Dagboka mandag 8. april 2019

0-2 i rævva på nordvestlandet. Onsdag venter ny tur til Distrikts-Norge, og ingen ting tyder på at det kommer til å bli særlig hyggeligere. Gode, gamle Vålerenga ass! Alt er som vanlig kaos i norsk eliteserie i april. Brann har ett poeng, Rosenborg har null (kamp i kveld) og Vålerenga tre poeng. I utgangspunktet er … Fortsett å lese «Dagboka mandag 8. april 2019»

0-2 i rævva på nordvestlandet. Onsdag venter ny tur til Distrikts-Norge, og ingen ting tyder på at det kommer til å bli særlig hyggeligere. Gode, gamle Vålerenga ass!

Alt er som vanlig kaos i norsk eliteserie i april. Brann har ett poeng, Rosenborg har null (kamp i kveld) og Vålerenga tre poeng. I utgangspunktet er det ikke krise å stå med tre poeng etter to kamper, det er bare det at måten tapet kom på i går kveld gir oss svært liten grunn til å se lyst på sesongen 2019.

Som fotballsupporter er du vant til å leve med høye forventninger til laget ditt – forventninger som plutselig og nådeløst blir fullstendig borte. Kristiansund klarte å kjempe oss ut av stilen og vi hadde rett og slett ikke evnene til å prestere noe fotballmessig. Bedre ble det naturligvis ikke av at vi fikk to gule og rødt kort tidlig i andre omgang, men dette tapet skyldtes ikke utvisningen. Vi fikk det simpelthen ikke til. Så selv om vi er vant til å oppleve kvelder som dette, er det forbanna tungt.

Kristiansund blir antagelig nok en middelhavsfarer i eliteserien i år, og sånn det ser ut akkurat nå er det KBK vi må kjempe mot for å få 5. eller 6. plass. Gårsdagen var dyster så det holder, og det gir de som hadde litt optimisme etter en solid 2-0-seier i serieåpningen grunn til å miste trua. I alle fall litt.

[poll id=»156″]

Og hva skjer borte mot Molde på onsdag? Klarer vi å snu dette og spille på oss selvtillit, eller blir det ny blytung affære? Det ble 1-5-tap i fjor og vi lå under 0-3 etter 27 minutter. Det ble «bare» 0-4 i april 2017, men også da 0-3 i sekken etter en snau halvtime. 0-4 ble det i april 2016 også, da var det bare 0-1 etter 30 minutter, men fire minutter senere var det selvmål av Enar Jaager.

[poll id=»157″]

Jesper Mathisen

For å bli såkalt fotballekspert må du ha evnen til å forenkle hendelser til det ugjenkjennelige og banale, overdrive og IKKE se ting i perspektiv. Jesper Mathisen er derfor en svært kvalifisert fotballekspert. Han presterer å si dette til TV2 om taklingen på Kristiansund i går:

– For en grisetakling! Han og Jonathan Tollås Nation protesterer. Hva i all verden holder de på med? Den taklingen kunne brukket beinet til Torgil Gjertsen rett av. Det er strak fot og full fart, og selv om han er nær ballen, har det ingen verdens ting å si, sier Mathisen.

– Står foten plantet i kunstgresset der, er han ute i ett år eller karrieren er ferdig. Jeg håper Juárez får ti kampers karantene, for sånne taklingen er det verste jeg ser på en fotballbane. De kan gjerne spytte og klype, men ikke sånne taklinger som kan avslutte karrieren. Griseri, fortsetter den tidligere Start-spilleren.

Legen kunne etter kampen og røntgen-bilde konkludere med at benet så fint ut. Å snakke om 10 kampers karantene for denne taklingen er ikke noe annet enn useriøst. Men det andre gule kortet og dermed rødt kort, er helt innafor.

[poll id=»159″]

Første runde i NM

Første runde i NM settes opp av NFF torsdag. I 2016 spilte vi borte mot Løten og vant 4-1. De to siste årene har det blitt 8-0 både mot Gran (2017) og Årvoll (i fjor). Men hvem er så heldige at de får møte oss i første runde, og hvem vil vi spille mot?

[poll id=»158″]

Vålerenga i dag

Det er lite Vålerenga-relevans her, men du kan stikke på Bohemen for å se Rosenborg-Odd, Hamburg-Magdeburg og/eller Chelsea-West Ham.

 

Legg igjen en kommentar