Dagboka fredag 22. mars 2019

Slutten av arbeidsuka er her og litt seinere i dag skal herrefotballaget spille kamp mot LSK. Det oppsto et lite høl i veien på reisen mot bøtta ute i Asker i går, nye og gamle bekjente har kvalla til Getligaen og Toppserierien fyres opp på søndag. Ta deg en kopp kaffe og gjem deg i kottet. Her … Fortsett å lese «Dagboka fredag 22. mars 2019»

Slutten av arbeidsuka er her og litt seinere i dag skal herrefotballaget spille kamp mot LSK. Det oppsto et lite høl i veien på reisen mot bøtta ute i Asker i går, nye og gamle bekjente har kvalla til Getligaen og Toppserierien fyres opp på søndag. Ta deg en kopp kaffe og gjem deg i kottet. Her er fredagsdagboka.

Toppserien rulles i gang

Førstkommende søndag klokka 17:00 starter toppserien i fotball hjemme på Valle mot Stabæk og vi er endelig i gang, ikke en dag for seint for oss som liker fotball og Vålerenga, og kanskje ikke en dag for tidlig heller egentlig. For bare en snau uke sida lå det ti centimeter nysnø ute på veien i nabolaget til Intility Arena. På søndag er det meldt sju grader og delvis overskya.

I fjor skrev vi at vi håpa og nærmest regna med at det blir gull. Vålerenga var dratt frem som favoritter i flere medier og vi lot oss kanskje rive litt med. Det skal vi ikke i år. Ja, det hadde vært latterlig fett med gull når høsten kommer, og vi veit at det laget vi har er godt nok til å ta det, men skal vi være litt mer forsiktige i år og si topp tre?

Fjorårets sjetteplass er ikke rettferdig ovenfor laget, det er mer som bor i det. Midt på tabellen er noe som tilhører herrelaget. Selv om vi også der forventer mer i år.

Vi er altså i gang på søndag klokka 17:00. Om du skulle være kvinne og har kvinnelige venner, kjører sponsoren vår, DNB på med gratis billetter. De finner du her.

Semifinalen

Vålerenga hadde den beste første perioden før Asker slo tilbake på Furuset i går kveld.

Det er ikke krise å tape én kamp i semifinalen i hockey, og hvis det først skal skje er det like greit at det er den første. Selv om det er hjemme.

Vi regner med at de gjør som Daniel Sørvik sier at de skal fremover og det er å lære av matchen sånn at det ikke skjer igjen.

Sånn! Opp i ringa. Det er mange matcher som skal spilles. Ikke noe å deppe for.

Neste kamp er i mårra ute i Asker klokka 18:00. Revenge!

Nye fjes i Getligaen

To hyggelige nyheter fra fjern og nær når det kommer til neste runde med eliteseriehockey. Etter å ha sendt Ringerike ut av dansen står Grüner og Narvik igjen som de som rykker opp i neste års liga.

Dette er første gang et lag fra den enorme geografiske, dog veldig tynt befolka landsdelen «Nord-Norge» spiller i toppen av norsk hockey. Misforstå oss rett. Vi holder med Vålerenga, men vi må jo også si at vi er litt sjarmerte av disse folka der oppe som stakk den krokete langfingeren sin opp i været da hockeyforbundet spurte om de var gira på å rykke opp etter fadesen med Lørenskog  i fjor. I år har de altså klart det helt selv og vi ser frem til å møte dem hjemme. Borte derimot, not so much. Hverfall ikke mer enn en gang fordi det er litt eksotisk.

Et annet lag som kom seg opp er Grüner, et lag vi ikke har sett i toppen siden 1977. Nabolaget har som kjent blitt gentrifisert greit de siste åra, men det er godt å se at det fremdeles er litt trøkk der nede. Det er fremdeles østkanten, det er gåavstand fra Jordal til Grünerhallen, og på tross av at det bare er plass til 600, skal vi nok se at det blir litt trøkk der og. Sett at de får spille der, selvsagt.

Treningskamp

Nå ligger det ikke akkurat an til å bli en forrykende fest på Valle i dag, men vi sier ikke at du skal holde deg unna for det. I går hadde vi en votering der du kunne si din mening angående treningskamp mot romerikspakket og som alt annet for tida er meningene delt omtrent på midten. Halvparten av våre lesere syns det var en ræva idé, 44% syns det var en grei idé, mens 6% visste ikke. Eller «gir faen». Litt etter hvordan du ser på det.

Grunnet bråket og støyen rundt kampen er vi ganske sikre på at dette ikke skjer igen, så om ikke annet kan du stikke opp og se kampen og skryte til kompisa dine om 20 år at du var der. Streetcred å hente her altså.

Kampen spilles 18:15

Vålerenga i dag

Vi stikker og tar en pils etter jobb på Øst eller Vertshuset. Noen stikker på fredagsquiz på Bohemen. Vi stikker på kamp om vi har lyst, men forventer ingen stor fest.

Legg igjen en kommentar