Dagboka mandag 14. januar 2019

Ny hockey-seier, og vi leder serien med en kamp mindre spilt enn Storhamar. I tillegg har Vålerenga Fotball signert et av landets største talenter, og det ER ekstra moro at 15-åringen kommer fra Trondheim. Frisk-Asker skulle liksom vinne serien i år, men det skjer ikke. Vålerenga rundspilte dem og vant enkelt 6-2. Tobias Lindström skjøt … Fortsett å lese «Dagboka mandag 14. januar 2019»

Ny hockey-seier, og vi leder serien med en kamp mindre spilt enn Storhamar. I tillegg har Vålerenga Fotball signert et av landets største talenter, og det ER ekstra moro at 15-åringen kommer fra Trondheim.

Frisk-Asker skulle liksom vinne serien i år, men det skjer ikke. Vålerenga rundspilte dem og vant enkelt 6-2.

Vi siterer fra hockeynorge.no – og her får du hyggelig Vålerenga-statistikk:

SUPER VIF-STATISTIKK

Tobias Lindström noterte seg for tre scoringer, i tillegg leverte han andrepasset til Ekelunds 5-1-scoring. Dermed står landslagsspilleren bokført med 53 målpoeng, fordelt på 30 mål og 23 assists. Dette gir en andreplass i «Poengligaen».

Ligaens beste poengplukker, Rasmus Ahlholm, fornektet seg heller ikke for anledningen i Askerhallen. Svensken la på ytterligere tre assists til sin CV – og er nå oppe i 56 målpoeng, jevnt fordelt med 28 scoringer og 28 assists.

Også Kalle Ekelund bør nevnes her, på de fem siste kampene har svensken produsert 10 målpoeng for Vålerenga, fordelt på to mål og åtte assists, inkludert lørdagens ene scoring og to assists.

Stefan Espeland, som innehar tredjeplassen i poengligaen, fikk kreditert nytt målpoeng mot Frisk da han assisterte frem til Ekelunds 4-1-scoring. Espeland har dermed notert seg for 44 målpoeng, hvorav syv scoringer og 37 assists.

Vi tar med denne interessante tweeten fra Espen:

Vi har ikke kvalitetssikret denne tweeten, men uansett:

Trøndere raser

Vålerenga har signert en 15-åring (blir 16 år om noen få strakser) som går på ungdomsskole i Trondheim. Odin Thiago Holm – høres ut som et av de autogenererte navnene man fikk i de tidlige footballmanager-spillene – kaptein på G15-landslaget og angivelig et av landets største talenter.

Trøndere raser på Twitter over at noe er fullstendig galt når Odin havner i Vålerenga. Riktignok skal han fullføre ungdomsskolen før han kommer og skal trene med A-laget til sommeren.

– Helheten ved klubben og det å få trene fast med A-laget var en viktig faktor, og så har jeg også veldig sansen for Ronny Deila. Det var han som slapp utpå Martin Ødegaard, og han viste i hele fjor at han satser på de unge. Det var noe som falt i god smak hos meg, sier Odin til vif-fotball.no.

Odin har antagelig fulgt med på hva som skjedde med Sander da han som 16-åring ble hentet til Vålerenga for fire år siden. Vi er i ferd med å bli en talentfabrikk – noe i alle fall ikke man kan si om RBK i Trondheim.

Deyver Vega

Deyver Vega går trolig fra Brann til Vålerenga innen kort tid. Det er nå klart at Petter Strand er klar for Brann igjen, skriver Bergensavisen. Dagboka aner ikke om dette er sant, men vi vet at han er 26 år og er fra Costa Rica. Og at Brann-trener Lars Arne Nilsen om Deyva har sagt: En klassespiller som veldig ofte er best på trening. Vega er god, men da må vi legge spillet opp etter ham, sa Nilsen til lokalavsa BT. Han var åpenbart ikke keen på å legge opp spillet etter han.

I samme artikkel skriver avisen at det vil være overraskende dersom Deyva ikke forsvinner i løpet av denne vinteren. Kontrakten går ut sommeren 2019.

[poll id=»136″]

Herlovsen

Landslagssjef Martin Sjøgren vil ha med Isabell Herlovsen på samlingen i La Manga, men nå er det klart at 30-åringen – sykemeldt og i konflikt med Vålerenga – ikke blir med. Vi siterer Dagsavisen.

Morten Tandberg

PS. Morten Tandberg gir seg i Start. Han flytter tilbake til Østlandet og det eneste som er klart er at han skal undervise noe fotball på Dønski videregående i Bærum.

Vålerenga i dag

Dagboka vet ikke om all verden som skjer. Ta en pils og se en gammel klassiker som Man City mot Wolverhampton, eller cupkampen Roma mot Virtus Entella. Er du hypp på håndball spiller Norge VM-kamp mot Østerrike kl 17.30.

 

 

Legg igjen en kommentar