Dagboka torsdag 31. januar 2019

lSiste dag i årets første måned. Eller «hockey-dag» som torsdager gjerne kalles, og dag skal iskrigerne til Ringerike. Derfor myser vi også på parkeringsplasser på Jordal. I tillegg undrer vi oss over økonomien på Valle og spillere som sendes på lån. Panter-tanter I dag stryker iskrigerne på dør. Turen går til Ringerike som har vunnet … Fortsett å lese «Dagboka torsdag 31. januar 2019»

lSiste dag i årets første måned. Eller «hockey-dag» som torsdager gjerne kalles, og dag skal iskrigerne til Ringerike. Derfor myser vi også på parkeringsplasser på Jordal. I tillegg undrer vi oss over økonomien på Valle og spillere som sendes på lån.

Panter-tanter

I dag stryker iskrigerne på dør. Turen går til Ringerike som har vunnet én stusselig kamp denne sesongen. Det er derimot ingen grunn til å hvile på skjæret av den grunn. Vålerenga spilte mot Stjernen for to dager siden, og da tok Stjernen ledelsen. Da var det samling i tredje periode og heroisk lagmoral som sikret Vålerenga seieren.

Hva vet vi egentlig om Ringerike, foruten at de har poteter? I følge Visit Norway har Ringerike graven til Halvdan Svarte. Nå skal det legges til at det er tre steder, minst, som sier de har grava til Halvdan Svarte, så dette har sikkert Ringerike finni på sjæl. Ellers er det natur, da. Har du ikke en dritt? Si du har natur! Det er i hvert fall ikke jug.

Kampen starter 18:30.

Ingen parkering på Jordal

I 2016 påpekte VPN at Jordal er planlagt med parkering for 38 biler, noe som vil skape krøll for bredden. Dagboka digger selvsagt den nye, friske lufta som brer om seg i Oslo. Allikevel er ishockey en utstyrkrevende idrett. Hockeybager, selv for småunger, er drøye saker å frakte på kollektivtransport.

Nå har Vårt Oslo kommet på ballen, som har snakka med Albert Collet, styreleder for hockeybredden:

Dette er helt krise for oss som driver med breddeidrett. Vi driver skøyteskole for unger fra tre til seks år. De kommer ikke alene med kollektivtransport. Og barn reiser ikke med en tung ishockeybag på buss eller bane.

Collet fortsetter til samme nettsted:

Jeg frykter også for økonomien i breddesatsingen vår. Mye av grunnen til at vi kan holde treningsavgifter så lave at mange barn og unge kan delta, er at vi har inntekter fra kafédrift. Foreldre, besteforeldre og andre foresatte og voksne bidrar mye ved at de kjøper seg en kopp kaffe og en vaffel. Men hvis de slutter å komme, så blir det ikke solgt en eneste vaffel. Da er vi nesten konkurs. Og dette gjelder jo ikke bare Vålerenga. Det er viktig å påpeke at det er mange andre som driver breddeidrett for barn på Jordal. Håndball, amerikansk fotball, fotball og skateparken har mange av de samme behovene.

Legg merke til det siste, noe VPN også har påpekt gjentatte ganger. Dette handler om mye mer enn ishockey og Vålerenga. Det er mye breddeidrett som foregår på Jordal og alt er ikke i regi av Vålerenga.

Prosjektleder for Bymiljøetaten, Dan Paulsen, tar det hele med knusende ro:

Det er riktig at det totalt er det planlagt 61 p-plasser tilknyttet Nye Jordal Park. Av disse 61 plassene er 14 p-plasser reservert til bevegelshemmede. Dernest er fem av p-plassene satt av til driftspersonell. Og fire av p-plassene legges i sørenden, like ved snusløyfa for 20-bussen ved Galgeberg.

Blir så fint, atte.

Rakner det på Valle?

Daniel Fredheim Holm, Felipe Carvalho, Amin Nouri og Sam Johnson er borte fra Valle. I går ble det kjent at Samúel Kári Friðjónsson leies ut til nedrykkskandidat Viking. Dette får selvsagt mange til å lure på hva i alle dager de holder på med på Valle. Har hele Oslo, bortsett fra Valle, fått reinere luft?

Isolert til Samúel sprer en del rykter om at gutten sine holdninger til idretten ikke samsvarer med de forventninger klubben har til ham. Det er ikke uvanlig, vi har sett det før med unge spillere. Sotahjørnet har løftet blikket og mener det kan henge sammen med tom pengeskiste på Valle:

Ryktene som har svirra ganske lenge om økonomisk krise virker altså å være reell. Inntektene er det vel så som så med. Ronny-o-meteret for å nå 1 500 sesongkort på supportertribunen har økt fra 33 % til 34 % i løpet av januar. Det er hysteriske femten solgte sesongkort. Femten! Selger klubben ti ganger så mange kort i februar er det fortsatt kun 44 prosent av målet som er nådd.

Dagboka veit ikke, men forventer jo at det kommer spillere på plass som seriøst gir oss trua på at klubben mener alvor med at de vil være et topplag.

Klubben har jo stadig sagt de skal være et topplag, men det er vanskelig å se i handling.

Vålerenga i dag

Kjøp sesongkort på vei til Ringerike.

Legg igjen en kommentar