Dagboka onsdag 20. februar 2019

Enga på topp x 2, estetiske estlendere og Daniel Sørvik: We salute you! Enga på topp! I går spilte Iskrigerne en viktig hjemmekamp mot Sparta borte i Sarpsborg. Vi var klart bedre enn laget fra Norges dressinghovedstad i første periode. Den vant vi også klart, og vi gikk til pause med en 0-2 ledelse og … Fortsett å lese «Dagboka onsdag 20. februar 2019»

Enga på topp x 2, estetiske estlendere og Daniel Sørvik: We salute you!

Enga på topp!
I går spilte Iskrigerne en viktig hjemmekamp mot Sparta borte i Sarpsborg. Vi var klart bedre enn laget fra Norges dressinghovedstad i første periode. Den vant vi også klart, og vi gikk til pause med en 0-2 ledelse og en skuddstatistikk som nesten skulle tilsi at vi var det eneste laget som spilte hockey utpå isen. Kampbildet jevna seg litt mer ut i løpet av andre periode og i perioder var Sparta fullt på høyde med oss. Når det er sagt så syns Dagboka at begge måla de klarte å putte bak Søberg var pissmål. Pissmål i den forstand at Søberg var bortpå og nesten plukka begge og at de så vidt det var sklei over målstreken. Heier åpna målkontoen og satte inn 1-3 scoringa vår. Drøye fire minutter seinere lå Trygg å vaka nede i vantet bak bøndas mål…han drar med seg pucken, går kjøkkenveien og setter pucken så og si i åpen kasse. Du veit det lukter både seriemesterskap og bøtte når en 42-åring drar den manøveren der. Verdt å merke seg at ved det målet så var det 3 ulike backer som tegna seg på scoringslista. Akkurat det er sweet!!! Ellers var Tommy Raymond like udisiplinert som han han pleier å være. Han fikk seg ei litta bønne midtveis og seilte rundt å grein til dommeren i flere minutter etter på. Tredje periode starta på samme måte som andre periode slutta. Tommy Raymond seilte rundt og var humørsjuk…what else is new lissom? Vi tapte perioden 2-1, men vant kampen 4-5. Tre viktige poeng ble pakka i bagen og tatt med tilbake til Oslo. Nå kan vi faktisk tape mot både sOilers og Dragons, og bli seriemestere (dersom vi vinner de siste kampene mot MS, Stjernen og Ringerike). Nå tror Dagboka ikke at vi taper mot både bønda fra innlandet og bønda fra Rogaland. Det må være måte på å være raus. Seriemesterskap kan vi kanskje allerede begynne å snakke om i morra. Da kommer Dragons til Oslo for å…igjen…bli ydmyket i Furuset Forum. Kampstart er klokken 18.30. Har du ikke skaffa deg billett så må du henge i. Kampen blir utsolgt og det er få billetter igjen. Dette er ikke an kamp du vil gå glipp av…just saying!

Dragons og sOilers forsterker inn mot sluttspillet. Dagboka tenker at det må de bare gjøre. Det er jo bare et bevis på at de ikke klarer å henge med, at de ikke har lagt ned arbeidet, jobba hardt nok, vært disiplinerte og seriøste nok med treninga si. Vålerenga trenger ikke dyre importer for å levere varene…det har gutta bevist i hver jævla kamp gjennom hele jævla sesongen. I Vålerenga gjør man jobben sjæl.
Det er ingen som trener så bra som det Vålerenga gjør under Roy sin ledelse. Dette er et faktum. Et faktum som gutta sjæl er bevisste på. Til TV2 sier Martin «ulven» Laumann: Vi gjør alt med den høyeste mulige kvaliteten. Vi har de beste fys-trenerne, vi har den beste mulige istreningen. Om vi trener mest er jeg ikke helt sikker på, men jeg er ganske sikker på at vi trener best. Når «ulven» Laumann sier det så er det sant! Ingen er bedre trent i norsk hockey som det han er, vi snakker tross alt om mannen som har vunnet hockeyens årlige styrketest, Ironman, tre år på rad!

