Dagboka mandag 4. februar 2019

Sportslig ser det ut som alt bare er stas i Vålerenga Hockey. Men i Vålerenga Fotball ser det ut som vi sliter på alle fronter. Røde tall i klubbkassa og tap i treningskamp mot Mjøndalen gir neppe særlig fart i sesongkort-salget. Denne dagboka veit ikke noe mer om situasjonen enn det som kan leses både … Fortsett å lese «Dagboka mandag 4. februar 2019»

Sportslig ser det ut som alt bare er stas i Vålerenga Hockey. Men i Vålerenga Fotball ser det ut som vi sliter på alle fronter. Røde tall i klubbkassa og tap i treningskamp mot Mjøndalen gir neppe særlig fart i sesongkort-salget.

Denne dagboka veit ikke noe mer om situasjonen enn det som kan leses både her og der. Dagbladet erfarer at Vålerenga styrer mot et underskudd på 30 millioner kroner i 2018. Så lenge de ikke har åpne kilder, trenger ikke tallet være riktig, men alt tyder jo på at det Sotahjørnet mer enn antydet i forrige uke er riktig: Klubben sliter økonomisk.

Vålerengas økonomi- og regnskapsansvarlig, Per Christian Wolden, bekrefter overfor Dagbladet at han har sagt opp stillingen.

– Jeg er sliten og trenger nye utfordringer. Det er ingen hemmelighet at fotballivet går opp og ned fra år til år, sier Wolden til avisa – og mener oppsigelsen er udramatisk.

Vel, å trenge nye utfordringer samtidig som klubben er åpen om at administrasjonen må slankes, virker vel ikke sykt troverdig. Men hva vet vi – er han sliten er han åpenbart ikke klar for tøffe økonomiske utfordringer i Vålerenga.

Årsmøtet i klubben er 12. mars – det er veldig lenge til – så vi skal visstnok ikke få vite noe mer om situasjonen innen den tid. Men så valgte likevel daglig leder Espeseth å legge ut info om situasjonen fredag kveld (dårlige nyheter slippes som kjent på fredager).

Når du på din egen nettside legger ut en sak med tittelen «Vålerenga Fotball elite har kontroll» er det all grunn til å stille seg spørsmålet: Har de egentlig kontroll?

Vi har ikke anledning til å gå i detaljer på økonomi, men ønsker å forsikre alle som er glad i Vål’enga om at vi følger en plan – selv om en del ting har tatt lenger tid enn vi trodde. Og at vi derfor er svært takknemlige for at vår eier står last og brast med klubben, og bidrar sterkt i denne «byggefasen»…

Vi har snudd alle steiner gjennom vinteren for å identifisere de områder det var mulig å gjøre sparetiltak – uten at det vil gå utover vår konkurransekraft på banen.

Da vil det nødvendigvis være slik at det også vil medføre innsparinger med tanke på personal.

Vi er sikre på at vi vil legge frem et fornuftig budsjett på årsmøtet, vi er takknemlige og ydmyke for at vår eier bidrar med viktige og nødvendige midler, og kan forsikre dere alle om at vi har kontroll på situasjonen.

Dagboka er ikke istand til å tolke dette noe mer enn noen andre, men for å si det sånn: Det vil overraske veldig om det kommer inn en veldig attraktiv spiller som kan heve laget før seriestart. Det ser utvilsomt ut som om klubben ikke har penger å bruke, men heller må kvitte seg med spillere for å få butikken til å gå rundt. Dermed er man villige til å leie ut spillere før man har erstattere på plass.

I så fall er jo dette ganske enkelt: Finnes det ikke nok penger i klubben til å satse, og har du allerede for høye utgifter, er dette det eneste fornuftige klubben kan gjøre. Kuttene må tas nå før det er for sent. Men når Ronny Deila på fredag sa i Dagbladet at topp 4 er målet i serien, så fremstår det akkurat nå ganske urealistisk. Sorry, men det går bare ikke.

Mjøndalen

Det var ca 100 tilskuere i LSK-hallen som så Vålerenga tape 0-2 for Mjøndalen i går. Når VIF-fotball.no velger å bruke tittelen «solid grunnspill» om et 0-2-tap «hjemme» mot Mjøndalen, veit du at det er mer enn økonomien som stinker. At Vallhall ikke duger for A-laget lenger gir oss rett og slett dårlig karma.

– Vi spiller en veldig god førsteomgang og ser igjen mye av det vi har trent på gjennom disse ukene. Grunnspillet begynner å sitte mer og mer, men vi har fortsatt en del å jobbe med på siste tredjedel og må komme oss oftere inn i bakrom. I tillegg kan vi slå oftere inn fra kant, men det kommer, sa Ronny Deila.

Riktignok var det mye ungt på banen for Vålerenga i 2. omgang – og vi var det førende laget de første 45 – men det gir absolutt ikke ro i sjela.

Vålerengas startellever: Kwarasey – Borchgrevink, Tollås, Nakkim, Adekugbe – Lekven, Abu – Finne, Ejuke, Dønnum – Azemi.

Vålerenga etter pause: Kwarasey (Karlsen 60) – Borchgrevink (Cornic 60′), Nakkim (Hauso 60′), Näsberg, Adekugbe (Opsahl 60′) – Opsahl, Horn Myhre – Dønnum (Sahori 60′), Israelsson, Grødem – Werni.

[poll id=»140″]

Felix Horn Myhre

Felix hadde egentlig bare kontrakt ut 2019, men har nå signert frem til sommeren 2021. Det er gode nyheter. Om det gir oss trua på 2019, er et helt annet spørsmål. Neste kamp er i Spania nå på lørdag mot Dynamo Kiev, og der er det på en måte greit om vi ikke vinner 5-0.

Vålerenga i dag

Det er bare å glede seg til neste hockeykamp, som er borte mot Lillehammer 14. februar. Lørdag 16. februar er neste hjemmekamp (Frisk). Føkk, det er en kjip mandag. Husk hva Erik Espeseth skrev på klubbens sider fredag: Vær positiv og støtt opp om klubben!

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar