Dagboka torsdag 21. februar 2018

I kveld vil det vise seg om Storhamar er en hump på veien mot Vålerengas seriemesterskap, eller om de er den lille tua som velter det store lasset. Vålerenga innebandy vinner serien i kveld om de slår Lillestrøm. Mye gøy med kølle, men vi skal og svinse innom fotball. Storhamar, et veddemål 19:00 er klokkeslettet … Fortsett å lese «Dagboka torsdag 21. februar 2018»

I kveld vil det vise seg om Storhamar er en hump på veien mot Vålerengas seriemesterskap, eller om de er den lille tua som velter det store lasset. Vålerenga innebandy vinner serien i kveld om de slår Lillestrøm. Mye gøy med kølle, men vi skal og svinse innom fotball.

Storhamar, et veddemål

19:00 er klokkeslettet pucken droppes i Furuset forum. På den ene siden av isen står Vålerengas iskrigere, sultne på seriemesterskap, samhold. offervilje og taktisk klokskap under kyndig ledelse. På andre siden av isen står Storhamar, en samling frynsete storheter med fremtiden bak seg, nervøse unggutter og en ledelse som ikke engang veit hva kaviarbytte er. Selv om Storhamar ligger på andreplass i serien, med en kamp mer spilt enn serieleder Vålerenga, fremstår laget mer som et veddemål enn et hockeylag.

Det er rett og slett som om noen satt på et nachspiel og funderte på om Steffen Thoresen og Patrick Thoresen kan sosialiseres med folk som Simen André Edvartsen og Aron Irving. Det kan de selvsagt ikke. Honningkrukka Steffen har jo stort sett brukt tida denne sesongen på å fortelle hele verden hvor urettferdig den er, som da han sippa etter å ha blitt utestengt i tre kamper. Foranledningen var at huleboeren brukte kølla som klubbe og dælja til en motspiller. Grunnen til sutringa er at han mener seg dømt for takling mot hodet, men insisterer på at det var slag:

Jeg syns det er altfor strengt. De dømmer meg for takling mot hodet når det er et slag mot hodet. Jeg forsvarer ikke selve handlingen for jeg burde fått minutter i kampens hete. Hvis de skulle gitt meg noe så hadde en kamp vært maks.

Byttingen vil altså ha lavere straff for slag mot hodet med kølle. Det er bare flaut.

Møt opp i god tid før 19:00 på Furuset, detta blir stinn brakke.

Alt bra med hockeyspiller

På tirsdag spilte U21-lagene til Vålerenga og Stjernen mot hverandre i ungdomshallen på Jordal. Kampen ble i overkant dramatisk da Stjernens Emil Westmark segna om med hjertestans. Når sånne ting skjer er det ikke lenger interessant hva slags logo du speller med på brystet, hockey og rivalisering mister sin betydning.

Heldigvis er det jobbet godt med førstehjelp i idrettsklubbene, og livreddende førstehjelp ble iverksatt. Til VG omtaler politiet håndteringen som eksemplarisk og i samme avis skryter Emils far av håndteringen fra støtteapparatene:

Vi er evig takknemlig overfor dem som på Jordal reagerte så raskt. De skal berømmes. De var kjempeflinke. Uten deres snarrådighet ville han ikke vært i live i dag. Det har vi takket dem for.

God bedring Emil, og kom det raskt på isen. Uten motstandere får ikke Vålerenga vist sin fortreffelighet, så vi trenger dere alle.

Innebandy

I innebandyens 1. divisjon, nest øverste nivå, ligger Vålerenga på topp. Selvsagt gjør de det. På plassen bak Vålerenga ligger Lillestrøm. Det er litt mer overraskende, vanligvis ligger Lillestrøm langt bak Vålerenga. Men innebandy er noe for seg sjøl. I kveld møtes lagene på Skedsmo om Vålerenga er seriemester om de vinner. Alt Lillestrøm håper på er å utsette feiringa.

Kampen starter 19:45, og du vil ha seriøse problemer med å rekke både innebandy og hockey. Valgets kval, men vi stoler på at du velger det som er best for deg.

Ikke-nyhet om Lædre Bjørdal

I går kunne Fedrelandsvennen fortelle hvorfor Johan Lædre Bjørdal ikke endte opp i Viking. Dagboka synes jo ikke det er så rart, all den tid Vålerenga kom på banen. Men rause som vi er sprengte vi oss inn bak betalingsmuren for å se hva Fedrelandsvennens forklaring var. Her slår Bjørdal fast:

Jeg har ikke snakket noe spesielt med Viking

Nei, da så. Bjørdal kjører på:

Akkurat nå passer det veldig bra med Vålerenga. Planen var å være i Vålerenga. Jeg hadde halvannet år igjen av kontrakten der. Jeg spilte en del, men ikke nok til at jeg var fornøyd. Det skulle noe veldig spesielt til for at jeg skulle flytte hjem til Norge, det var viktig at jeg kom til en klubb der treneren virkelig ønsket meg. Det gjorde Ronny.

Vålerenga er en av de største klubbene i Norge og en av de med størst potensial. Det er en klubb med potensial til å ligge i toppen. Klubben har kanskje underprestert litt, men har tatt steg de siste årene, nå skal vi ta ytterligere steg.

Så, derfor endte ikke Bjørdal opp i Viking. Viking suger, Vålerenga er magisk. Neste gang Fedrelandsvennen lurer på hvorfor en spiller går til Vålerenga fremfor en distriktsklubb kan de bare lese Dagboka.

Vålerenga i dag

Det er ishockeykamp! Vålerenga leder serien og kan vinne hele dritten, så det så.

 

 

Legg igjen en kommentar