Dagboka tirsdag 25. september 2018

Der enkelte andre klubbers supportere framstår mer fragmentert enn Belgia står vi i Vålerenga trofast sammen. Vi har ryggen din, Ingrid! Det var med ekstremt trist hjerte vi leste i går på Vålerenga damefotballs hjemmesider at Ingrid Søndenå enda en gang må legges inn og plasseres under kniven. I fjor høst ble hun operert for hjernesvulst, … Fortsett å lese «Dagboka tirsdag 25. september 2018»

Der enkelte andre klubbers supportere framstår mer fragmentert enn Belgia står vi i Vålerenga trofast sammen. Vi har ryggen din, Ingrid!

Det var med ekstremt trist hjerte vi leste i går på Vålerenga damefotballs hjemmesider at Ingrid Søndenå enda en gang må legges inn og plasseres under kniven. I fjor høst ble hun operert for hjernesvulst, og bare seks måneder etter operasjonen var hun klar for 90 minutters spill for Oslos stolthet.

Nå viser det seg at en liten bit som var igjen, en såkalt restsvulst, har begynt å vokse. Og den må vekk! Søndenå går dermed glipp av resten av sesongen. Det er synd sportslig, og ikke minst er det jævla trist for 24-åringen selv.

Bøler-jenta Ingrid Søndenå jubler med de andre Vålerenga-spillerne etter scoringa mot Kolbotn i første kamp på Intility Arena.
Bøler-jenta Ingrid Søndenå jubler med de andre Vålerenga-spillerne etter scoringa mot Kolbotn i første kamp på Intility Arena (foto: Eivind Hauger).

Til Vålerenga damefotballs hjemmesider sier hun selv hun er ved godt mot: – Jeg får jo ikke gjort så fryktelig mye mer enn å se fremover, tenke positivt og følge rådene fra legene.

Vi liker at hun hører på legene. Det er lurt å høre på legene. Forrige gang tok det som nevnt bare seks måneder og hun er positiv nå også: – Planen er helt klart å komme tilbake igjen fra 2019. Også må jeg takke for alle gode tanker og støttende ord fra lagvenninner, supportere og alle andre. Det settes pris på, avslutter den sympatiske forsvarsspilleren.

Da blir det the double neste år da, Ingrid? Vi har ryggen din!

Når en spøk blir alvor

Handballtv.com er Norsk topphåndballs forsøk på å tilgjengeliggjøre håndballen. Det er vel og bra det, men først må man kanskje gi kommentatorene sine litt opplæring. Nøtterøy vant kanskje kampen mot Vålerenga resultatmessig, men etisk så tapte de så det sang. Noen tekniske problemer i starten av kampen førte til at kommentatorene så sine snitt til å vitse litt internt. Vitsen var av det rasistiske slaget og sikkert ikke vondt ment. Problemet var bare at rett før de vitsa så hadde de allerede vært direkte en liten stund.

I en pressemelding skriver Vålerenga håndball følgende: Vålerenga håndball vil markere sterk avsky til det som ble sagt. Vi er en håndballklubb som bygges på mer enn bare håndball. I håndballen har vi et spesielt ansvar for å ta vare på alle. Dette gjør vi ved å vise forståelse og inkludere alle i idretten vår.

Daglig leder i Vålerenga håndball, Adrian Salihu, sier i pressemeldinge: «Som en multikulturell klubb midt i kjernen i Oslo, står vi opp mot alle hatefulle og uønskede holdninger i idretten vår. Hos oss er alle velkomne, uansett hudfarge, opprinnelse eller legning. Dette er holdninger håndballnorge er stolt av,  og holdninger vi i Vålerenga Håndball kommer til å fortsette å spre.»

Saken er blitt plukket opp av VG og i etterkant av både pressemelding og avisskriverier har Nøtterøy publisert en melding på sin Facebook-side. Der unnskylder kommentatoren seg og du kan formelig høre han klaske ydmykt mot bakken.

Til VPN sier Salihu at de setter pris på at også Nøtterøy tar avstand fra kommentarene. Han er dog klar på at det skal være en nulltoleranse for alle hatefulle ytringer.

«Vi vet at det fremdeles er mange som ikke føler seg velkomne garderobene. Derfor er vi helt avhengig av å ha en nulltoleranse mot alle former for hatefulle ytringer. Skal vi beholde flest mulig lengst mulig må vi i håndball-Norge aktivt jobbe forebyggende mot slike holdninger.» sier Salihu i en kommentar til VPN.

Dagboka er helt på linje med håndballen her. Skal man, som Adrian Salihu sier, få med flest mulig lengst mulig så sånne kommentarer faktisk slås ned på. Det er bra både kommentator og Nøtterøy ser hva som har skjedd og unnskylder seg, men det er fortsatt bare en unnskyldning. Det burde aldri ha skjedd. Vålerenga har fått en forespørsel fra Norsk Topphåndball om de kan filme onsdagens cupkamp. Dette er Vålerenga positive til, men vil be om at kommentatorene fra søndagens sending ikke brukes i noen av Vålerengas kamper.

Markus Nakkim med videre?

I går spurte vi dere om vi burde ha med Markus Nakkim videre i Vålerengas framtidsplaner. Selv om valgdeltakelsen ikke er på linje med et gjennomsnittlig irakisk valg under Saddam-tida så mener hele 80% at han må hentes hjem. Det er ganske overveldende tall. Dagboka er ikke overraska. Han har gjort sakene sine veldig bra i Viking og vi satser nesten på at han er mer enn gira for en sesong i kongeblått.

Markus Nakkim overfaller Ivan Näsberg i vill jubel etter Vålerengas 1-0-seier over Viking i 2017 - det blir fort mer av det i 2019 om dere får det som dere vil.
Markus Nakkim overfaller Ivan Näsberg i vill jubel etter Vålerengas 1-0-seier over Viking i 2017 – det blir fort mer av det i 2019 om dere får det som dere vil (foto: grydis.no).

Vålerenga i dag

Vålerenga Hockey drar i vesterled og skal beseire grumset i Stavanger. Nei, det er ikke snakk om noen aksjon mot bompenger, men heller tre poeng mot Stavanger Oilers. Kampen går 19:00 i hockeyhallen der borte. Vil du ikke blakke deg på flytur så går den på tv, og da går den også på Bohemen, Øst og sikkert også Vertshuset.

Legg igjen en kommentar