Dagboka mandag 11. mars 2019

Hvorfor betaler egentlig NFF folk penger for å se Mesterfinalen mellom Rosenborg og Molde? Det er for øvrig en optimistisk dagbok som tenker høyt om fotballsesongen og som forventer seier i kveldens kamp mot Manglerud Star. Idrettslaget Skrim fra Kongsberg er visstnok en kvalitetsklubb (noe NFF har definert). Dermed er de en av flere klubber … Fortsett å lese «Dagboka mandag 11. mars 2019»

Hvorfor betaler egentlig NFF folk penger for å se Mesterfinalen mellom Rosenborg og Molde? Det er for øvrig en optimistisk dagbok som tenker høyt om fotballsesongen og som forventer seier i kveldens kamp mot Manglerud Star.

Idrettslaget Skrim fra Kongsberg er visstnok en kvalitetsklubb (noe NFF har definert). Dermed er de en av flere klubber som får 100 kroner for hver person de klarer å sende til Ullevaal stadion førstkommende søndag for å se den såkalte Mesterfinalen mellom Rosenborg og Molde. Klubben har lagt ut dette på egne sider:

IL Skrim Fotball får kr 100 fra NFF for hver billett som løses inn på kampen, slik at dette blir en enkel dugnad for klubben i tillegg til mulighet for en bra kamp.
NB! De som bestiller billett, men ikke møter opp til kampen, vil i etterkant få en regning på kr 50 per bestilt billett.

Dagboka har egentlig ikke lyst til å dvele for mye rundt dette tiltaket, men vi vet at NFF brukte noen millioner kroner på et tilsvarende tiltak i 2015 for å få flere tilskuere til stede. Men unnskyld, dagboka klarer ikke å mene noe annet enn at dette virker som veldig bortkastede penger!

[poll id=»143″]

Optimistisk dagbok

Fire strake seire og plutselig er alt rosenrødt? Nei, sånn er ikke livet i VPN. Men 2-0 over Tromsø, 3-2 over Bodø/Glimt, 3-0 over Nomme Kalju (som vi vet svært lite om) og 2-1 over Kongsvinger gjør i alle fall at vi har vunnet noen kamper før serien begynner om litt under tre uker. Så da er spørsmålet:

[poll id=»144″]

Dagsavisen (bak betalingsmur) skriver:

Gårsdagens treningskamp mot Tromsø på Intility arena bekreftet det inntrykket vi har fra vinterens VIF-utgave: Veldig trygge defensivt, villige sidebacker som vil ofte i angrep, men fortsatt store utfordringer i å skape mer ut fra spillemessig overtak. 

Herolind Shala er aggressiv og han vinner baller. Han kommer til å bli en veldig viktig spiller for oss, sa Ronny Deila til Dagsavisen etter 3-2-seieren over Bodø/Glimt forrige fredag.

Og det som nå virker klart er at nykommerne (erstatterne) Shala, Efraín Juarez, Johan Lædre Bjørdal, Matthias Vilhjalmson, Deyver Vega og Markus Nakkim alle kan være viktige brikker for Vålerenga 2019. Og klarer de å levere på et godt nivå, samtidig som Chiddy og Finne fortsetter å leke med motstanderne og Abu er det ankeret vi trenger samtidig som han strør baller rundt omkring, da blir det moro.

Men det er mange hvis og dersom for at dette skal gå veien, og vi er fortsatt et stykke unna å fremstå som en solid medaljekandidat. Vi kan overraske positivt, men vi kan også skuffe.

Heldigvis er det ikke slik at årsmøtet for Vålerenga Fotball Elite (VFE), som er på Intility Arena tirsdag 12. mars klokka 18.00, avgjør hele årets 2019. Med mindre det kommer noen kjedelige pengenyheter i morgen.

Hockey-tap

Etter sju strake tap i årets serie, vant Manglerud Star på lørdag. I kveld kl 19 må det bli seier, og vi håper lørdagen bare var en glipp. Skjerpings, gutta. Vi vil nødig havne i samme situasjon som Oilers, som nå ligger under 0-2 i kamper.

Utlendinger i eliteserien

Dagboka kan ikke gå god for disse tallene, men Tobias Storruste Dahle skriver at han er skribent for nettstedet Blaugrana, og han serverer denne statistikken. Den viser at nesten halvparten av spillerne Vålerenga brukte i eliteserien i fjor, var utlendinger:

Vålerenga i dag

Manglerud Star. Pucken droppes kl 19.

 

 

Legg igjen en kommentar