Dagboka mandag 25. mars 2019

Denne uka er det seriestart. Damene tjuvstarta med hell i går, og hockeygutta har ny finale i kveld, men lørdag kveld er ukas høydepunkt. Og nå forhåpentligvis supportertøyset ferdig. La oss ta det med en gang: VPN er ikke en samlet enhet, akkurat som leserne har sine egne meninger, har VPN forskjellige meninger. Denne dagboka … Fortsett å lese «Dagboka mandag 25. mars 2019»

Denne uka er det seriestart. Damene tjuvstarta med hell i går, og hockeygutta har ny finale i kveld, men lørdag kveld er ukas høydepunkt. Og nå forhåpentligvis supportertøyset ferdig.

La oss ta det med en gang: VPN er ikke en samlet enhet, akkurat som leserne har sine egne meninger, har VPN forskjellige meninger. Denne dagboka mener for eksempel at det var pinlig av LSK-supporterne å være stille i 19 minutter og 17 sekunder i avgjørende seriekamp mot Tromsø i september i fjor. Tilsvarende pinlig er det å se både gule og kongeblå supportere droppe siste treningskamp før seriestart.

Jada, ingen katastrofe, bare en ubetydelig protest mot…. ingen ting. Hvis den legendariske kampen Vålerenga – Lillestrøm vannes ut av en treningskamp i mars – en kamp som funka helt fint i mars for 15-20 år siden – ja, da har nivået av krenka nådd en ny bunn. Denne protesten, som visstnok ikke var en boikott, er bare latterlig – og fort glemt.

La oss håpe supporterne i alle fall er til stede på lørdag og tar ansvar for å bidra gjennom hele kampen – uansett hva resultatet er. Det er nemlig ikke så mange igjen av oss, og da må alle bidra.

Vålerenga nummer….?

De aller fleste tror Vålerenga blir nummer 3, 4, 5 eller 6 i årets serie. Eurosports eksperter tror på 5. plass:

Usikre på om de kan kjempe om medalje, men har tro på at utviklingen fortsetter. En plass opp fra i fjor, og de kan blande seg inn i medaljestriden og kampen om Europa. Kneppet under å lykkes med det denne sesongen, tror vi.

Funnet en formasjon som har satt seg. Vært litt frem og tilbake, men er nå veldig tydelige spesielt i angrepsspillet. To sittende på midten, med backer opp og frem, i typisk Deila-stil. Har funnet en viktig mann i Abu som ordner opp. Rutine i Vilhjalmsson og Bjørdal. Voksent fotball-lag.

Dagboka synes det er vanskelig å spå, men tror Rosenborg og Molde tar de to første plassene. Deretter vil Brann, Sarpsborg 08, Vålerenga og Haugesund kjempe om plassene 3 til 6.

[poll id=»147″]

Damene vant 1-0

Ajara Njoya scoret i sin første offisielle kamp da Vålerenga slo Stabæk 1-0 i et sjansesløseri av en kamp, skriver vif-damefotball.no. Og merk: 454 tilskuere til stede. De skriver:

Enga styrte alt fra første sekund på Intility. Vi fikk se feiende flott kombinasjonsspill mellom Jenna Dear og Svanhild Sand, spissene våre kom seg stadig gjennom Stabæks fembackslinje, og i tur og orden kom alle våre seks offensive spillere til målsjanser. Men det skulle renne mye sand gjennom timeglasset før vi endelig klarte å overliste landslagsmålvakt Ingrid Hjelmeset.

Etter 15 misbrukte sjanser var det endelig «African time» på Valle. Etter et innkast høyt i banen sendte Jenna Dear ballen i retning polarsirkelen, til midtbanekollega Victoria Ludvigsen.

Neste kamp spilles borte mot Kolbotn lørdag 30. mars klokken 15:00. Du rekker altså å se kampen før Mjøndalen kommer på besøk på Intility lørdag kl 18. på Kolbotn kan du kikke på Vålerenga-spiller Isabell Herlovsen, som er utlånt til nettopp Kolbotn.

[poll id=»148″]

Hockey i kveld

Vålerenga Hockey har planer om kort prosess med Frisk. Et lite feilskjær i forrige uke ble ganske greit fikset på i helgen. Her er hva Morten Ask mener om det:

1-1 i kamper og forhåpentligvis blir det 2-1 i kveld:

Vålerenga i dag

I kveld kl 19 i Furuset forum er det kamp. Bare å møte opp! Frisk Asker skriver selv på sin nettside hvem de bør se opp for (i tillegg til utvisninger): Tobias Lindström har scoret 7 mål og har 6 assister i sluttspillet, og med 13 poeng er han tre poeng foran rekkekompisene Martin Røymark (6+4) og Rasmus Ahlholm (3+7). Vi sier bare: drep dem, Vålerenga. Drep dem!

 

 

Legg igjen en kommentar