Dagboka torsdag 14. februar 2019

Dagen i dag eksisterer kun på grunn av St. Valentine, og for at Vålerenga skal polere isen med Lillehammer. På fotballbanen herjer Vålerenga med kidza fra Vinger mens damenes kamp i går regna bort. Vi tar oss også tid til å snakke om stolthet. Lillehammer på tynn is I dag setter Vålerenga iskrigere kursen mot … Fortsett å lese «Dagboka torsdag 14. februar 2019»

Dagen i dag eksisterer kun på grunn av St. Valentine, og for at Vålerenga skal polere isen med Lillehammer. På fotballbanen herjer Vålerenga med kidza fra Vinger mens damenes kamp i går regna bort. Vi tar oss også tid til å snakke om stolthet.

Lillehammer på tynn is

I dag setter Vålerenga iskrigere kursen mot Lillehammer, byen som kun lever på gamle minner. Det bankende hjertet i bygda er Maihaugen, en samling gammal ræl og forlatte bygninger. Det var nok et forsøk på å etablere distriktenes svar på Folkemuseet, men fremstår kun puslete. Sist det skjedde noe nytt i Lillehammer var i 1994, da hadde de OL. Siden minnene er alt som gjenstår for Lillehammer kjører de i disse dager OL-jubileum, og det er akkurat så dust som det høres ut som. Forrige kveld var flere titalls personer møtt opp for å se OL-ilden bli tent på ny, og i disse dager forventes det vetter og alskens drit rundt på Lillehammers stier.

Dem om det, de har i hvert fall tid til å arrangere hockeykamp og det er viktigst for oss. Vålerenga leder i dag Get-ligaen med 6 poeng foran Stav-anger. I tillegg har Vålerenga spilt en kamp mindre. Det betyr at seriemesterskapet er godt innenfor rekkevidde og vi tror Stav-anger får en vanskeligere jobb i kveld mot Storhamar enn hva Vålerenga får mot Lillehammer.

Kampen starter 18:30 i det som sikkert blir kalt Kristins Hall i forbindelse med feiringa av OL-jubileet.

Seier i syden

Vålerenga er jo i varme strøk om dagen. Noen tenker kanskje en akklimatisering til sommer er ganske merkelig med seriestart i mars, samtidig er det sikkert digg med enkel tilgang på paraplydrinker. Nå er ikke sydenturer bare slaraffenliv for en fotballspiller, det skal jobbes og. I går bestod jobben i å spille fotballkamp mot (xxx). Som kjent spiller (xxx) i 1. divisjon, så det er litt uklart om Vålerengas 2-1-seier forteller mye om Vålerenga. Eller (xxx). Men å vinne er alltid gøy. På klubbens sider leser vi om følgende høydepunkt fra kampen:

Vålerenga jaga på for scoring, og tyve minutter før slutt satte Fitim Azemi inn sitt andre for dagen. Spissen snappa opp et dårlig tilbakespill og kom alene med Kongsvingers sisteskanse. Der gjorde han alt rett og satte ballen iskaldt ned i hjørnet til 2-1 for Oslos stolthet.

Azemi, ass.

Regn i syden

Vålerengas damer har også begått sydentur. De har tatt turen til Belek i Tyrkia fordi de kan by på köfte. Det liker dagboka også, så vurderinga forstår vi. Det Belek også har er regn. Mengder. De har faktisk såpass store mengder med regn at Vålerengas kamp mot CSKA Moskva i går ble avlyst etter første omgang. Om dette sier Monica Knudsen følgende til Toppfotballens sider:

Nå er det mye vann på banen, så da blir det vanskelig å spille fotball. Vi hadde gledet oss veldig til denne kampen, å få møte litt ukjent motstand og det som var et veldig bra fysisk og sterkt lag. Så for oss er det jo gull å få denne matchingen. Jeg er glad vi fikk denne omgangen.

Når treneren er glad er dagboka glad.

Stolthet

I går ble følgende meningsmåling gjennomført i VPN-redaksjonen:

Kan de av dere som har stolthet gi tommel opp? De som ikke har stolthet forholder seg i ro.

Alle forholdt seg i ro. Om noen har vært i tvil; VPN har ingen stolthet. Det er greit, for Vålerenga er Oslos stolthet og det er nok stolthet til oss alle!

Vålerenga i dag

Det er Valentines! Vi gir det følgende tips:

  • Reis til Lillehammer. Kall det en date så blir typen din også med. Se hockeykamp.
  • Send blomster til KjellG på Bohemen
  • Send blomster til Mona på Vertshuset
  • Send blomster til Jeanette på Øst

Også topper du det hele ved å sende et sesongkort til en du er hemmelig forelsket i, eller til en annen av de ditt hjertet har kåret.

Legg igjen en kommentar