Dagboka mandag 28. januar 2019

Så kom hockeytapet i Stavanger, men vi leder fortsatt serien. Både dame- og herrelaget vant sine treningskamper i helgen (fredag og søndag), og Rosenborg fortsetter å drite seg ut. Det kunne blitt vår 11. strake seier i hockey, men like før slutt sørget Oilers for forlengning. Og Oilers vant til slutt 3-2 på straffer. Dermed … Fortsett å lese «Dagboka mandag 28. januar 2019»

Så kom hockeytapet i Stavanger, men vi leder fortsatt serien. Både dame- og herrelaget vant sine treningskamper i helgen (fredag og søndag), og Rosenborg fortsetter å drite seg ut.

Det kunne blitt vår 11. strake seier i hockey, men like før slutt sørget Oilers for forlengning. Og Oilers vant til slutt 3-2 på straffer. Dermed ble det vårt første tap siden 18. desember. Kjipt med utligning 47 sekunder før slutt, og tap i forlengning, men det må vi bare tåle.

I morgen kommer Stjernen til Furuset forum. Her kan du lese en grei oppsummering av Vålerengas hockeystatus om dagen, og du får vite det du trenger om Stjernen.

I dag ble det også klart at Stjernen hockey står uten hovedtrener etter at Bengt Åke Gustafsson (60) trekker seg fra stillingen. Get-ligaklubben opplyser i en pressemelding at svensken kontaktet klubben og ga uttrykk for at han ønsket å si opp jobben, skriver TV2.

Christian Borchgrevink

Fredag vant vi relativt komfortabelt 4-1 over Strømmen. OBOS-laget skal ikke være en målestokk for oss, og derfor var det betryggende med enkel seier. Christian Borchgrevink spilte høyreback, sørget for 1-0 og er i et intervju med Dagsavisen tydelig på hvem han mener bør overta plassen etter Amin Nouri.

– Hva tenker du om at klubben ser etter en ny høyreback, Borchgrevink? 

– Skal du spille for et eliteserielag, så kommer det alltid til å være konkurranse i din posisjon. Det er bare sunt. For min del handler det om å bruke sesongoppkjøringen og resten av 2019 til å vise meg fram de gangene jeg får sjansen.

– Jeg må fortsette som mot Strømmen. Slippe meg løs, ha det gøy med fotballen, bare la det flyte. Så er det opp til trenerne å se hvem som har mest lyst til å spille. Jeg skal i hvert fall gjøre mitt for å ta den plassen, legger han til.

– Ja, er ambisjonen å bli fast høyreback i VIF allerede i år? 

– Det hadde vel vært dumt å ikke ha en ambisjon om det. Så ja, det er åpenbart målet, sier han.

Bård Finne (2) og Chidera Ejuke scora de andre målene for Vålerenga i en kamp det ble mange bytter.

PS. I morgen er det ny treningskamp mot OBOS-lag: Ull/Kisa i LSK-hallen kl 1245. Spørs om det blir full hall, gitt.

[poll id=»139″]

Damene vant

Vålerenga slo Fart  4-1 søndag ettermiddag i Kongsvingerhallen. Bare klikk deg videre her, så kan du lese det klubben selv skriver om kampen.

Rosenborg

Al-Wehda fra Saudi-Arabia har kjøpt Rosenborg-spiller Issam Jebali. En ubetydelig nyhet for oss, men det som er rørende er å se hvordan Rosenborg reagerer når andre gjør eksakt det samme som de selv gjør.

I går publiserte Al-Wehda et bilde av Jebali som håndhilser på klubbens visepresident Abdullah Khuqair på Instagram. Klubben skrev at partene er kommet til enighet om en avtale, altså gjorde de omtrent akkurat det samme som Rosenborg gjorde da de to trenerne Eirik Horneland og Karl Oskar Emberland skulle til dem.

Eneste skår i gleden er at i begge sakene var ikke begge klubbene enige om avtalene. I den ene saken er RBK kjøper, i den andre selger. Stort tydeligere er det ikke mulig å få eksempel på hvordan dobbeltmoralen lever i bartebyen. Til alt overmål sier Bjørnebye til Adresseavisen.

– Hvis det formelle er på plass, er det greit å posere med visepresidenten i ny klubb. Men det er det ikke her. Og det er i hvert fall ikke slik vi holder på. Så gjenstår det å se om ting kommer på plass, sier han.

Dæm reglan, dæm gjæld itj for åss sjøl!

Hvem faan kan ta den klubben seriøst i noe som helst? Bortsett fra at de nok kommer til å vinne serien igjen…

Luleå mot Skellefteå

Dagboka sveiper innom litt svensk hockey til inspirasjon for alle oss andre. Luleå leder Hockey Allsvenskan, men tapte nettopp hjemmekampen mot Skellefteå (klubbene er ca 130 kilometer fra hverandre og er ganske langt nord i Sverige). Så hva gjør Luleåfansen foran bortekampen mot Skellefteå i februar?

Det settes opp busser for 100 kr tur/retur og 1 krone for ungdom under 18 år (inkludert ståplassbillett). Ungdommen får egen buss og får hjelp til å finne gode plasser på tribunen. Det er jaggu meg supporterkultur til inspirasjon for oss – og veldig mange andre.

Vålerenga i dag

Tygg litt på Deila-sitatet (som delforklaring på hvorfor Felipe leies ut til klubb i Uruguay):

Vi ønsker kanskje å bli litt mer en gruppe som er enda mer norsk/nordisk fordi det er en litt annen mentalitet enn det som… hvis vi blir for mange fra forskjellige nasjoner.

 

 

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar