Sånn vinner du VPNs fantasy-liga

Vi tok en prat med fjorårets vinner av VPNs fantasy-liga, Alf Robin Minothi, for å finne ut av hvordan vi skal vinne årets liga – og samtidig høre hva han mener om årets sesong. Så, Alf, du vant i fjor – hva er årets mål? Det blir nok vanskelig å toppe fjoråret, men jeg må … Fortsett å lese «Sånn vinner du VPNs fantasy-liga»

Vi tok en prat med fjorårets vinner av VPNs fantasy-liga, Alf Robin Minothi, for å finne ut av hvordan vi skal vinne årets liga – og samtidig høre hva han mener om årets sesong.

Så, Alf, du vant i fjor – hva er årets mål?

Det blir nok vanskelig å toppe fjoråret, men jeg må prøve. Så i god enga-ånd får jeg sette et hårete og uoppnåelig mål om topp 10.

Sluttstillingen i VPNs offisielle fantasy-liga.
Forrige sesongs fantasy-liga ble vunnet av Sjubabaloba

Kledelig beskjedent der altså. Du vant jo, så noe riktig gjorde du jo. Hva gjorde du riktig?

Jeg må vel innrømme at jeg hadde en del flyt, det hjelper. Ellers så jeg mye kamper og hørte på de som har peiling. Eliteserien er en formliga. Det er viktig å hoppe på de spillerne som er i form og ikke være redd for å kaste ut de med dalende formkurve.

Akkurat dette med å ikke være i form er jo noe vi Vålerenga-supportere fort kan kjenne på selv. Hvem tror du blir bankers på laget ditt?

Eikrem og Meling satser jeg på at skal stå hele sesongen, men jeg synes det er fryktelig vanskelig å spå allerede.

Forståelig. Eikrem hadde jo en fantastisk poengfangst i fjor og Meling spiller på det laget som antageligvis slipper inn færrest mål. Hvem kommer aldri i nærheten av laget ditt?

Jeg prøver alltid å unngå Lillestrøm-spillere. I fjor måtte jeg krype til korset og ha Smarason en periode på høsten, men i år blir det nok ikke noe problem å unngå det. Ellers sitter det fryktelig langt inne å ta inn Tommy Høiland, men jeg er redd han kan levere fryktelig godt til den prisen. Ellers er det ganske få svin igjen. Det er litt synd, for det er jo deilig å ha noen å hate.

Helt enig! Vi er villig til å dytte inn den vandrende nevemagneten Markus Pedersen på «ikke-ha»-lista, men han kan fort finne på å score mål for Godset så… Hva med Vålerenga-spillere? Noen fra vår egen klubb du vil ta sjansen på?

Som evig optimist synes jeg selvfølgelig det er mye spennende i Vålerenga i år. Pr nå har jeg Sam (Adekugbe, red anm.) og Finne inne. Ellers synes jeg både Shala til 8,5 og Ejuke til 8 er spennende, men der vil jeg se an. Fitim  (Azemi, red anm.) kan vise seg å bli et mulig røverkjøp. Hvis han finner tilbake til formen er han definitivt en must-have til 7 mill. Men også her avventer jeg.

Bård Finne jubler etter scoring mot Ranheim i siste serierunde (foto: Eivind Hauger/VPN/Klanen)
Bård Finne jubler etter scoring mot Ranheim i siste serierunde – blir det like mye jubel i år? (foto: Eivind Hauger/VPN/Klanen)

Hva med formasjon? Er det en favoritt som tegner seg?

Jeg vil som alltid ta utgangspunkt i 3-4-3, men vi så i fjor at det fort kan lønne seg å spille flere forsvarere, særlig i de første rundene. Jeg tenker derfor at det er viktig å ha et fleksibelt lag med en levende benk.

Levende benk der altså. Fjorårets forsvarsbonanza er jo tatt litt tak nå, der spillere er flytta og prisene er heva. Hva tenker du om prisnivået?

Prisnivået er skrudd til noe voldsomt, men jeg liker det. I fjor ble det fryktelig mange like lag etter hvert, fordi man nesten ikke trengte å tenke på pris. Prisøkningen gjør at man må prioritere knallhardt på de dyre spillerne og finne verdi i de billigere.

