Dagboka mandag 22. oktober 2018

Det var fine markeringer for Luton Shelton på Intility i går. Det som ellers skjedde utpå kunstgresset får dagboka til å tenke på hva som er fotballspillets ide. Her kan du lese selve kampreferatet: https://t.co/KyI3S4gmEn pic.twitter.com/lbVEvbxiyO — Vålerenga På Nett (@valerengapanett) October 21, 2018 Denne sesongen er definitivt over når det gjelder Eliteserien for menn … Fortsett å lese «Dagboka mandag 22. oktober 2018»

Det var fine markeringer for Luton Shelton på Intility i går. Det som ellers skjedde utpå kunstgresset får dagboka til å tenke på hva som er fotballspillets ide.

Her kan du lese selve kampreferatet:

Denne sesongen er definitivt over når det gjelder Eliteserien for menn og Toppserien for kvinner. Selv om gutta har fire kamper igjen og damene to, har ingen av lagene noe å spille om. De har imidlertid mye å spille for ogbevise, og kanskje klarer Deila den sjette plassen som var årets målsetting, men uansett hva som skjer i årets fire siste kamper, så har sesongen vært… for dårlig.

Tre lag har 37 poeng og det er to poeng opp til femte plassen. Det er tallenes tale. Men i folks bevissthet så holder ikke det vi fikk servert i går. Å tape mot et så kjipt lag som Kristiansund, som scorer på sin første sjanse, og som øker til 2-0 på et balltap av oss på midten som gir dem en gratissjanse på kontring. Det holder ikke.

Og det er først på 0-2 vi våkner og begynner å gå i dueller. I første omgang var vi gode til å trille ball og skape noen sjanser som kunne gitt scoring (den offsiden var veldig tvilsom), men vi manglet det Kristiansund hadde gjennom hele kampen: En enorm vilje til å gi det lille ekstra for å vinne.

Nate Silver

Nate Silver er USAs (og kanskje verdens) mest berømte tallknuser, statistiker og spåmann. Han startet med analyser av baseball og tall, men nettstedet hans FiveThirtyEight gir også statistiske analyser av fotballkamper, inkludert Vålerenga. Nate Silver ble for øvrig veldig kjent da han ved to presidentvalg klarte å forutse resultatene i alle de 50 amerikanske statene (vel, 49 av 50 i 2008). Nettstedet hans skriver altså om en del forskjellig, inkludert fotballkamper, og det er disse setningene under som dagboka grunner på etter gårsdagens tap på Intility:

Soccer is a tricky sport to model because there are so few goals scored in each match. The final scoreline will fairly often disagree with many people’s impressions of the quality of each team’s play, and the low-scoring nature of the sport will sometimes lead to prolonged periods of luck, where a team may be getting good results despite playing poorly (or vice versa).

Eden Hazard

Og det er her dommen over Vålerenga ligger. I veldig mange kamper har vi spilt på en måte som hadde gjort oss fortjent til noe mer enn hva sluttresultatet tilsier, men så skjer ofte ikke dette. Vi roter det til og forblir for ofte poengløse i kamper som vi burde avgjort til vår fordel. Lag som Kristiansund, Bodø/Glimt og Sandefjord får ofte godt betalt i møte med oss.

Noen vil spille vakker fotball, og heller tape enn å spille kjip fotball og vinne. Eden Hazard sa det slik etter tapet for Frankrike i semifinalen i VM:

– Jeg vil heller tape med dette Belgia-laget, enn å vinne sånn Frankrike spilte. De forsvarte seg bra, og de var veldig effektive – det skal de ha. Det magiske øyeblikket vi trengte for å score fikk vi aldri, sa Hazard.

Dagsavisen skriver at Ronny Deila etter kampen i går ikke var sint, men skuffa. Å tape slike kamper som dette, er det verste han vet, skriver de. Han etterlyste galskapen og killerinstinktet som må til for å avgjøre slike kamper. Det så han ikke noe til.

Fire kamper igjen

Årets fire siste kamper er mot Strømsgodste borte, Sarpsborg hjemme, Bodø/Glimt borte og Ranheim hjemme. Fire ganske så kjedelige motstandere som vil by på samme type utfordringer som mot Kristiansund i går. Vålerenga skal være skjerpa for å plukke poeng fremover.

Fivethirtyeight

Det amerikanske tallknuser-nettstedet trodde på seier mot Kristiansund. Faktisk var det 44 prosent sjanse for Vålerenga-seier og 34 prosent sjanse for KBK-seier. Men nettstedet trodde heller ikke på at LSK skulle ta poeng mot Rosenborg eller at Sandefjord og Start skulle vinne sine kamper, og Vålerenga får bare 22 prosent sjanse for seier mot Godset.

Nate Silver tipper for øvrig at vi ender på 8. plass med 42 poeng, og at LSK havner på kvalik og med gull til Rosenborg (fire poeng foran Brann).

[poll id=»123″]

Luton Shelton

Kanskje Eliteseriens raskeste spiller noensinne ble hedret på Intility i går (han løp i alle fall i sin tid den raskeste 40-meteren noen fotballspiller noensinne har løpt på Toppidridrettssenteret). Luton Shelton har fått den forferdelige nervesykdommen ALS, og den angriper kroppen beinhardt. Det kan ende tragisk selv om alle nå håper på det beste.

I det 21. minutt ble det gjentatte ganger sunget om Luton, og flere enn bare de på Supportertribunen var med. Fortjent.

Damelaget vant 3-1

1-1 Sherida Spitse (43), 1-2 Marte Berget (47) og 1-3 Marie Dølvik Markussen (51) gjorde at vi i Toppserien vant 3-1 over Trondheims-Ørn.

Hockeygutta vant 7-1

1. periode: 0-1 (11.41) Rasmus Ahlholm (Tobias Lindström, Oskar Ekelund), 0-2 (12.09) Martin Røymark (Mats Trygg, Thomas Olsen), 0-3 (14.59) Lindström (Ahlholm).

2. periode: 0-4 (26.40) Lars Erik Spets (Filip Gunnarsson, Jonas Oppøyen), 0-5 (34.20) Morten Ask (Stefan Espeland, Ahlholm).

3. periode:  1-6 (51.37) Gunnarsson (Villiam Strøm), 1-7 (56.18) Espeland (Lindström, Ask).

Rekruttene tapte

Vålerenga 2 tapte 1-3 mot Kåffa, og dermed er vi avhengig av hjelp i siste seriekamp for ikke å rykke ned. Hvis vi taper eller spiller uavgjort borte mot Bryne (som ikke har noe å spille for), blir det nedrykk. Men blir det seier på oss og Fløy taper eller spiller uavgjort hjemme mot Skeid (som allerede har rykket opp), blir det 2. divisjon på rekruttgutta også i 2019. Altså en rimelig viktig kamp, og det er bare å rope: Sa-sa-sa, bra-bra-bra…

Utsolgt bortefelt?

Merkelig hva den offisielle Twitter-kontoen til Kristiansund BK får seg til å skrive. Hvis bortefeltet på Intility i går var utsolgt, så var det kanskje fullt på resten av stadion også, eller?

Vålerenga i dag

 

 

Legg igjen en kommentar