Dagboka fredag 15. januar 2019

Siste fredagen i januar er her, fillene ligger i lufta og Vålerenga ishockey regjerer Get-ligaen. Ronny er fornøyd med at det ikke ble noen overgang fra LSK, og kan fortelle at det ligger en plan bak utlån og kjøp for tida. Ti på rad! Vålerenga valser videre i Get-ligaen og seieren mot Manglerud i går … Fortsett å lese «Dagboka fredag 15. januar 2019»

Siste fredagen i januar er her, fillene ligger i lufta og Vålerenga ishockey regjerer Get-ligaen. Ronny er fornøyd med at det ikke ble noen overgang fra LSK, og kan fortelle at det ligger en plan bak utlån og kjøp for tida.

Ti på rad!

Vålerenga valser videre i Get-ligaen og seieren mot Manglerud i går var den tiende seieren på rad. Det er fankern meg fine greier. Sånne resultater på isen gir selvsagt gode resultater også på tabellen. Etter at Vålerenga før jul lå og jaga rett bak Stavanger, er det nå helt andre boller. Fem nydelige poeng foran andreplassen med samme antall kamper spilt. Seks poeng bak ligger Hamar, med en kamp mindre spilt. Nå begynner trua på at dette holder hele veien inn å sette seg.

Spillet er veldig bra for tida og mange av seierne har vært overbevisende. Nå har Martin Laumann Ylven også blitt heit på grøten. Etter en lengre rekke med scoringsvegring har pucka rent inn i de siste kampa.

Daniel Sørvik scora også sin første etter returen til Oslo i går. En signaturscoring; raft slagskudd fra blålinja. Vi liker det!

Ser man på statsa til Søberg så slapp han inn 2,71 mål i forrige sesong. I år har han 1,93. Det forteller ganske mye om hvor lettere det er å være keeper i Vålerenga etter at Roy Einar og Kjell Espen henta William Strøm, Kalle Eklund og Mads Trygg. Nå har vi fått Sørvik i tillegg.

For de reiselystne er det selvsagt også denne helga mulig å se Vålerenga spille. Det skjer i Stavanger. Blir det seier der lukter det virkelig deilig på Furuset. Kampen spilles i mårra klokka 16:00.

Ronny har en plan

Som alltid når det skjer, for det som utenfra ser ut som rare situasjoner på Valle, er litt mumling fra supportera over hva i huleste dem driver med der oppe. Det er selvsagt ikke unaturlig, men det ligger ofte en plan bak alt samma. I går stilte Ronny opp og forklarte situasjonen.

Carvalho savner familien og hjemlandet, samtidig om han har en lang kontrakt med Vålerenga. Vi skjønner at to måneder med tussmørke og snø kan være kjipt, og til slutt bikka det vel over for fyren. Siden Vålerenga er en klubb som ikke ønsker å tvinge folk som ikke er hundre prosent motiverte til å bli, blir dette løst ved at han lånes ut til den urugianske storklubben Club Nacional de Footbal fra Montevideo med opsjon på kjøp. Om han gjør det bra kan det bli gode penger.

Når det kommer til Amin Nouri er situasjonen en helt annen. Vi tviler ikke et sekund på at Amin har det godt her hjemme, men han har som alle andre spillere lyst til å forsøke seg i utlandet. Nå bød sjansen seg, og siden han er en kjernekar og Vålerenga er en kjerneklubb ønsket folka på Valle å gi han den sjansen. Nouri blir da lånt ut til belgiske K.V. Oostende.

Når to så viktige forsvarsspillere forsvinner er det naturlig at klubben leiter etter erstattere, og her forklarer Ronny at de leiter både i markedet og  blant egne spillere. Han er sikker på at det løser seg før ballen sparkes i gang til våren. Som vanlig trekker Ronny fram unggutta på laget som fremtiden, selv om han vet at de trenger tid.

Deila har også et stikk til Smárason og kan fortelle at de var i forhandlinger, men at han spurte om mer penger enn det Vålerenga gadd å bla opp. Etter at islendingen var ute og slang med leppene i Mordors lokalavis RB om at det var godt å si nei til Enga, slenger Ronny noe salt tilbake og mener at spenn var viktigere enn ambisjoner for fyren.

Det vi leser er at agenten mer eller mindre sier rett ut at forutberegnlighet er viktig for signeringa, altså sørge for landslagsspill. Han velger da LSK fordi det er en klubb med mindre konkurranse og fast plass på laget. Spillere som speller bare for seg sjær ønsker vi ikke. Om du ikke gidder konkurranse om plassen har du ikke substans til å henge med i lengden.

Greit nok, da gikk vi glipp av han. Vi gratulerer LSK med kuppet og ønsker islendingen og klubben god tur ned i første.

 

Vålerenga i dag

Vi nyter sola og tar en utepils på Øst eller Vertshuset, eller så stikker vi og ser britisk breddefotball på Bohemen. Ikke quiz.

 

Legg igjen en kommentar