VPN spår bøttefest

VPN-redaksjonen har satt seg ned for å spå hvordan det går med Vålerenga i årets sluttspill. Dette er resultatet av VPNs mysing. Da er serien ferdigspilt og Vålerenga står igjen som nykronede seriemestere. 30. gang i klubbens historie og første gang siden 2014. Som alle veit så er serien kvalikk til sluttspillet og som seriemester … Fortsett å lese «VPN spår bøttefest»

VPN-redaksjonen har satt seg ned for å spå hvordan det går med Vålerenga i årets sluttspill. Dette er resultatet av VPNs mysing.

Da er serien ferdigspilt og Vålerenga står igjen som nykronede seriemestere. 30. gang i klubbens historie og første gang siden 2014. Som alle veit så er serien kvalikk til sluttspillet og som seriemester får Vålerenga velge kvartfinalemotstander først. Vi kan da velge mellom laga som er 7. og 8. plassert.

Etter at kampa var ferdigspilt på tirsdag så var det tid for at Vålerenga, Storhamar og Stavanger valgte motstander og oppsettet for kvartfinalene blir som følger:

Vålerenga – Manglerud/Star
Storhamar – Stjernen
Stavanger – Sparta
Lillehammer – Frisk/Asker

Styrkeforholdene lagene i mellom er mulig å dele inn i 3:

Topplagene – Vålerenga, Storhamar og Stavanger
Midtsjiktet – Lillehammer, Sparta og Frisk/Asker
Bunnlagene – Stjernen, MS og Ringerike

Topplagene bør skli greit gjennom kvartfinalene. Kvalitetsforskjellen på lagene er for stor til at det særlig sannsynlig at det vil bli en skrell her.

Vålerenga har møtt MS 6 ganger i år og det har gitt 6 seiere. Med unntak av den første kampen i Furuset Forum så har det vært grei skuring. Totale målforskjellen ble 33-7. Det er egentlig skikkelig pissing.
Vålerenga – MS 3-2
MS – Vålerenga 1-7
Vålerenga – MS 6-0
MS – Vålerenga 3-8
Vålerenga – MS 5-1
MS – Vålerenga 0-4

Likevel så var det endel som ønsket at Vålerenga skulle velge Stjernen. Grunnen er at MS har vist seg som en litt lei nøtt for Storhamar Dragons. Ved 2 anledninger har de tatt skalpen til Dragons denne sesongen og den energiske spillestilen deres står nok bedre mot Dragons rutinerte og tunge mannskap enn det gjør mot Vålerengas lettere, raskere og mer mobile enhet.

Som nevnt tidligere bør Vålerenga, Storhamar Dragons og Stavanger komme seg videre. Stavanger møter riktignok Sparta som ble det dårligste laget av middelhavsfarerne. De har enkeltspillere som er gode nok til å spille for bedre lag, men sliter med at stallen er for ujevn og at mange av de som utgjør stammen i laget er sjokkerende udisiplinerte på tross av at de er rutinerte. De vil nok klå Stavanger i enkeltkamper, men Stavanger tar serien.

Den fjerde og siste kampen er i utgangspunktet den som er mest åpen. VPN holder Lillehammer som en favoritt i denne serien. Ikke nok med at de var bedre enn Frisk/Asker i serien og har hjemmebanefordel, men Lillehammer er en av ligaens formlag for tiden. På de siste 10 kampene har de 7 seiere – og det inkluderer 3-2 seieren mot Vålerenga i Kristins Hall.

VPN mener derfor det er mest sannsynlig at følgende 4 lag går videre til semifinalespill:

Vålerenga, Stavanger, Lillehammer og Storhamar Dragons

Vålerenga har følgende resultater mot disse tre motstanderne:

Storhamar Dragons
Storhamar – Vålerenga 5-4
Vålerenga – Storhamar 2-1 SD
Storhamar – Vålerenga 1-0
Vålerenga – Storhamar 3-0
Storhamar – Vålerenga 2-4
Vålerenga – Storhamar 3-4 SD

Totalt 9 av 18 poeng og 16-13 i målforskjell.

Stavanger
Stavanger – Vålerenga 3-4
Vålerenga – Stavanger 1-3
Stavanger – Vålerenga 2-1
Vålerenga – Stavanger 3-2 SD
Stavanger – Vålerenga 3-2 SD
Vålerenga – Stavanger 1-6

Totalt 6 av 18 poeng og 12-19 i målforskjell.

Lillehammer
Vålerenga – Lillehammer 3-0
Lillehammer – Vålerenga 4-2
Vålerenga – Lillehammer 5-7
Lillehammer – Vålerenga 1-2
Vålerenga – Lillehammer 5-2
Lillehammer – Vålerenga 3-2 SD

Totalt 10 av 18 poeng og 19-17 i målforskjell.

