Dagboka fredag 12. april 2019

Påsken er her, det begynner å tynnes ut i rekkene i merkantil sektor, toppserien er tilbake, det har blitt «trukket» og slept i norgesmesterskapet og på søndag kommer en flokk skabbete nordlendinger nedover for å få litt varme i kroppen. Fart. La oss få det unna. Det er kanskje ingen fare for at Fart fra … Fortsett å lese «Dagboka fredag 12. april 2019»

Påsken er her, det begynner å tynnes ut i rekkene i merkantil sektor, toppserien er tilbake, det har blitt «trukket» og slept i norgesmesterskapet og på søndag kommer en flokk skabbete nordlendinger nedover for å få litt varme i kroppen.

Fart.

La oss få det unna. Det er kanskje ingen fare for at Fart fra Hedmarken kommer til å spille kamper i utlandet med det første, og dessverre er damefotball sjeldent på avisforsider, men som et tankeeksperiment kan vi se for oss hvordan britisk presse kunne mesket seg med det navnet.

Vålerenga står som ubeiseirede i årets liga og på lørdag forventer vi lite annet enn at lufta går ut av de nyopprykka motstanderne. Vi regner med et dødelig klima på banen der våre damer fullstendig overkjører motstanderne og elendigheten sprer seg til tribunene. Lukta av storbyen skal merkes helt opp til Rendalen.

Vi ser for oss et vålerengalag som spiller som agressive rovdyr som tar en stille men dødelig seier.

Full gass!

Kampen spilles på Valle i morgen klokka 15:00

Bønder i cupen

I går distribuerte NØFF lista over kamper som spilles i første runde i Norgesmesterskapet i forball for herrer 2019 og Vålerengas først motstander på veien til troféet er Faaberg fra Lillehammer. Kampene spilles på Jorekstad som for mange kanskje er kjent som svømmehallen ved siden av Jørstadmoen millitærleir der mang en byvant ung mann har fått sitt første møte med andre kulturer gjennom å dele rom med folk fra Brummunddal og Sokn.

De som er gørrgamle husker kanskje kvartfinalematchen som ble spilt der oppe i 1985 som endte 4-1 til Vålerenga, og har fortrengt kampen på Bislet som endte 3-3.

Klubben kan forøvrig skilte med å ha hatt gamle kjenninger som Hippie-Hanssen, Morten Bakke og Petter Belsvik på laget en gang i tida.

Mens de aller fleste kampene denne runden spilles første mai, må vi av den vante grunnen, vente til dagen etter. Med andre ord har vi tid til å klyve ned fra barrikadene før vi setter oss på buss og tog nordover for å lage «folkefest». Det er vanligvis det bønda regner med at det blir hvertfall.

Nordlendinger på Valle

Etter å ha fått juling i 180 minutter i Møre og Romsdal den siste uka bærer det på søndag hjem til Valle for å slikke såra og la hevnen gå utover en tredjepart. Den parten er Tromsø IL og den kampen MÅ vinnes.

Nå er ikke Vålerenga det eneste av de «store» lagene som har slitt i sesongstarten, men vi veit at trøndera og skarrepakket kommer til å våkne på et tidspunkt og da gjelder det å være først. Om vi vinner på søndag står vi med seks poeng på fire kamper. Ikke dritbra, men heller ikke dritdårlig. Det bør holde til en plass i eliteserien neste år. Men det er ikke det vi ønsker. Vi er lei av å ligge på midten, og før sesongen starta tippa vi at det kom til å bli medalje for våre gutter i år. Og faen heller, det står vi fremdeles for. Ja det har vært noen ræva minutter i det siste og i går var vi regelrett fly forbanna, men nå er det på tide å roe ned og fokusere. Både for oss som står på tribunen og ikke minst for de som styrer laget.

Molde er uansett tap, så det regna vi med. Kristiansund ligger rett oppi gata og vi tror at de har hviska og tiska i sykehusgangene og fyra seg så jævlig opp at det har vunnet på pur faen.

De vi møter nå har ingen nabobyer. Der de kommer fra er det jævlig langt mellom folk og enda lenger mellom sivilisasjoner. De står aleine på en forblåst øy oppe i nordishavet og måker snø lang uti juli. Det har vært en del elendighet i Vålerenga opp gjennom, men vi har i det minste hatt hverandre.

Kampen spilles klokka 20:00 på søndag

Vålerenga i dag

Vi tar en utepils! Bohemen stiller med quiz. Også lader vi opp til to dager på Intility Arena.

 

Legg igjen en kommentar