Dagboka torsdag 28. mars 2019

Eliteserien nærmer seg avspark. Hva er vel da mer naturlig enn å snakke om Erik Espeseths innsats for å selge sesongkort, hvordan Trøim holdt Vålerenga flytende med 24 millioner i 2018, hvordan Deila shopper spillere på kjøpesentre i Mexico eller Adam Larsen Kwaraseys erfaring med bygderasisme? Ikke veit vi. Hockey blir det og. Sesongkort På … Fortsett å lese «Dagboka torsdag 28. mars 2019»

Eliteserien nærmer seg avspark. Hva er vel da mer naturlig enn å snakke om Erik Espeseths innsats for å selge sesongkort, hvordan Trøim holdt Vålerenga flytende med 24 millioner i 2018, hvordan Deila shopper spillere på kjøpesentre i Mexico eller Adam Larsen Kwaraseys erfaring med bygderasisme? Ikke veit vi. Hockey blir det og.

Sesongkort

På lørdag sparkes Eliteserien i gang! Motstander er nyopprykkede Mjøndalen, gjengen som ikke fikk med seg at brunskjorter gikk av moten i 1945. For mange er sesongkort selvsagt. Mange veit sikkert ikke at det eksisterer sesongkort engang, for de er ikke like sjukt opptatt av Vålerenga som dere og oss.

En stille nattetime tok den skribenten seg i å undre på hvilke aktiviteter klubben har gjort rundt sesongkortsalg i år? Ronny-O-Meter ble lansert for en stund siden. Det er et bilde som viser hvor mange prosent sesongkort som er solgt på supportertribuna for å nå målet om 1500. Nåes målet om 1500 solgte sesongkort på supportertribuna spleiser Deila (eller hans sponsorer) med Klanen om oppheng til TIFO. I tillegg til dette hadde Deila med seg betalingsterminal så folk på Deila-aften hos Øst kunne kjøpe sitt sesongkort.

Og det var vel det Erik Espeseth har bydd på av aktiviteter for å selge sesongkort? Rett nok har det vært informert om sesongkort i sosiale medier, på klubbens sider, her på VPN og sånn, men det er ingen aktivitet. Det er ikke noe som får folk på beina og opp i ringa.

Visste du for eksempel at det var kickoff forrige fredag i forbindelse med kampen mot Lillestrøm? Ikke? Vel, den var jo bare for sponsorer.

Visste du at vi er godt inne i sesongkortuka? Ikke? Den starta visst på lørdag og innebærer et oppslag på klubbens sider om at det er sesongkortuke. Dagboka har ikke registrert at det er noen aktiviteter som følger med, bare et notat om at du må kjøpe sesongkort.

Det er unektelig gode fordeler med sesongkort.

 • Alle 15 seriekamper på Valle til prisen av 10 (33% rabatt)
 • Alle hjemmekamper i NM til og med 4. runde (Dagboka tror det kan være gratis, men det sier ikke sidene til klubben noe om)
 • Alle treningskamper på Valle, men ikke showkamper (Dagboka tror det kan være gratis, men det sier ikke sidene til klubben noe om)
 • Alle hjemmekampene til Vålerenga 2 (Dagboka tror det kan være gratis, men det sier ikke sidene til klubben noe om)
 • Forkjøpsrett til alle kamper Vålerenga speller for øvrig, inkludert cupfinale og våre felt på bortebane
 • Forkjøpsrett på din plass i 2020
 • 10 % rabatt i Sjappa
 • Relevante rabatter og tilbud, inkludert Vålerengas kickoff før sesongstart (Dagboka lurer på om det har vært, eller skal bli, kickoff)?

[poll id=»149″]

Dette er omtrent det aktivitetsnivået Espeseth har lagt seg på for å selge sesongkort. Hva i alle dager er dette? Vålerenga er faen ikke ei Robinsonøy der folk bare labber rundt og pælmer kokosnøtter etter hverandre. Skal du selge sesongkort må du jobbe for det.

