprosjekter vi har sett tidligere. I kveld var Vålerenga et kollektiv, i kveld var Vålerenga et lag, og når Vålerenga er sånn, da er det faen så moro!


Because VPN is the heroes Vålerenga deserves, but not the ones it needs right now. So we’ll hunt them. Because they can take it. Because they´re not our heroes. They´re silent guardians, watchful protectors. Dark blue knights.

Legg igjen en kommentar