Det kom en ny chip denne sesongen: Rik onkel. Med denne så kan du gjøre så mange bytter du ønsker med ubegrenset budsjett for en runde. Runden etter tilbakestilles laget ditt slik det var. Spissrush og To kapteiner er uforandret (doble poeng til alle spissene og kaptein og visekaptein får doble poeng). Hva mener du om dem og når planlegger du å bruke dem?

Jeg synes chipsene ser spennende ut. Jeg har ikke planlagt så nøye, annet enn at jeg nok vil bruke rik onkel allerede i runde 2. Da har både vi, Molde, Brann og Kristiansund dobbel-runde, samt at Rosenborg spiller hjemme mot Odd. Her kan det være mye poeng å hente med ubegrenset budsjett og frie bytter.

Sånn avslutningsvis – har du noen tips til røverkjøp?

Dette er vanskelig å spå allerede. Her er det viktig å bruke de første rundene og å hoppe på de som leverer.

Offensivt hos Viking er det mye spennende. Høiland kan bli et svært godt kjøp til 6.5. Jeg vurderte også Johnny Furdal til 6.5 fra start, men ser nok an pga. en skade. Hvis han er ute kan derimot både Sale og Ibrahimaj til 5 være interessante fra start. Bytyqi som midtbane til 5.5 kan også bli spennende. Viking har også et par forsvarere til 4 i Salte og Pereira som fort kan starte, samt en keeper i Arnebrott til 4 som kan kapre førstekeeperplassen, men de slipper inn fryktelig mye mål.

Glimt har også mye spennende offensivt. Zinckernagel og Layuni leverte i fjor, men 6.5 er nok litt mye til at jeg velger de fra start. Det samme gjelder Saltnes til 6. Moberg til 5 kan være et veldig godt valg. Han er allsidig og kan faktisk ende opp med å spille spiss de første rundene på grunn av skadesituasjonen. Berg til 5 er også veldig spennende.

Hos Sarpsborg 08 tror jeg både Lindseth og Strand Larsen kan være svært gode valg til 6.5. Sistnevnte har bøttet inn mål i treningskampene og kan virkelig bli årets røverkjøp.

Jeg hadde Aasbak fra start i fjor, venstrebacken til Kristiansund. Han er veldig offensiv og har en fantastisk fot. Han leverte ikke i fjor, men han er en mann å følge med på også i år. Til 4,5 kan han være et veldig godt kjøp. Kristiansund har også Psyché som kun koster 4. Han kan fort få fast plass og vil da være et veldig godt valg. Diop på midten til 4.5 kan også være veldig spennende. Han har vært ganske offensiv i treningskampene og er farlig på dødball.

Vålerengas Ejuke og Kristiansunds Aasbak i duell (foto: Eivind Hauger/VPN)
Kan Kristiansunds Christoffer Aasbak bli en poengplukker – her sammen med Chidera Ejuke (foto: Eivind Hauger/VPN)

Jeg vil også holde et øye med Josh Kitolano i Odd. Hvis han spiller seg til fast plass kan han være svært interessant til 5.

William Sell i Mjøndalen kan også være veldig interessant til 4. En anvendelig forsvarsspiller som fort kan starte som høyre kant. Her kan også Brochmann til 6 være et godt valg, men jeg avventer litt ettersom de tradisjonelt scorer veldig få mål.

Pellegrino til 7 i Godset kan være et fryktelig godt valg de første rundene. Han har vært frisk i vinter og kan fort starte på topp med Mos så lenge Marcus Pedersen er ute. Etter det kan ha også bekle en kantrolle.

Erling Knudtzon til 7,5 i Molde ser ut til å være klink på laget enn så lenge, og kan da være veldig spennende. Det er mulig dette endrer seg litt med signeringen av Ohi, men jeg tror egentlig ikke det. Fram til Bolly er tilbake for fult kan derfor Knudtzon være et fryktelig godt valg.

Coulibaly og Konte i Sarpsborg vil jeg også holde et øye med. Jeg vil tro at minst en av disse vil bli et veldig godt valg utover i sesongen.

Det var jo ikke akkurat få tips. Vi takker for praten og satser på å gi deg kamp helt til døra denne gangen. Husk VPNs liga-kode: 6115-2662

Legg igjen en kommentar