Har det egentlig vært en plan for salg av sesongkort i år?

Sesongkort selger ikke seg sjæl. Det holder ikke med å kalle ei helt vanlig uke i mars for Sesongkortuke og tru det går seg til. Du må ha en plan, Espeseth. Du må ha en plan som involverer aktiviteter av ulik art. Ikke bare for sponsorene dine, men også for Vålerengas supportere. Den planen, for ulike aktiviteter, kan du ikke lage i desember. Det er for seint! Alt nå bør du ta ansvar og evaluere aktivitetene for sesongkortsalg 2019. Før utgangen av mars skal du ha en skisse for sesongkortsalg 2020 på plass. Den trenger ikke være avansert:

 • November (alt føre serien er slutt): panteordning på sesongkort 2020 – 40% rabatt
 • Desember: Spillere inviterer til gløgg, pepperkaker og sesongkortsalg på Bohemen, Vertshuset og Øst
 • Januar og februar: Da er vi på hockey og sover, ikke tenk på oss
 • Mars: 2 salgsaktiviteter i uka frem til seriestart på ulike plasser i Oslo

Espeseth, få sukaten ut av øya!

Vålerengas aktivitet for økt sesongkortsalg 2019.
Vålerengas aktivitet for økt sesongkortsalg 2019.

Trøim holder klubben flytende

Investeringsdirektør Robert Næss i tidligere Vålerengasponsor Nordea har gått gjennom regnskapa til alle klubbene og forteller om sine funn til Nettavisen.

Å få fatt i regnskapet til Vålerenga var visst vanskelig, noe som kanskje er med på å befeste Vålerenga som verdens minst transparente fotballklubb. Uansett konkluderer Næss med at Vålerenga gikk med underskudd i fjor og at Trøim holder oss flytende med 24 millioner.

Tusen takk Trøim!

24 millioner, Espeseth? Ta deg kraftig sammen!

Efraín Juárez kjøpt på kjøpesenter

Eurosport fortalte i februar hvordan Juárez kontakta Deila på et kjøpesenter i Mexico. Juárez kjente igjen Deila som Celtic-trener inviterte Deila på middag hos seg og dermed tilbrakte de mye tid sammen. Vakkert.

Dagboka ser for seg hvordan en bakfull Deila desperat jakta på reparasjon på nærmeste kolonial i Mexico. Sønnen til butikkens innehaver sparker ball og går med på å selge øl om Deila møter sønn. Deila signerer en spiller som trur han skal til Skottland og er smått forundra over at han er i Norge. Ikke like vakkert.

Bygderasisme

Stadig er folk fra rurale strøk ute og sutrer over at de blir kategorisert som enkle sjeler med utfordringer med å forholde seg til virkeligheten. I går bragte VG fortellingen om rasismen Adam Larsen Kwarasey opplevde da han som barn spilte kamper utenfor Oslo. På spørsmål om han har opplevd rasisme svarer Adam:

Kanskje mer i mine yngre dager, da man spilte utenfor Oslo på steder hvor mangfoldet ikke var så stort.

Redd Ulven, skyt bønda.

VG-lupa

VG, ei avisa vi ikke lenger stoler på, plasserer Vålerenga på 5. plass under sin lupe. Det er fordi Vålerenga trenger «noe positivt å se fra mot».  Mobbing kaller vi sånt.

Av Vålerengas spillere legges fokus på Adam Larsen Kwarasey (keeper), Jonatan Tollås Nation (Forsvar), Mohammed Abu (Midtbane) og Matthías Vilhjálmsson (Angrep). Dette er vel stammen i laget, da.

Hockey

7-1. På bortebane. Mot Frisk Asker. God natt.

Vålerenga i dag

Kjøp billetter til morgendagens kamp mellom Vålerenga og Frisk Asker i Furuset forum.

En kommentar til «Dagboka torsdag 28. mars 2019»

Legg igjen en kommentar