Dagboka torsdag 8. november 2018

Dagboka i dag inneholder lite sport og mye kultur og underholdning. Hva skjer på Vålerenga vertshus? Hvor får du smakt juleøl? Hvordan er Bohemens puls etter jubileet? Alt dette, og mer til, svarer vi på. Bohemen  Tilbake til 1998, i juli, åpnet dørene til Bohemen sportsklubb for første gang. Siden har de knapt vært lukket. … Fortsett å lese «Dagboka torsdag 8. november 2018»

Dagboka i dag inneholder lite sport og mye kultur og underholdning. Hva skjer på Vålerenga vertshus? Hvor får du smakt juleøl? Hvordan er Bohemens puls etter jubileet? Alt dette, og mer til, svarer vi på.

Bohemen 

Tilbake til 1998, i juli, åpnet dørene til Bohemen sportsklubb for første gang. Siden har de knapt vært lukket. Når du har kjørt show i 20 år er programmet såpass innarbeidet at du skal ha bodd greit hardt under en stein om du ikke veit det er quiz på fredager.

Det er det også i morgen. Da er det quizmestertene Bohemians som serverer spørsmål fra leksikonets mest bortgjemte sider til folk så rallete at de knapt husker sitt eget postnummer.

Hovedaktiviteten til Bohemen er sport på TV og øl i gjestene. Dette latterlig enkle konseptet har gitt dem vurderinga 4 hos Trip adviser, som tilsvarer omlag «svært bra».

Om du tar turen i kveld får du med deg  Bate Borisov-Chelsea og Malmö-Sarpsborg (18.55) og  Arsenal-Sporting Lisboa og RB Salzburg-RBK (21.00). Eller så kan du bare kaste litt dart.

Vålerenga vertshus

Bydelspuben med et enormt hjerte. Med nærhet til Jordal er de tett knytta til hockeyen, noe som synes på vegga. Mellom lun pubdrift kjører Vertshuset blant annet konserter. I år har de levert Evig ung trio, Trond Grandlund, Lars Bjerkmann, Islandsgate og The Phantoms for å nevne noen.

Nå har de også starta opp med quiz på onsdager, og det gjør de frem til og med 19. desember. Om du ikke gidder svare feil absolutt hele tiden kan du kaste piler. Dagboka erfarer at det foretrekkes piler i retning dartskiva, men på Vertshuset er de såpass rause at de sikkert er åpne for andre forslag.

Det vises jo sport på Vertshuset også, men de har ikke dekorert alle kvadratmetere med skjermer. De ser nok helst at du møter opp for noen glass, setter deg på Vertshusbussen og blir med til der sporten utøves, før du returnerer etter et par timer for nye glass.

Dagboka synes det er en nydelig løsning.

Øst

Her snakker vi om den hyperaktive atpåklatten i familien, den fetteren som ble født minst 10 år etter alle andre og er klin gæærn i alle anledninger. Samtidig er det som å komme hjem til bestemor. Ikke bare skal du sitte med et glass og se sport på TV, du skal og ete. Og maten er digg, den er det.

I tillegg til å dekke basisbehova kjører Øst arrangementer over en lav sko, og de skal helst være noe annet enn hva andre byr på. Quiz ble for eksempel nedstemt, på Øst kjører de mesterskap i terningsspillet Perudo. Mye fordi ingen andre har Perudo-turnering, mest fordi det er fantastisk gøy. Neste gang du kan trille terning er tirsdag 13. november.

Vi har også kommet dit hvor Øst byr på thanksgiving. Om du bestiller på forhånd får du kalkun, søtpotetmos, coleslaw, grønne bønner og tranbærsaus på tallerkenen. På skjermen får du amerikansk fotball med kampene mellom Detroit Lions og Chicago Bears samt Dallas Cowboys og Washington Redskins på skjermen.

Så er det selvsagt ølsmaking, juleølsmaking og andre festligheter tett som hagl. Julebord arrangerer de og.

Dagboka blir svett av programmet, men elsker hvert sekund.

 

[poll id=»126″]

Gatelangs på Vålerenga

Vi har nevnt det før, og nevner det igjen. Denne gangen er det Aftenposten som omtaler fotoboka «Gatelangs på Vålerenga». Det er lokalpatriot Bjørn Arild Gjerdalen og fotograf Reiner Schaufler som har funnet frem til perlene vi får servert i boka. Aftenposten forklarer:

Sammen lette de blant motivene, reparerte og restaurerte bilder og skapte en imponerende fotobok, der teksten kun understreker bildene. Organisert etter gater og med temaer som sport, trikk, skole og selvsagt VIF, la de etter to intense arbeidsår nå frem et praktverk der bildene forteller alt, mye mer enn 1000 ord.

Julegave? Ja, takk!

Vålerenga i dag

Om du har lest hele boka trenger du ikke lure

Legg igjen en kommentar