Sånn vant Alf VPNs fantasy-liga

Etter en lang hard sesong kan vi endelig kåre en vinner av vår egen Eliteserien fantasy-liga og vi fikk til og med en prat med vinneren. Vi gratulerer Alf Robin Gundersen Minothi med seieren i årets VPN fantasy-liga. Hans Sjubabaloba fikk 1766 poeng og vant dermed serien med 29 poeng over Colmans Mustard. VPN møtte Alf på … Fortsett å lese «Sånn vant Alf VPNs fantasy-liga»

Etter en lang hard sesong kan vi endelig kåre en vinner av vår egen Eliteserien fantasy-liga og vi fikk til og med en prat med vinneren.

Vi gratulerer Alf Robin Gundersen Minothi med seieren i årets VPN fantasy-liga. Hans Sjubabaloba fikk 1766 poeng og vant dermed serien med 29 poeng over Colmans Mustard.

Sluttstillingen i VPNs offisielle fantasy-liga.
Topp-10 i VPNs offisielle fantasy-liga.

VPN møtte Alf på Sjappa og overleverte den herlige førstepremien: Vålerengas tredjedrakt – eller magenta-drakta om dere vil. Vi fikk også tid til å slå av en liten prat med den nyslåtte vinneren av ligaen VPN Offisiell. Vi takker også Sjappa for å ha levert drakta Alf fikk i premie.

Så Alf, hva er hemmeligheten? Hvordan gikk du fram gjennom sesongen for å sette opp laget?

Jeg hadde gjort en del research før sesongen, men startet ganske svakt. Jeg startet med både Helland og Bendtner, så resten av laget bar preg av det. Det begynte å snu med parker bussen i runde 6, som ga småpene 136 poeng. Etter det har jeg egentlig bare klatret ganske jevnt. Jeg har sett mange kamper, prøvd å ligge i forkant og hatt mye flyt. Å se kamper er nok det beste tipset jeg kan gi. Taktikken har generelt vært å ha en solid stamme, og så har jeg truffet godt på diffene. Ikke tatt alt for store sjanser, men gjort det jeg har hatt tro på. Podcastene Fantasy FK og Fantasy med Askar og Klaussen har også vært til god hjelp.

Aha, du sier taktikken har vært å ha en solid stamme – hva med favoritt-formasjon?

Som alltid har det blitt mest 3-4-3, men det har også vært overraskende mange runder med både 4 og 5 bak. Med så mange gode defensive alternativer lønte det seg ofte med mer enn 3 bak.

For å komme seg opp fra bølgedalen du startet i så regner vi med du brukte disse chipsene. Hvilke chips brukte du?

Jeg fikk brukt alle, med vekslende hell. Klart best fungerte parker bussen i runde 6. To kapteiner fungerte også bra i runde 21, med totalt 48 poeng på Ulland og Boli.

Du har tydeligvis vært på Ulland- og Boli-kjøret (som mange av oss andre). De var jo gode å ha, men hvilke spiller voldet deg mest smerte gjennom spillet?

Ejuke er en helt fantastisk fotballspiller, men kan være fryktelig frustrerende til tider. Han var på laget i litt for mange runder denne sesongen. Bendtner fikk også alt for mange kamper. Jeg tapte også en haug med poeng på å hitte inn og cappe Helland for Akintola i siste runde. Det gjør at Helland må inn på lista.

Ejuke er en fantastisk spiller, men voldet vinneren hodeverk i fantasy-ligaen (Foto: Eivind Hauger)
Ejuke er en fantastisk spiller, men voldet vinneren hodeverk i fantasy-ligaen (Foto: Eivind Hauger)

Nå nevnte du jo Ejuke, men hvilke VIF-spillere har du brukt mest?

Chidi, Sam og Adam har vært innom laget. Sam og Adam har jeg egentlig truffet ganske bra på. Ellers har det dessverre vært alt for ustabilt, men både Finne, Tollås, Amin og Felipe kunne ha fortjent noen kamper.

Hva syns du om prissettingen av spillerne?

Prissettingen denne sesongen var veldig vanskelig. Store deler av sesongen var ikke pris et tema, siden ingen av Rosenborg-spillerne leverte. Mange av de billige spillerne leverte også veldig jevnt, som Akintola, Tønne, Hestad, Reginiussen, Braut, Aursnes, Tokmac og Boli. Flere av disse var veldig underpriset.

Det er altså gull å hente blant billig spillere, kanskje et råd Vålerenga bør merke seg. Hvem tror du vi bør se opp for neste sesong?

Det er fryktelig vanskelig å spå uten å vite hvordan lagene ser ut. Hvis Eikrem blir er han fort en must have. Jeg tror også at Heintz får et skikkelig gjennombrudd. Ellers blir det spennende å se hvordan Rosenborgspillerne prises. Leke James kan bli bra hvis han får spille på topp for Molde, og jeg tror dessverre at Bamba blir en hit for Brann. Og så har jeg selvfølgelig trua på at Sam skal bøtte inn neste år. Du får spørre meg igjen før sesongstart.

cof
cof

Og det skal vi så absolutt! Vi gratulerer igjen Alf Robin Gundersen Minothi med seieren og drakta.

Legg igjen en kommentar