Dagboka tirsdag 26. mars 2019

I går rykka hockeylaget nok et hakk nærmere bøtta og i toppserien skjer det rare ting neste år. Vi tar en kort tirsdagsoppdatering med raljering og resultater. Seier mot Asker i går Vi starter med noe lystbetont. I går var det klart for tredje kamp i semifinalen i hockey. Kampen var vanvittig jevn med en … Fortsett å lese «Dagboka tirsdag 26. mars 2019»

I går rykka hockeylaget nok et hakk nærmere bøtta og i toppserien skjer det rare ting neste år. Vi tar en kort tirsdagsoppdatering med raljering og resultater.

Seier mot Asker i går

Vi starter med noe lystbetont. I går var det klart for tredje kamp i semifinalen i hockey. Kampen var vanvittig jevn med en skuddstatistikk på 34-34. Men til slutt vant vi, takket være en lovlig sein scoring av Røymark. To minutter før fløyta gikk sto det 3-2 på tavla og Vålerenga skøyta inn til seier.

Neste match spilles i mårra klokka 19:00 i Asker.

Endring i serieoppsett i Toppserien

Vi ble oppmerksomme på at det gjøres store endringer i måten Toppserien skal spilles neste år gjennom Josimar og ser ikke helt hvorfor i huleste dette ikke har blitt debattert mer i de såkalte «main stream media». Det var noen skriverier om det i fjor høst, men etter det har det vært stille som skjæra på tunet. Den stillheten må brytes og noen må begynne å snakke om hva det faktisk innebærer.

Vi tar det positive først. Antall lag i toppserien skal reduseres fra tolv til ti lag. Dette er vel det eneste som nærmer seg fornuftig med hele greia.

Disse ti lagene skal da spille en såkalt dobbelt serie der de først spiller alle mot alle for å deretter dele opp serien i to. De fire øverste lagene etter runden skal møtes i et sluttspill der det øverste laget starter med seks poeng, nummer to med fire og nummer tre med to. Allerde her begynner det å bli mange tall å forholde seg til.

De seks nederste lagene i Toppserien skal så spille en enkel serie med de to øverste lagene i førstedivisjon. De to nederste lagene etter at denne serien er spilt ender så opp i førstedivisjon. De som havner på sjetteplass spiller kvalik mot vinneren av sluttspillet i førstediv. Elendigheten formerer seg nemlig nedover i systemet.

Når det kommer til Championsleague er det vinneren av alt dette rotet som tar en garantert plass, mens andreplassen av den øverste sluttspilligaen spiller en intern CL-kvalik mot førsteplassen i den kvalifiseringsligaen.

Kilder: TV2 og Josimar. Også har vi tenkt litt på egenhånd.

Det første vi tenker er at dette er noe forbanna hockeyopplegg. Hvor fordømt vanskelig skal det være å ha en liga på ti lag, der det øverste laget vinner, de to på bånn rykker ned, mens det laget som er tredje mest ræva spiller kvalik mot det tredje beste laget i divisjonen under.

Om elendigheten skulle formere seg videre til Eliteserien er tragedien komplett. Dette er fotball, ikke baseball. Man skal for faen ikke måtte ha med seg kuleramme på match for å forsøke og forstå hva favorittlaget skal drive med de neste rundene.

Gårsdagens poll

I går spurte vi hvor dere tror at Vålerenga kommer til å havne på tabellen i år.

Herrene havner på fjerdeplass og damene på andre.

Vi tipper at flertallet nok har ganske rett her. Om ikke annet er vålerengas supportere en relativt jordnær gjeng når det kommer til eget lags presteringer.

Sesongkort

Klubben har sesongkort uke. Ronny-o-meteret er fremdeles lunkent. Om du skal ha full utnyttelse av kortet må det kjøpes før lørdag klokka 18:00.

Vålerenga i dag

Vi irriterer oss over NFF. Mulig vi ser landslagsfotball på en Vålerenga-pub nær deg. Norge møter Sverige. Vest mot øst på Ullevaal 20:45.

Legg igjen en kommentar