Dagboka fredag 26. oktober 2018

Nok en helg ligger foran oss, damene og hockeygutta spiller hjemmekamp, herrene skal til Drammen, det er 20 år sida Vålerenga flytta inn i den gamle smia i Arbeidergata, og selv om du i disse digitale tider kanskje ikke legger merke til det, stilles klokka over på normaltid natt til søndag. Æsj, vi må til Drammen … Fortsett å lese «Dagboka fredag 26. oktober 2018»

Nok en helg ligger foran oss, damene og hockeygutta spiller hjemmekamp, herrene skal til Drammen, det er 20 år sida Vålerenga flytta inn i den gamle smia i Arbeidergata, og selv om du i disse digitale tider kanskje ikke legger merke til det, stilles klokka over på normaltid natt til søndag.

Æsj, vi må til Drammen

De siste åra har Drammen gjort mye for å endre imaget sitt bort fra å være landets største veikryss til å bli en verdensmetropol. Det er hvertfall det de som bor der mener. Men, som alle vi andre veit nytter det ikke å helle glitter på en hundedritt. Drammen er og blir et sted vi helst holder oss unna, men i mårra må vi gjøre et unntak da våre herrer skal spille mot Gulskogens stolthet; Strømsgodset toppfotball.

Det kommer til å bli et basketak. Godset ligger for tida på kvalikplass, to poeng over Stabæk. Det er derfor helt sannsynlig at de kommer til å rykke ned eller spille kvalik. Som om ikke det er jævlig nok for campingfolket ligger bygdenaboen deres Mjørndarn godt an til å rykke opp. Man kan bli agressiv og ufin av mindre.

På vår side så har ikke denne matchen så velig mye å si. Vi ligger i det såkalte ingenmannslandet med to poeng opp til femteplassen Ronny har lova oss. Men det endrer neppe fokuset til gutta og på tross av at Godset er en type lag vi tar løpefart og driter i, er det et helt annet ballspill for Ronny. Vi husker tilbake til den ufattelig flaue hjemmekampen i våres og minnes en frossen og mutt trener som ikke ville oppleve det der igjen. Og nå tipper vi at det ligger litt hevn i lufta i oppgjøret mot gamleklubben. Det hadde vært fint.

En annen ting som er fint er av i slipper å se håret til Vanilla denne gangen. Etter å ha brukt albuene litt vel aktivt i matchen mot Sandefjord er han nå ute for resten av sesongen. Marcus Pettersen er en sabla irriterende og til tider kjipt god spiller som har en tendes til å ødelegge fotballopplevelsen, så det må sies at det blir deilig uten han. En fyr vi antaglig må leve med er Hermann, men som vi skreiv i går er vi usikker på om han spiller for tida.

Sila står i mål.

Kampen spilles klokka 18:00 på Marienlyst. Om du ender opp på Majorstua har du kjørt feil.

Siste hjemmematch for damene

I morgen er det også klart for siste hjemmematch for damelaget, og som de sier er det beste i livet gratis. Og med gratis mener vi at du kommer inn uten å betale. Hverfall om du er dame, kommer med en dame, eller klarer å juge på deg at du eller kompisen din er dame. Det er 2018, og ingen skal fortelle deg hva slags kjønn du identifiserer deg som en lørdags ettermiddag. Vålerenga ligger an til å bli det best besøkte damelaget i år, og på lørdag kan du være med å sørge for at det står seg ut sesongen.

Matchen starter klokka 13:00, så om du er gira på å gjøre andre ting på kvelden er det fult mulig å få til. På motsatt side står laget som ligger på tredjeplass; Arna-Bjørnar. Det er fem poeng opp til bronsja, og to matcher igjen i sesongen og ingenting er over før det synges.

Hockey

På tross av nedsabling i Fredrikstad i går, gjennomførte vi ikke en hundre prosent velspilt kamp. Vi var gode i nøytral sone, men Stjernen ga oss mer motstand enn det resultatet tilsier. Vi utnytta deres feil godt, samt at vi er bedre trent og kan ha høyere fart, men vi kan godt si at vi savner full pupp i fulle tre ganger tjue.

Vi ligger nå på en tredjeplass med ett poeng mindre enn gull og sølv.

På søndag er det kamp igjen, og denne gangen skjer det «hjemme» i forumet mot Pantertantene fra Hønefoss. Sist kamp var rett og slett en fadese og en kamp vi burde og skulle ha vunnet. Det kan vi rette på denne runden. Pucken droppes klokka 17:00.

20 år og like gammal

1998 var året da Bill Clinton benekta seksuelle relasjoner, Pol Pot parkerte tøfla, Jørpeland fikk bystatus, Rosenborg vant Tippeligaen og midt opp i elendigheten åpna Bohemen dørene for første gang. Det tenker de å feire med pump og prakt, med DJer, utvida utvalg i baren, fotballmatcher og overraskelser, med andre ord blir det elektrisk stemning rundt Professor Aschehougs plass i helga, og du er invitert.

Vålerenga i dag

Kviss på Bohemen og fredagspils i krana på Øst og Vertshuset. Også er det noen som stikker og ser Nashville Pussies på Vulkan.

 

 

Legg igjen en kommentar