Dagboka fredag 12. oktober 2018

Vi starter med en trist nyhet om den tidligere spissen Luton Shelton, ser damene åpner garderoben sin og håper på tre poeng i tre kamper. Luton Shelton har fått ALS Vålerengas gamle spisshelt, Luton Shelton, har fått påvist sykdom ALS (Amyotrofisk lateralsklerose). Dette er en helt grusom sykdom som ødelegger nervene i ryggraden og hjernen. … Fortsett å lese «Dagboka fredag 12. oktober 2018»

Vi starter med en trist nyhet om den tidligere spissen Luton Shelton, ser damene åpner garderoben sin og håper på tre poeng i tre kamper.

Luton Shelton har fått ALS

Vålerengas gamle spisshelt, Luton Shelton, har fått påvist sykdom ALS (Amyotrofisk lateralsklerose). Dette er en helt grusom sykdom som ødelegger nervene i ryggraden og hjernen. Stiftelsen ALS Norge Støttegruppe beskriver det på denne måten:

Det er bare nerver som styrer kroppens motorikk (motoriske nerver), dvs. muskler og bevegelser, som rammes. Typisk for motoriske nerver er at de sender signaler ut i kroppen fra sentralnervesystemet. Nerver som har ansvar for følelse i kroppen, blir ikke ødelagt. Disse såkalte sensoriske nervene, fører signaler inn til sentralnervesystemet. Siden det er de motoriske nervene som ødelegges, vil forbindelsene til musklene bli dårligere. Når denne kontakten eller stimulansen minsker, vil muskelmassen etter hvert skrumpe inn og musklene bli svakere. Det utvikler seg det legene kaller muskelatrofi og man får vansker med å utføre bevegelser som å gå, løpe, løfte, bære.

Og nå har Luton Shelton fått påvist dette. ALS er en sykdom det pr nå ikke finnes en kur mot. Det eneste man kan gjøre er å dempe symptomene og forsinke sykdomsutviklingen.

Våre tanker går til Luton Shelton samtidig som vi minnes dribleraidet mot Molde i 2010.

Fotballkamp mot Avaldsnes

Lørdag, det er i morra, er det duka for match i Toppserien. Vålerenga tar imot Avaldsnes, og det er en kamp damelaget strengt talt skal vinne. Sist Avaldsnes vant en Toppserie-kamp er ti kamper siden. Norsk Tipping gir deg 1.60 i odds på hjemmekamp, og det velger velger vi å sette penga våre på.

Vålerenga er litt i ingendamersland for øyeblikket. De ligger på 7. plass med tre poeng opp til Røa på 6. (før de trekkes ett poeng for brudd på lisensreglene) og seks poeng ned til Stabæk på 8. Poeng er uansett poeng og får de nok av dem så blir det en ålreit plass på tabellen allikavæl.

Kampen starter 14:00, men det er jo greit å være der litt før. Vi sees! Billetter kjøpes i døra og koster 250,- om du skal ha VIP. Er du voksen koster det 100,- og for alle andre er det en 50-lapp. Det er så billig at det er gøy. Også får du bra fotball i tillegg.

Damene åpner garderoben

Garderobedøra står på vidt gap når damelaget tar imot til moro og intervjuer i den nye satsinga «I Enga-garderoben».

Klubben beskriver det på denne måten: «Med keeper Guro Pettersen i programlederrollen skal du som seer bli bedre kjent med livet i «Enga-garderoben»  og jentenes hverdag som Toppserie-spiller.»

Vi har sett første episode og syns dette er et godt påfunn. Litt sånn midt i smørøyet-stil over det hele, men det er bra det altså. Dagboka er allerede fan.

Vålerenga 2 på vesterled

Om den berømte kniven ikke ligger rett på strupen så har ikke VIF2 den veldig langt unna. 2. laget ligger bare ett poeng over nedrykk og trenger sårt poeng. Neste mulighet for å sikre tre poeng er mot Vard Haugesund på søndag. Vard ligger helt nederst på tabellen med 12 poeng – og har en tilnærma umulig oppgave å holde plassen. Det betyr dog ikke at denne kampen er walk-over for Vålerenga 2. Distriktslaga syns alltid det er stas med Vålerenga; selv om det bare er 2. laget. Laget fra Oslo, stedet som hater distrikta, skal slås og klås. Gjerne med vold. travelwithgirls

Vi tror uansett på tre poeng. Vålerenga 2 har fortsatt overlevelse i 2. divisjon i sine egne hender. Den overlevelsen tror vi de fikser.

Gratishockey i Sarpsborg

Lørdag er jo en typisk festdag og i Sarpsborg inviterer de deg til hockeyfest. Det blir gratiskamp i Sarpsborg med Vålerenga som partypooper for de lokale heltene. Matchen starter klokka 16 i morra, lørdag 13. oktober. Vi satser på tre nye poeng og atter tilbake på tabelltopp.

Vålerenga i dag

Quiz på Bohemen 18:00, øl på Vertshuset og på Øst. Så er det vel en og annen landskamp på TV. God helg!

Legg igjen en kommentar