Dagboka fredag 8. mars 2019

Det er fredag og siden det er 8. mars er det på sin plass at vi starter dagboka med å gratulere alle kvinner med dagen. Når det er gjort kan vi fokusere på sport og spill i Vålerengaland. I går ble første match i ishockeysluttspillet unnagjort, en ny tropp nordlendinger velger å ta langhelga i … Fortsett å lese «Dagboka fredag 8. mars 2019»

Det er fredag og siden det er 8. mars er det på sin plass at vi starter dagboka med å gratulere alle kvinner med dagen. Når det er gjort kan vi fokusere på sport og spill i Vålerengaland. I går ble første match i ishockeysluttspillet unnagjort, en ny tropp nordlendinger velger å ta langhelga i Oslo og på Valle spilles det videospill med de store gutta.

Damefotball

Oslo bolig- og sparelag blar opp totalt 100 millioner til damefotballen i tida fremover. Ikke bare i Norge, men det drypper også noen kroner på damene på østsida av riksgrensa. Det er snakk om sponsorkroner både til toppserien og landslagssatsinga.

Disse spenna må selvsagt Vålerenga få has på. Gullpuss er ikke billig.

One down, x to go

Det gikk som forventa i Furuset forum i går kveld da Vålerenga tok i mot Manglerud. Da kampen var slutt sto det 5-1 på tavla.

Lindstrøm, Ylven, Røymark og Olsen havna på scoringslista.

Neste match er allerede i mårra og den spilles i Plogveien klokka 18:00

Treningsmatch

For et par uker sida fikk vi besøk av bodøværinger og denne uka er det Tromsø som kommer på besøk. Sist vant vi 3-2 og denne runden håper vi på litt bedre forsvarsspill så nullen står når kampen blåses av.

Som du sikkert har lagt merke til er det nordlendinger som har vært motstanden til nå denne «våren», og tenker kanksje at det er litt tilfeldig. Det tror ikke vi. Med tanke på hvordan været har vært i hovedstaden den siste tida, tør vi ikke engang å tenke på hvordan ståa er nord for Skillebekken.

Det er klart det er digg å komme ned til sydlige og siviliserte tilstander for å heppe ball i hovedstaden, fremfor å grave seg ut av naustet for å fomle deg bort i en gymsal i  bekmørket.

Når de sitter på scooteren sørover nå og gleder seg til å shoppe til søstra si på Karl Johan og drikke kaffe med melk i veit dem ikke at det gjør vondt å komme til Oslo. Ikke enda.

Med mindre Tromsø spiller som de normalt gjør da. Feigt, med knotta først.

Om du er gira på å se matchen, så starter den klokka 16:00. Hundre spenn koster det. Med mindre du har sesongkort da. Da er det gratis. Greit å starte helga med ball og en pils og burger på Øst etterpå.

Videospill

Det er kanskje ikke alle som veit det, men Vålerenga har en esportsatsning som er ganske seriøs. Gjennom samarbeidet med Nordavind har det kommet gode resultater. Blant annet kan Nordavind skilte med Rocketleague-gull i Telenorligaen i fjor høst, sitt tredje strake.

I tillegg kan vi nevne sterkt spill i Overwatch, Counter Strike, Heartstone og selvsagt tidenes mest populære spill; Fortnite. Du skal heller ikke se bort i fra at de klarer å stable på beina et godt lag i Apex Legends når det kommer seg litt.

I tillegg til disse kommer selvsagt også FIFA.

Denne våren ruller Discovery og Norsk toppfotball i gang Norges første offisielle e-sportliga i fotball, og der stiller selvsagt Nordavind og Vålerenga. Greia her er at toppklubbene (i vanlig fotball) etablerer eget lag. Det vi veit er at 18 toppklubber stiller med lag, men vi har ikke helt funnet ut hvilke. Men det vi veit er at det gir oss nok en mulighet til å se Vålerenga gruse bønder. Denne gangen over nettet.

I potten ligger en kvart mill rent stål og FIFA 19 Global Series-poeng. Hvor mange er litt usikkert.

Ligaen starter opp 9. april med gruppespill og varer utover våren.

PS! Ikke regn med at Nordavind stiller med Vålerenga som sitt lag i disse matchene. Det er vi for ræva til.

Vålerenga i dag

Vi sniker oss hjem litt tidligere fra jobb i dag for å se Vålerenga hjemme mot Romsa. Deretter tar vi en øl og burger på Øst eller kommer oss ned til Vertshuset. De glupeste hodene stikker på 8.mars-quiz på Bohemen.

Legg igjen en kommentar