Dagboka fredag 5. april 2019

Mange er nok enige når vi skriver at det endelig er fredag og fordi damene har landslagspause, gutta trekker nordover og andrelaget ikke starter før om ti dager, er det stille på Valle denne helga. I Lille-Fosen derimot blir det fest når selveste Vålerenga har karra seg over fjell og daler for gnage klippfisk og … Fortsett å lese «Dagboka fredag 5. april 2019»

Mange er nok enige når vi skriver at det endelig er fredag og fordi damene har landslagspause, gutta trekker nordover og andrelaget ikke starter før om ti dager, er det stille på Valle denne helga. I Lille-Fosen derimot blir det fest når selveste Vålerenga har karra seg over fjell og daler for gnage klippfisk og heppe ball.

Landslagspause

Toppserielaget til Vålerenga har hatt god en god start på sesongen med to seiere og full pott. Nå er det bråbrems for klubblaget på grunn av landslagspause. Det betyr heldigvis ikke at våre damer ikke spiller fotball. I går nevnte vi at Celin og Marie stiller med det norske flagget på brystet, men Vålerenga er et internasjonalt fotballag der også utenlandske landslag er godt representert.

Sherida Spitze skal spille kamp for Nederland, Ajara Njoya stiller for Kamerun, Stine Ballisager Pedersen slutter seg til danskene mens Tinja-Riikka Korpela bidrar for finnene.

Vi syns som alle andre et det virker litt dødfødt å ha pause så tidlig, eller mer riktig, vi syns det er dødfødt å organisere toppserien på den måten at dette oppstår. Vi velger dog å se positivt på det; internasjonal kompetanse er veldig kjekt å ha.

Kristiansynd

Herrelaget derimot skal ikke ha noen landslagspause på en stund, både fordi det ikke er noen før til sommeren og fordi Vålerenga ikke akkurat er godt representert. Det er det egentlig ingen fra Eliteserien som er. Sist runde talte vi én eneste spiller, en fyr som heter Even som spiller oppe i Trøndelag.

Nok om trønder og over til trøndere. Søndag spilles andre runde i Eliteserien og motstander denne runden er som mange vet; Kristiansund N. Da vi var på besøk der oppe i fjor sto det 0-1 på tavla da vi dro derfra, mens det på Valle endte med uavgjort 2-2. Stå nå er at Vålerenga vant en godt spilt fotballkamp mot Mørndarn, mens KBK fikk to i sekken av Vikingarna.

Dersom vi skal basere oss på den syltynne statisikken vi har fra årets serie ser det jaggu ut som det blir seier på søndag. Med en spiss som scorer, en målvakt som tar det som kommer og et lag mellom av hardarbeidende løpere, masete teknikere og bestemte stoppere er det vanskelig å si noe annet.

Kampen spilles klokka 18:00. Om du er gira på å reise oppover kan du kontakte Klanen og spørre om det er plass i bussen, eller så kan du ta fly eller bil. Tog går det nemlig ikke.

Billetter kjøpes her

Vålerenga i dag

Det er meldt utepils med fare for solbriller i ettermiddag, men vi regner med at det blir litt vind. Uansett lar vi det ikke stoppe oss når vi tar en velfortjent iskald en på Øst eller Vertshuset. Om vi føler oss smarte stikker vi på quiz på Bohemen. Vi er også oppmerksomme på at det britiske laget «Liverpool» spiller seinere på kvelden, og antar at det kommer til å bli trangt om plassen.

 

 

 

Legg igjen en kommentar