Av disse lagene så har vi gjort det best mot Lillehammer, spesielt om man tar med at 5-7 kampen der vi ledet 3-0 etter 1. periode og endte opp med å tape kampen etter 2 perioder med hjerneblødning og sjukehus. Det er ikke førsterekka som gjør at Lillehammer er et dårligere lag enn de andre – det er tynnere stall og færre klassespillere. De har utlendinger offensivt og bak dem så er det egentlig tynn suppe. Klarer man å få kontroll på de 2 rekkene er mye gjort.

Hos Stavanger og Dragons er bredden bedre og de kan lettere flytte folk opp i en scoringsrekke. Mikael Dokken, Christian Larivee, Kjell Martinsen, Eirik Salsten m.fl. er eksempler på det. Dragons har også styrket laget med Kurt Davis og Troy Josephs. Stavanger er i en lignende situasjon. De kan dytte frem Magnus Hoff, Jonas Djupvik Løvlie, Peter Lorentzen eller f.eks. Markus Vikingstad dersom en av topprekka får is i rubben. Stavanger på sin side styrket seg offensivt før transfervinduet stengte med Luc Snuggerud og Dan Kissel.

Det mest sannsynlige oppsettet for semifinalene er:

Vålerenga-Lillehammer
Storhamar-Stavanger

Å slå Lillehammer i semifinaleserien er en overkommelig oppgave. De har en stødig keeper i Bengtsberg, men Søberg er et hakk vassere. Lillehammers store lederstjerne i forsvar er Brendan Ellis. Han er en bra pakke; stor, sterk, raske, god i egen sone, flink til å frakte puck og en viktig bidragsyter offensivt fra blålinja. I tillegg til ham så kan Bjercke og Saxrud Danielsen chippe inn med offensive bidrag. Etter det er det tynt. I alle fall i offensiv sone.

I denne lagdelen er Vålerenga langt bedre forspent. Espeland er den klart beste offensive backen i ligaen og Kalle Ekelund har vært en åpenbaring etter overgangen fra Sparta. I tillegg er Trygg fremdeles mer enn stødig i alle aspekter av spillet. Speedo-Brede har hatt en god sesong og Eidstedt og Strøm gir oss haugevis med defensiv trygghet og bankekjøtt i egen sone.

Offensivt så har Lillehammer 5 importspillere som leverer. Benik, Hickman, Cangelosi, Parker Bowles og Dineen har seg i mellom 107 mål i årets Get-liga. Det er imponerende. Heldigvis for oss så har vi en førsterekke for historiebøkene. Ahlholm og Lindström alene kombinerte for 78 mål. Rekka deres har vært ustoppelig i hele år og den balanseres nydelig med den noe mer defensivt orienterte Røymark. Bak denne rekka er det noe tynt, men signeringen av Heier har hjulpet. Han har 3+3 på 8 kamper og i tillegg har man et knippe spillere som også bidrar i Oppy, Greven , Morten Ask, Ulven, Thomas Olsen og Colin S. Olsen.

Dette er som nevnt tidligere en serie vi bør ta, men det kommer til å bli jevne kamper. VPN tipper vi klår Lillehammer 4-2 i kamper.

En semifinale mellom Dragons og Stavanger er det vanskelig å tippe utfallet av- de står med tre seire i møter lagene mellom i 18/19. VPN håper Dragons vinner en seig og utmattende serie etter en lang sudden i kamp 7. Grunnen til det er firedelt. 1) Vålerenga har hatt bedre resultater mot Dragons i år enn Stavanger 2) En finaleserie mot Dragons er noe som vekker litt ekstra følelser. 3) Det er mulig med bortetur til Hamar, selv på en hverdag uten at det koster skjorta. 4) Stavanger er en plastikklubb.

Finaleserien
Det er vanskelig å tippe hvordan en finaleserie mot Dragons vil ende. 6 kamper i grunnserien har gitt 3 seire og 9 av 18 poeng. Storhamar har større dybde offensivt, men Vålerenga har bedre backer og en bedre keeper i Søberg. Selv om Dragons har en større dybde blant offensive spillere så er det ikke alle de har fått like mye ut av. Prinsessa har jo gjort en en bra jobb, men han har ikke klart å trekke laget med seg. Hvis ikke Dragons får mer ut av de andre vil det fort være vondt å være Patrick Thoresen i finaleserien. Han kommer til å få mye oppmerksomhet og være mottager av mange taklinger å fysisk spill. Det vil bli tungt med så mye spilletid og såpass mange kamper som kommer tett i tett.

VPN klarer ikke se for seg at en finaleserie mot Dragons vil være avgjort på under minimum 6 kamper. Sannsynligvis blir det 7 og da får Vålerenga hjemmebanefordel og et veldig kok i intime Furuset Forum. Vålerenga har John Aase og vi er best trent i GET-ligaen. Dette er alle faktorer som dytter bøtta i vår retning.

VPN spår derfor at Vålerenga vinner kamp 7 i sudden etter mål av William Strøm. Ja, du hørte det her først.

Legg igjen en kommentar