Dagboka 24. januar 2019

I kveld er det byderby, Vålerenga møter Manglerud Star i Furuset Forum. Vi tar også en tur innom uttaka til Equinor-talentleir på jakt etter Vålerengaspiller. Dessuten må vil vel nevne at Edvartsen er på krigsstien igjen?Topp mot bunn Det er spilt 36 kamper i Get-ligaen og Vålerenga flyter på toppen av det møkkalasset alle andre … Fortsett å lese «Dagboka 24. januar 2019»

I kveld er det byderby, Vålerenga møter Manglerud Star i Furuset Forum. Vi tar også en tur innom uttaka til Equinor-talentleir på jakt etter Vålerengaspiller. Dessuten må vil vel nevne at Edvartsen er på krigsstien igjen?Topp mot bunn

Det er spilt 36 kamper i Get-ligaen og Vålerenga flyter på toppen av det møkkalasset alle andre lag utgjør. Det var ikke mange som satt penger på akkurat den plasseringa før sesongen, men det har Roy Johansen klart med samme grep som gjorde at hockeylandslaget hang med i svinga. Formelen er et lag som jobber for hverandre og kriger til siste slutt. Det høres lett ut, men alle som har sett et minimum av lagidrett veit det ikke gjør seg sjæl.

Manglerud Star ligger på sin side på sjuende plass. Når vi veit ligaen har ni lag blir vel ingen imponerte. De ligger over Stjernen, da. Det er jo enda noe. Ellers er det ikke stort å si om gjengen i felleskjøpets drakter.

Dog skal Vålerenga vokte seg. Det ligger dypt begravd i Vålerengasjela å ta legg på ubrukelige lag, mens ubrukelige lag har det med å løfte seg et par knepp mot nettopp Vålerenga. Skummel kombo.

Neida, vi har ikke glemt at vi grøfta Manglerud 7-1 i Garasjen for kort tid siden.

Pucken droppes i Furuset Forum 18:30.

Equinor-talentleir

For fotballtalenter er det visst denne som gjelder i vinter. Om du får lov å reise til Sarpsborg for ballspill kan du ha en lysende fremtid. Etter hva dagboka forstår er talenleiren en del av NFF sin landslagsskole. Vi legger til grunn at dette er praksisretta undervisning hvor man har temaer som «hvordan se bra ut i slippers», «gi en lagkompis ørefik på bussen» og «hva må du ha på hotellrommet». Når disse elementene er bestått kan man reise til Sarpsborg.

Fra kretser nomineres spiller til talentleiren, og om lag 50 spillere i hver aldersgruppe får deltatt. Aldersgruppene vi snakker om er to lag i J15 og J16, G16 landslag G16 Skyggelandslag og to G15.

På jentesiden finner vi Jenny Sare Slåtta i J16. Det er nydelig! Til klubbens sider sier trener Kenneth Østerås følgende om spilleren:

Jenny utmerket seg allerede i fjor da hun spilte seg til fast plass på 2. divisjons laget og tok nivået overraskende raskt. Med sin gode ballbehandling skaffer hun seg god tid og kan dra seg forbi å skape ubalanse hos motstander. Hun er nå på sin første talentsamling og har jobbet hardt for det. Fortsetter hun i samme sporet og jobber på videre, får hun både flere samlinger og vil utvikle seg til å bli en god fotballspiller.

På G16 landslaget har Vålerenga med seg Odin Holm og Oscar Bobb, mens Christos Zafeiris er på skyggelandslaget. På G15 fyller Vålerenga på med Magnus Bech Riisnæs, Storm Strand-Kolbjørnsen, Shreeraam Sritharan, Morten Stakkeng Vang, Mikkel Nordengen Knudsen og Oliver Johannes Braude.

Dagobka er stolte av dere alle samma.

Småplukk

Svein Erik Edvartsen vi bli dommer igjen, men NFF vil ikke at Svein Erik Edvartsen skal bli dommer igjen. Det synes Edvartsen er såpass ræva at han saksøker NFF. Til VG sier Edvartsen:

Jeg synes det er trist hvis jeg i praksis ilegges livstidsstraff som dommer på grunn av to forlik.

Det er vanskelig å se at det er en livstidsstraff om ingen gidder å leke med deg, men Dagboka om det.

Ellers er Moldes yndling, Babacar Sarr, igjen tiltalt for voldtekt. Det sier i hvert fall Nettavisen. Det var jo litt ugrei stemning forrige sesong da Molde helt rabiat nekta bannere som «nei betyr nei» og «Mot voldtekt» på sine tribuner, en holdning Sarr muligens tar med seg til senga. Kanskje det ville vært annerledes om Molde var en klubb med gode verdier?

Det ryktes at Øst er i ferd med å skaffe seg italiensk uteovn, spesiallaget for å steike pizza. Det er et godt rykte, og vi håper det blir pizza uten ferdigbunn.

Vålerenga i dag

Furuset forum 18:30.

Legg igjen en kommentar