Dagboka torsdag 11. april 2019

Ronny Deila, vi må snakke sammen. Det her er faen ikke greit! 2-0, 4-1 På søndag ble Vålerenga latterliggjort av Kristiansund. Etter kampen var det noe snakk om været.   I går fikk vi rett og slett grisejuling av Molde. Joda, Molde er tippet av det fleste å vinne årets serie. Men ærlig talt! Og … Fortsett å lese «Dagboka torsdag 11. april 2019»

Ronny Deila, vi må snakke sammen. Det her er faen ikke greit!

2-0, 4-1

På søndag ble Vålerenga latterliggjort av Kristiansund. Etter kampen var det noe snakk om været.

https://www.facebook.com/frank.jektvik/videos/10156700583931329/

 

I går fikk vi rett og slett grisejuling av Molde. Joda, Molde er tippet av det fleste å vinne årets serie. Men ærlig talt!

Og hvordan forklares dette tapet? Dagboka har tatt en titt på hva Deila sier om den saken.

Til Aftenposten sier Deila følgende på spørsmål om Molde dominerte kampen:

Det synes jeg ikke i det hele tatt. Men, Molde er gode, per dags dato er de Norges beste fotballag.

Og han følger opp med:

Jeg synes at vi i første omgang er veldig gode, vi slipper til én målsjanse, det kan vi være bekjent av. Men når vi gir bort sånne mål som vi gjør så blir det vanskelig. Vi gir ikke opp, det er positivt.

Til VG avviser Deila at Vålerenga er elendige mot Molde:

De andre gangene har vi vært elendige. I dag er vi ikke elendige, men det blir et stygt resultat hvor de er mer effektive enn oss. Vi har noe å jobbe ut ifra denne gangen, det var det ikke de to andre gangene. Vi tørr å ta tak i kula og flytter på Molde på en helt annen måte enn hva vi har gjort tidligere. Jeg synes det er fremgang siden Kristiansund-kampen

Til Eurosport lirer Deila av seg:

Vi fremstår mye mer som oss selv i dag og spiller tidvis veldig bra fotball. Vi tar bort mye av Moldes possession-spill, men vi gjør for mange individuelle feil som gjør at vi taper kampen. Sammenligner vi denne kampen med det vi presterte her i fjor, så er dagens prestasjon mye mer å bygge videre på. Dessverre slipper vi inn mål på fryktelige tidspunkt i kampen, og da blir det vanskelig mot et godt Molde-lag. Det viktigste å ta med seg er at vi fremstår på en helt annen måte enn vi gjorde i Kristiansund. Vi spiller slik vi ønsker å spille.

Dette er, med all respekt å melde, bare fyllerør Deila! Det er som å pule noen andre enn den du er gift med, og slå fast:

Jeg var mye bedre enn forrige gang jeg var utro. Jeg brukte kondom, så jeg kommer ikke hjem med smittsomme sjukdommer og dette vil jeg bygge videre på.

 

Er det noen som husker Komiske Ali?

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=vC5UTUAxgpE]

Heldigvis er ikke Deila fullstendig fra for sjølinnsikt. Til TV2 avslutter han med følgende hjertesukk:

Men når vi taper 1-4 så blir det nesten for dumt å stå her og prate om det som var bra.

Dagboka er helt enig, det blir for dumt! Allikevel velger du å snakke akkurat om hva som var bra. Det er så man skulle tro at du var fra Skien eller et annet høl der folk blir født med 11 fingre og 13 tær.

Nå er ikke eksperten Jesper Mathiesen noe man skal ha for vane å lytte til. Allikevel må Dagboka gi ham rett her:

Ikke at Eikrem skal ha ros, det skal han aldri ha. Men Jesper har rett i at Vålerengas fotballspillere tidvis er mindre engasjerte i kampen enn det publikum er. Hvorfor blir det sånn, Deila?

Hva har Deila bidratt med?

2000 var fullstendig katastrofe for Vålerenga. Den gang var Tom Nordlie trener, en fyr senere kjent for å massere fotballspillere litt grundig. Heldigvis var Rekdal klar for å ta over, noe som var en fantastisk periode frem til maskineriet ruska seg til i 2006 og Petter Myhre tok over som ble avsløst av Harrald Aabrekk i juli 2007. Så kom marerittet for fult. Martin Andresen med sin hær gjorde sitt ytterste for å kjøre Vålerenga mot stupet.

[poll id=»160″]

Takk og lov ble Andresen stoppa i 2012. Han etterlot seg en klubb som mest kan sammenlignes med Finnmark etter 1945, fullstendig utbrent og rasert. Takk og lov dukka Rekdal opp igjen. Dessverre fikk Rekdal aldri sjans til å være så god som han kan være. Det meste av tiden gikk med på å redde Vålerenga. Lønn til spillere ble kuttet og kamper med sponsorer og investorer kjempet, lite rom ble skapt til å jobbe med det sportslige. Ganske nedkjørt overlot Rekdal stafettpinnen til Deila, som nå har hatt rikelig med tid til å få inn spillertyper, spill og struktur Deila mener skal gjøre Vålerenga til toppklubb.

Men hva i helvete har vi fått?

Deila, du har gitt oss økte lønnskostnader.
Deila, du har gitt oss stabilt ustabile resultater.
Deila, du har gitt oss trua på at det er flott å være litt under midt på tabellen.
Deila, du har gitt oss utslett.
Deila, du har gitt oss spillere som er redd for å spille fotball.

Faen ass, Deila. Oslo er ikke Drammen. Selvsagt er det ikke det. I Oslo har du folk som bryr seg om klubben. I Oslo har du folk som følger med klubben. I Oslo finnes fristende uteliv. I Oslo er det lett å bli høy, mørk og deilig fordi folk kjenner deg igjen på gata.

Vi forstår alt det der, men nå må du rett og slett ta deg sammen! Vålerenga er ikke et venstrehåndsarbeid. Vålerenga er ikke noe en holder på med mens man drømmer om andre jobber. Nå må du rett og slett levere varene, Deila, ellers vil du ri inn i solnedgangen som en klone av Martin Andresen og ende opp med å selge sjeselonger. Og hvem vil vel selge sjeselonger?

Det er ingen som forventer tryllekunster, og det ville vært urimelig å forvente et glitrende Vålerenga allerede mot Tromsø. Heldigvis er det 26 andre kamper igjen av årets Eliteserie. Forventningen er at Vålerenga skal være stabilt gode og kjempende i 26 av disse kampene. Verre er det ikke.

Deila, ta deg sammen!

Vålerenga i dag

Vi gir faen, vi gjør det. Akkurat som Deila, Kwarasey, Klaesson, Váldez, Adekugbe, Lædre Bjørdal, Näsberg, Nation, Nakkim, Shala, Abu, Opsahl, Israelsson, Dønnum, Myhre, Lekven, Holm, Álvarez, Godly, Vilhjálmsson, Azemi, Ejuka, Finne, Abdellaoue, Viken, Larsen, Lunov, Mosegaard, Ingebrigtsen, Østby, Aase, Tjernås, Øren, Birkemo, Rosenlund, Espeseth, Østehaug, Jensen, Wolden, Karlsen, Flo, Wilsgård, Hillstrand og Bergheim.

 

Legg igjen en kommentar