Det som er så bra med Vålerenga Hockey er ikke bare at det er tradisjon for å vinne på isen. De bygger ikke bare gode lag, men de bygger også opp under bra mennesker. Vi har alle fått med oss returen til Daniel Sørvik og historien han har fortalt om hvordan han har slitt både fysisk og mentalt. Han står rak i ryggen og ser folk i øya når han forteller om hvordan en telefon hjem til Shampo «reddet» han. Dette er en historie som Sørvik forteller igjen og igjen, nå sist til TV2Hockey Det synes Dagboka er helt sjukt bra! Vi veit nemlig at det er mange som synes livet er for stort for dem og som sliter med den mentale helsa si. Mental helse er tabubelagt, spesielt blant unge mennesker, noe som egentlig er helt noldus. Vi har alle slitt, eller kjenner noen som har slitt, på et eller annet tidspunkt i livet sitt. At sånne som Sørvik snakker så åpent og uanstrengt om egne utfordringer og erfaringer gjør det enklere for andre å svare helt ærlig på spørsmål av typen «hvordan har du det i dag?», «åssen går det?» osv.  Det blir lettere å si at man ikke har det så greit, at man sliter med å strekke til, at man føler seg ensom blant mange, at man tar seg ei pils litt i utide for å slippe å kjenne på tomheten inni seg , at man ikke har venner, mistrives på skolen eller jobben osv. Når vi hører sånne historier blir det også litt mer legit å faktisk spørre folk man omgås med «hvordan har du det, egentlig». Det handler ikke om å stikke nesa si borti ting man ikke har noe med, men å se de menneskene man har rundt seg. Være et medmenneske, eller kamerat om du vil. Våge å vise: Jeg er her for deg. Litt sånn som Shampo responderte da Sørvik snakka med han på telefonen og sa at livet sugde. Det er ikke så ofte Dagboka har formeninger om hvem klubben bør sondere muligheter for å samarbeide med, men nå gjør Dagboka et unntak. Tenk så freakin awsome det hadde vært om klubben sonderte muligheten for et samarbeid med organisasjoner som feks Mentalhelse Ungdom.

VÅLERENGA vs NÕMME KALJU
I går spilte Vålerenga treningskamp mot det estiske, eller mer korrekt det estetiske, laget Nõmme Kalju. Vi vant helt greit 3-0. Den seieren kom dog litt i skyggen av oppdagelsen av Kaljus helt suverent enestående tredjedrakter! Her snakker vi rosa…av den heite sorten. Hot pink trange skjorter, helt sorte men dog enn så blanke shorts, med strømper som matcher! Fonten på nummerene og navnene bak er smakfullt utforma og reklamen er enhetlig arrangert, slik at helhetsinntrykket blir ganske så reint selv om fargevalget nok, i utgangspunktet, ikke er for hvermansen. Vålerenga møtte med andre ord ett lag som veit å kle seg. Det er noe befriende frekt over både farge og snitt på det kamp antrekket der…for det er det det egentlig er: Det er ikke en fotballdrakt, men et ANTREKK!! Det er nesten som Melodi Grand Prix, vi hater det men samtidig så er det freakin elsk!! Jahn Thomas hadde garra gitt den gjengen med rosa sukkertøy terningkast 6. Dagboka vil ikke være så mye snauere, og gir terningkast 5. Et lite nedtrekk for manglende koordinering av matchende skolisser er på sin plass.

Derby
I morra kan herrelaget skaffe seg seriemestertitelen i innebandy. Da fiser de over til stasjonsbyen for match mot LSK. De trenger bare ett fattig poeng for å kunne kalle seg seriemestere. Noe som LSK også har bitt seg merke i. På deres klubbsider skryter de nemlig uhemmet av årets Vålerenga lag. Men herregud…vi kan skjønne dem. De har jo særs lite annet å skryte av der borte! Fra nettsidene deres skriver hitsettes: Ser man sesongen under ett så har Vålerenga bare blitt bedre og bedre. De har fått inn Løkken og Ekestubbe, trekløveret på førsterekka har bare blitt bedre og bedre, samt at Jesper har tatt mange steg.

Kampen spilles i Skedsmohallen og det er kampstart klokken 19.45

Vålerenga i dag
Det kjøpes billett til dragen. Hun skal nemlig på hockyematch i morra. Men først skal det ringes til en litt trøblete kompis som man ikke har snakka med på evigheter. Greit å sjekke hvordan han har det, sånn egentlig

Legg igjen en kommentar