Dagboka torsdag 6. desember 2018

Full fyr i adventlysa, det er kampdag! Vålerenga reiser til Lillehammer og med på lasset har de Daniel Sørvik. Nesten. Dessuten tjener fotballen spenn på landslagsspill. Vi har også flere go`saker i denne godteskåla av en dagbok.  Borte mot Lillehammer I kveld er julas høydepunkt for folka på Lillehammer. Glem ribbe, grøt, lefser, nissen og … Fortsett å lese «Dagboka torsdag 6. desember 2018»

Full fyr i adventlysa, det er kampdag! Vålerenga reiser til Lillehammer og med på lasset har de Daniel Sørvik. Nesten. Dessuten tjener fotballen spenn på landslagsspill. Vi har også flere go`saker i denne godteskåla av en dagbok. 

Borte mot Lillehammer

I kveld er julas høydepunkt for folka på Lillehammer. Glem ribbe, grøt, lefser, nissen og gaver. Vålerenga kommer nemlig for å plukke med seg 3 poeng før de forlater den forfalne OL-byen.

I fjor hadde Lillehammer en drømmesesong ingen forstod noe av. Lenge ledet de hele sulamitten, før de endte på 3. plass. Ikke nok med det, de fikk også finalespill uten at de fikk has på Storhamar.

Denne sesongen har ikke Lillehammer samme rakettstarten og ligger akkurat nå på plass nummer fire, plassen bak Vålerenga. Før kveldens kamp skiller ett fattig poeng, men når vi legger oss i kveld ligger Vålerenga fire poeng foran Lillehammer.

Dropp er 18:30.

Her passer det også å nevne at Daniel Sørvik kommer hjem! Ny kontrakt er signert ut 2022/2023-sesongen, men blir ikke klar for spill før 18. desember når Vålerenga møter Sparta.

Fridjónsson, en pengemaskin

VG melder om solid avkastning på landslagsspillet til Samúel Kári Fridjónsson. Siden Samúel fikk sitte på Islands benk under VM gikk han glipp av fire seriekamper for Vålerenga.

2.000.000 kroner fikk Vålerenga for å avgi eliteseriens eneste VM-spiller.

Det lønner seg altså å være en klubb som utvikler landslagsspillere for landslag som deltar i VM.

Nedgang i Eliteserien vekker internasjonal oppsikt

Tilskuersnittet i Eliteserien har gått ned. Dette vekker internasjonal oppsikt, og den danske avisen BT skriver:

Eliteserien oplevede i 2018 et fald på 12 procent og har nu færre tilskuere end den danske Superliga.

De ler av oss.

Særlig trekkes Rosenborg frem, der hele Norges Bendtner og Jensen spiller. Vålerenga nevnes også blant klubbene som har hatt nedgang i tilskuersnittet. BT avslutter med dette stikket:

I den danske Superliga har der de seneste sæsoner også været et fald i antallet af tilskuere. I sidste sæson endte gennemsnittet per kamp på 5880 – altså 15 tilskuere mere end Eliteserien i snit.

I snitt møter altså 15 personer flere på Superligakamper enn på Eliteseriekamper.

Jul med Vålerenga

Vi elsker Vålerenga vertshus. Det har nærmest blitt en tradisjon, men Vertshuset holder altså oppe på julaften i år også. Og for det elsker vi dem. Du kan møte opp 20:00 og trenger ikke gå hjem før 01:00. Gjennom romjulen holder de opp hver bidige dag.

Øst prøver seg også med romjulskos. 26. til 29. desember holdes dørene åpne. Ja, også 1. nyttårsdag, da.

Vi har ikke oversikt over Bohemens åpningstider, men tar for gitt at ølet renner også i sentrum.

Vålerenga i dag

Kjøpe sesongkort. Jupp, særlig om du er under 18 år. Da koster sesongkortet småpene 500 spenn. Også reiser du til Lillehammer, god tur!

Legg igjen en kommentar