Dagboka fredag 14. desember

Det er endelig fredag og for en vålerengahelg det er som ligger foran oss! Ikke bare er det fotballferie, men hockeygutta har helgefri de også. Men om du er vålerengasupporter og trenger noe å synge for har vi jo alltids håndball. Vålerenga håndball For et par år sida hadde Sponsor Insight en oversikt over de … Fortsett å lese «Dagboka fredag 14. desember»

Det er endelig fredag og for en vålerengahelg det er som ligger foran oss! Ikke bare er det fotballferie, men hockeygutta har helgefri de også. Men om du er vålerengasupporter og trenger noe å synge for har vi jo alltids håndball.

Vålerenga håndball
For et par år sida hadde Sponsor Insight en oversikt over de mest populære sportene i Norge, og ikke uventa var det bortoverski som trona på toppen. Vi er engentlig ikke veldig overraska over dette, da nordmenn er født med ski på beina og har en sær engenskap til å like det de i Storbritania kaller «slow tv». Fotball på sin side lå helt nede på fjerdeplass sammen med nedoverski.

Denne undersøkelsen viste også en annen ting, og det er at håndball er mer populært enn beinvarianten. Og som de aller fleste allerede veit, stiller Vålerenga med lag i 1. divisjon for herrer.

Det ikke like mange veit er at det jevnlig spilles kamper i denne ligaen. Vålerengas herrelag har nemlig bare hatt 108 tilskuere i snitt på hjemmekamper denne sesongen, og ligger med det på en åttendeplass etter Kanarifugla med et snitt på 127. Vi veit ikke hvor mange det er plass til i jordalhallen, men det må da være fler enn dette?

Når det kommer til poengtabellen ser det dessverre enda mørkere ut. Etter 11 kamper og halvkjørt sesong ligger håndballgutta på jumboplass i 1. divisjon med 0 poeng. På tross av at serien ikke avsluttes før i mars ser det ikke dritlyst ut for videre spill i nest øverste divisjon. På toppen av det hele er det en klubb med St. Hallvard som troner på toppen for tida. Jaja, et annet Oslolag i det minste, tenker du kanskje. Kanskje en slags underdog fra den nedre delen av Gamlebyen? Skikkelige folk som drekker vann fra Alna i time-outen. Men, neida. Dette er en gjeng bønder som ikke veit å holde enkelte ting hellig. De er fra Drammen.

Uansett, Vålerenga er Vålerenga og alt Vålerenga skal selvsagt støttes. Om du er gira på å dra på kamp i helga må du dessverre reise til Moss på lørdag. Kampen spilles i Mossehallen klokka 16:00.

Er du gira på å se hjemmekamp er det onsdag 19. desember som gjelder. Da kommer banden fra suburbuia-hølet Nøtterøy på besøk i Jordalhallen klokka 19:00

Frivillighet
Selv om Vålerenga er en millionbedrift og en storaktør innen fotballen i Norge, og forhåpentligvis snart i utlandet, klarer de seg ikke uten de fantastiske folka som jobber frivillig på kampdag. Enten det er å være ballhenteransvarlige, tribune- og VIP-verter og fanzonevakter. Om du er gira på å trå til for klubben er det sånn at klubben er ute og leiter etter folk for tida.

Om du er gira kan du sende mail til post@vif.no eller ringe Freddy.

Sesongkort
Vi minner nok en gang på på at folk skal kjøpe sesongkort. Som vi har skrevet tidligere lover Ronny cashe ut 150 000 for å bidra til nytt TIFO-oppheng dersom det selges 1500 sesongkort.

Vålerenga i dag

Quiz på Bohemen og øl i krana på Øst og Vertshuset.

Legg igjen en kommentar