Dagboka fredag 4. januar 2019

Første fredagen i 2019 er her, rakettene har lagt seg, badevekta knirker når du steller deg opp mens du smiler bredt over Vålerengas hockeygutter som feide over stjernene i går kveld. I utlandet er det midtesesongvindu, mens forsesongvinduet snart åpnes her til lands. Og med det spekuleres det om nye folk på Valle. Vålerenga hockey … Fortsett å lese «Dagboka fredag 4. januar 2019»

Første fredagen i 2019 er her, rakettene har lagt seg, badevekta knirker når du steller deg opp mens du smiler bredt over Vålerengas hockeygutter som feide over stjernene i går kveld. I utlandet er det midtesesongvindu, mens forsesongvinduet snart åpnes her til lands. Og med det spekuleres det om nye folk på Valle.

Vålerenga hockey – mange motstandere, ingen motstand

Med den fjerde skulle det også skje. Det gikk som forventa i Fredrikstad i går kveld da Vålerenga kom på besøk for å slå østfoldingene i Stjernehallen og det endte med fullstendig overkjøring fra hovedstaden. Stjernen ble regelrett pissa på i tre perioder, og når spruten la seg sto det 0-9 på tavla.

Vålerengas lag var tro til Roy Einars taktikk gjennom hele matchen, de jobba steinhardt og fortsatte å gjøre drittjobber som backchecking. Det var menn mot smågutter. Vi eide midtsona, gikk sjukt mye på skøyter og hadde god fart på jerna. Pucken ble ofte vunnet i offensiv sone og presset var høyt.  Vålerenga slappa aldri av og vi liker det vi ser når vi ser at Svendsen får en smultring i stedet for at det seiles rundt etter at kampen er avgjort. Gutta pressa  like hardt på den fjerde, femte opp til niende scoringa som den første.

Stjernen på sin side mangla det meste. Elendig backspill, personlige feil og utrolig dårlige keeperprestasjoner. Hadde de hatt en stil hadde gutta våre spilt dem ut av den. Men, det var vanskelig i går i all den tid det bare var ett lag på banen. Hva østfoldingene dreiv med aner ikke vi.

Det var vel ingen som trodde at Stjernen hadde noen form for sjanse, og det eneste skuffende fra Vålerengas side er vel at det ikke ble tosifra.

Vålerenga seiler videre med full kontroll på tabellen, tre poeng foran Hamar, tre bak Stavanger med like mange kamper.

Rykter

Nå som det snart er overgangsvindu er ikke Dagboka fremmed for å høre på rykter og baksnakke andre og et av de ryktene hviskes fra avisen Verdens Gang. Oppe på Romerike går kontrakten til fyren som banka inn mål på slutten for fugla og på mange måter kan kalles LSKs redningsmann; Arnór Smárason ut. LSK ønsker selvsagt å forlenge avtalen med islendingen, men det lurer ulver på åkeren utenfor bygda. Der står, i følge avisen, Vålerenga fotball klare med penn og papir klare for å skrive under.

Det er vissnok klubber i utlandet som også vi snakke med fyren, men han sier selv at han trives på østlandet. At han allede bor i Oslo og at kjæresten hans jobber her, gjør vi også et poeng av.

Med sju mål på 13 kamper for møkkalaget tenker vi at han kan være en god forsterkning på Valle når fugla skal senkes i mai.

Hockeysøndag

Om du er gira på å se Vålerenga score flere mål er det bare å møte opp på søndag når Ringerike kommer på besøk.
Kampen spilles 17:00 på Furuset.

Vålerenga i dag

Quiz på Bohemen, øl i krana på Øst og Vertshuset.

Legg igjen en kommentar