Dagboka tirsdag 23. oktober 2018

Søndagens skuffelse har ennå ikke lagt seg og straffa etter bluss-fadesen i Sarpsborg er klar. Skuffelsen etter søndagens match sitter fortsatt langt inne. Det andreomgangen viste var rett og slett nok til å få oss til å miste litt av motet før neste sesong. Om det er det spillerne gidder å yte, hvorfor skal da … Fortsett å lese «Dagboka tirsdag 23. oktober 2018»

Søndagens skuffelse har ennå ikke lagt seg og straffa etter bluss-fadesen i Sarpsborg er klar.

Skuffelsen etter søndagens match sitter fortsatt langt inne. Det andreomgangen viste var rett og slett nok til å få oss til å miste litt av motet før neste sesong. Om det er det spillerne gidder å yte, hvorfor skal da tilskuerne komme på besøk? Vålerenga hadde sjans på topp-4, men ikke nå lenger. Målsetningen er 6. plass – dagboka håper spillerne klarer det.

Blussinga får etterspill

Det ble, idiotisk nok, fyrt opp bluss innendørs under kampen mellom Vålerenga og Sparta Sarpsborg i Sparta Amfi 17. oktober. At hallen ble røyklagt var en ting, men at det i tillegg ble personskade var egentlig det verste. Nå melder TV2 at NIHF har bestemt bøtene: Henholdsvis 20.000 til Vålerenga og 10.000 til Sparta.

Forbundet oppsummerer det hele sånn:

  • Saken kunne fått mye mer alvorlige konsekvenser enn det som ble tilfellet. Skadepotensialet ved avfyring av bluss innendørs er stort.
  • Bruk av bluss i norske ishaller er ikke akseptabelt.
  • Både arrangør og bortelag var kjent med det trusselbildet som ville komme.
  • NIHF var ikke varslet om trusselbildet som var kjent i forkant av kampen.
  • Vålerenga har også tidligere blitt idømt sanksjoner som skyldes supporterrelaterte hendelser, og således er skjerpende i vurderingen av denne saken.

Vi er fortsatt overrasket av at bota ikke er høyere enn 20 laken. Saken vedrørende personskade er fortsatt under etterforskning hos politiet.

Hockeymoro i Forum

Det er en god stund siden Furuset Forum har sett så mye morsom hockey som nå, og i kveld er det enda en mulighet til å se Vålerengas iskrigere spille glad-hockey.

Oilers har tatt turen gjennom Stavangers bomring for å komme på besøk. Det gleder vi oss til. For Vålerengas del har det meste gått på skinner denne sesongen. Dagboka satser på at det samme skjer i kveld. I Furuset Forum 18:30 skal vi ha sjel mot kapital. Vi skal se vinnervilje mot innleide skøyter og vi skal kjenne på den deilige følelsen det er å ta tre poeng mot Stavanger Oilers.

Dropp er 18:30, kom en stund før. Det blir gøy!

Vær dust. Si unnskyld. Bli helt.

Det skal ikke så mye til lenger å bli hylla som fine folk og bra medmennesker. I bortematchen mot Brann fant pippipene det for godt å smelle opp en OH med teksten «Mind the Gap» og et malt bilde av t-banesymbolet i London.

Du skal ikke være rakettforsker for å skjønne hva de mente, allikevel ble det først bortforklart og så ble det unnskyldt.

I hjemmekampen mot RBK fant pippipene ut de skulle unnskylde seg igjen og slang opp et banner under kamp der det stod «Unnskyld, Jørgen». Og dette får de nå godord overalt på sosiale medier for.

Dagboka er ikke imponert. For det første skulle det aldri vært behov for å ha en unnskyldning, og når det først kommer så skal de ikke få høre at de er «gode personer som unnskylder». De skal høre «dette var da FAEN MEG bare på sin plass».

Men da vet vi det. Skal vi bli hylla som gode supportere så er det bare være dust og så si unnskyld etter en stund. Da er tydeligvis ramaskriket som oppstod glemt.

Vålerenga i dag

Vi finner ting vi kan si unnskyld for, før vi sveiper innom sosiale medier og mottar hyllesten vår. Så stikker vi opp til Furuset og ser iskrigera gi innleide oljesjeiker deng.

Legg igjen en kommentar