Dagboka torsdag 21. mars 2019

I kveld er det første semifinale for Vålerenga og folk er lykkelige. I morgen er det siste treningskamp for Vålerenga og folk er forbanna. Dessuten jakter Vålerengaspiller på leilighet.  Semifinalene starter i kveld  Å være seriemester er fett, men for Vålerengas iskrigere er det ikke nok. De vil ha bøtte også. Etter at Manglerud fikk … Fortsett å lese «Dagboka torsdag 21. mars 2019»

I kveld er det første semifinale for Vålerenga og folk er lykkelige. I morgen er det siste treningskamp for Vålerenga og folk er forbanna. Dessuten jakter Vålerengaspiller på leilighet. 

Semifinalene starter i kveld 

Å være seriemester er fett, men for Vålerengas iskrigere er det ikke nok. De vil ha bøtte også. Etter at Manglerud fikk tupp i ræva og ønske om god sommer venter Frisk/Asker på en liten leksjon. Den første er i kveld.

Frisk/Asker er litt som hockeyens svar på fotballens Odd. De flakser rundt, hjertelig til stede, uten at noen egentlig bryr seg. De ønsker jo veldig at folk skal bry seg, så klubbens supportere går ikke av veien for verbale angrep på andre klubber. Som å fortelle dem at syltetøyet de serverer på vaflene er drit. Det har begrensa underholdningsverdi, akkurat som hockeyen de spiller.

Så er det noe med at cup er cup. Det er sluttspill også og det er ingen grunn til å tro Vålerenga bare skal herje med folka fra flatbygda i Akershus uten å bli svette. Det er kamper som skal vinnes og tigre som skal kvestes.

Kampen spilles i Furuset Forum og pucken droppes 19:30. Det er genialt for de som må jobbe til 18:30 i dag.

Siste treningskamp før alvoret

I morgen inviterer Vålerenga til treningskamp på Valle mot Lillestrøm. Ryktene skal ha det til at kampen ikke bare er mot Lillestrøm, men i samarbeid med Lillestrøm. At de gule greiene får spenn for kampen. For Dagboka er det uklart hvor mye spenn en sånn kamp kan generere. Alle som er under 18 år kommer gratis inn. Det gjør alle med sesongkort også. Øvrige må betale 100 spenn, og selv om det fristes med bevertning i kantina blir dette neppe noen millionbutikk.

Andre peker på at «produktet Vålerenga-Lillestrøm» blir utvanna. Siden Dagboka ikke runker til den moderne fotballen avstår vi fra å betrakte kampen som et «produkt». Allikevel kan nok argumentet ha en viss gyldighet, denne skribenten var avstående fra ishockey i flere år på grunn av bonuskampa mellom Vålerenga og Storhamar. Til tross for at det var hockey som gjorde denne karen til Vålerengasupporter blei det for mye med nær ukentlige kamper mot Storhamar.

Kan det samme skje med fotball?

Tja, det kan hende. Samtidig er det milevis forskjell på en ekstra treningskamp mot en hata motstander og en drøss tellende ekstrakamper. Folk skal få lov å mene forskjellig og gi uttrykk for dette. Selvsagt skal de det. Samtidig er det med forundring en er vitne til hvordan facebook-folket fullstendig har rakna på Vålerengas post om kampen. Tiden da en sa «takk for invitasjonen, men jeg har ikke anledning til å komme» er forbi med margin.

[poll id=»146″]

Har du en 2-roms til overs?

Om den i tillegg ligger i nærheten av Valle er Vålerengas spiller Natasha Dowie hypp på å leie den av deg.

Vil du tjene spenn på klubben i ditt hjerte kan du kontakte sportslig administrator Egil Ødegård på egil@vif.no.

Sportslig administrator, fet tittel.

Vålerenga i dag

Sov du gjennom starten? Da minner vi om at Vålerenga møter Frisk/Asker 19:30 i Furuset forum.

Legg igjen en kommentar