Dagboka tirsdag 15. januar 2019

Amin Nouri forsvinner til Belgia og klubben har pølsefingre på Twitter. Vi lurer på hva som skjer i denne fotballklubben vår. Også skal vi gi litt skryt til NFF. Amin Nouri til Belgia Noen ganger lurer vi på hva som faktisk foregår i fotballklubben. I dag er en sånn dag. Den store nyheten i går … Fortsett å lese «Dagboka tirsdag 15. januar 2019»

Amin Nouri forsvinner til Belgia og klubben har pølsefingre på Twitter. Vi lurer på hva som skjer i denne fotballklubben vår. Også skal vi gi litt skryt til NFF.

Amin Nouri til Belgia

Noen ganger lurer vi på hva som faktisk foregår i fotballklubben. I dag er en sånn dag. Den store nyheten i går kom som en liten bombe i redaksjonen. Amin Nouri forsvinner på lån til KV Oostende (det er i Belgia) ut juni 2019. Halve sesongen forsvinner altså der. I tillegg har belgierne fått seg en opsjon på kjøp. Vi vet derfor ikke om han kommer til å forsvinne helt eller bare fram til sommeren.

Amin Nouri fyrer av og scorer mot Brann.
Amin Nouri fyrer av og scorer mot Brann.

Dette syns vi er et problem. For all del – Nouri fortjener et utenlandsopphold – det er ikke det vi reagerer på. Vi reagerer på misforholdet mellom klubbens uttalelser og hva som faktisk skjer. Det ble sagt at det viktigste dette overgangsvinduet er kontinuitet. Derfor syns vi det er underlig klubben går med på å slippe Nouri på noe de ikke vet blir fast eller bare til sommeren, og det samtidig ryktes at Sam Johnson er på vei til USA og MLS.

Dagboka mener Vålerenga Fotball Elite Herrer må vise litt ambisjoner. Det blir sagt klubben skal kjempe om medaljer i 2019-sesongen, men med stallen som den ser ut akkurat nå blir det fort ny kamp om 7. plass. Vi har litt trua på Christian Borchgrevink, men vi tror det må komme inn en spiller til på høyre backplass. I tillegg så må vi forsterke med en goalgetter av en spiss om Sam Johnson forsvinner – og vi burde kanskje hatt oss enda en midtbanespiller.

Twitter-bråk

Det er en liten stund siden sist, men nå klarte jaggu herrelaget i fotball igjen å havne i sosiale medier-bråk. Denne gangen er det en som har glemt å logge seg ut av klubbens Twitter-konto som har trykka litt mye uten å sjekke hvor personen var logga inn.

Vålerenga Fotballs sosiale medier-satsing styres mye på dugnad, og det skal de ha kudos for. Det har fungert en stund, men det har vært noen blemmer. VPN syns tida der dugnadbasert arbeid i administrasjonen nå bør være over. Skal klubben ha en profesjonell administrasjon bør det gjelde alt og ikke bare salgsavdelingen.

Twitter og Facebook er kontaktpunkt nummer 1 i dagens moderne mediebilde. Det er der folk flest leter etter nyheter først. Det er et enkle og lettfattelige medier som gir supporterne innsikt i klubben, og gir supporterne en måte å snakke med klubben. Derfor bør dette også profesjonaliseres på linje med resten av administrasjonen. Klubben bør, i dagbokas mening, ansette noen som har ansvaret fullt og helt.

Det å ikke behandle sosiale medier-kontoer som fullverdige kommunikasjonspunkt, og faktisk ansette folk som kan dette, er som å gå baklengs inn i framtida. Dugnadsgjengen har gjort en god jobb, men nå bør den avvikles og noen bør ansettes for å håndtere dette.

Skryt til NFF

Vi gjør ikke dette så ofte, og ofte føles det litt guffent, men nå er det bare fint og deilig. Vi skal skryte av NFF. Ja, dere leste rett, vi skal skryte av mafia-organisasjonen som styrer norsk fotball.

I fjor gikk det en debatt om utlånsreglene av spillere. Det var kun lov å leie ut spillere i overgangsvinduet. Dette har NFF gjort noe med. I et forsøksprosjekt skal det denne sesongen være lov å låne ut spillere så kort som i 14 dager – eller ut hele sesongen om klubbene heller vil det. Dette gjelder kun spillere i alderen 18 til 22 år, og vil som nevnt være et forsøksprosjekt. Dette er det Sportshjørnet som melder.

Det er dog en hel del begrensninger på denne ordningen. Det er som nevnt bare spillere i alderen 18 til 22 år som omfattes, i tillegg så må spillere lånes ut til klubber som ligger høyere oppe i ligasystemet enn 2. laget. Ordningen omfatter kun spillere som er regna som lokalt utviklet. Dette er uansett noe som er veldig bra av NFF. Vi gir tommel opp.

 

Legg igjen en kommentar