Dagboka onsdag 26. september 2018

Dagboka i et nøtteskall: Enga på topp, cup og Ylven har klipt seg! ENGA PÅ TOPP!! Å du søteste superbensin for en helt vanvittig kamp gutta leverte i går i DnB-Arena!! Der snakker vi tokt eller raid eller hva man nå enn ønsker å kalle den innsatsen. En ting er uansett udiskutabelt og det er … Fortsett å lese «Dagboka onsdag 26. september 2018»

Dagboka i et nøtteskall: Enga på topp, cup og Ylven har klipt seg!

ENGA PÅ TOPP!!
Å du søteste superbensin for en helt vanvittig kamp gutta leverte i går i DnB-Arena!! Der snakker vi tokt eller raid eller hva man nå enn ønsker å kalle den innsatsen. En ting er uansett udiskutabelt og det er at Vålerenga spilte som om de var på hjemmebane. Det er tydelig at forvisninga til Furuset Forum i alle fall har hatt èn positiv effekt på klubben: De er så vant til å spille på fremmed is at hver eneste rink er som å spille på hjemmebane! Det er nydelig!

Men tilbake til gårsdagen: Gutta jobba steinhardt ute på isen. Hvert eneste bytt inneholdt harde taklinger, fart på jerna og hjerter som dunka uten på drakten. Vi «eide» nøytral sone og brukte god tid inne i sona til Oilers. Vi spilte slik Oilers ønsker de kunne spille med lange angrep og solide backer som plukker de puckene som kom seg over blå. Selv om vi, objektivt sett, var bedre enn bønda fra vest så scora de først.  Forsberg putta bøndas første etter halvspilt første periode, men Steene kvitterte drøye fem minutter seinere slik at vi gikk til pause med stillinga 1-1.

Andre omgang eide vi. Oilers prøvde å få de klamme fingra sine rundt matchen men de faila. Scoringa Lindstrøm putta bak Holm var nydelig. Du kan ta deg fader på at når sesongen er ferdigspilt så vil den scoringa der være helt i toppen når årets mål skal kåres. Ahlholm sendte en skikkelig due av en pasning til Røymark som holdt igjen farta si akkurat de par sekundene han trengte for å få servert Lindstrøm ett skikkelig rekesmørbrød. Lindstrøm rappa til og pucken gikk rett forbi Holm…utagbart! Det hele var en fest for øyet, og om ikke DnB-Arena ble mørklagt så ble det i alle fall stille.  I sånne øyeblikk er det lite som er vakrere enn hockey!

I tredje periode kom Oilers litt mer inn i kampen. Lagace satte utligningsmålet etter drøye ett minutters spill og Vigier putta 8 minutter seinere. Det beste med denne kampen er at Vålerenga kriger. Gutta er oppe i ringa konstant i 3 x 20. Ahlholm putter i PP med under fem minutter igjen å spille og gutten med de mykeste håndledda i hele ligaen, Thomas Olsen, kriga inn pucken med  tre og et halvt minutt igjen å spille. Oilers tok ut keeper men hadde ikke sjans. Søberg murte igjen og utespillerne våre ga dem ingenting gratis. Kampen endte 3-4 og vi tok med oss alle poengene tilbake til Oslo. Vålerenga overtok også tabelltoppen fra Storhamar og er vel det eneste laget som har tatt poeng i alle kampende de har spilt.

Lørdag er det hjemmekamp mot Stjernen. Puckdropp er klokken 16.00. Har du ikke skaffa deg sesongkort enda få ut fingeren. Denne sesongen kommer til å by på mye moro, så det er garantert verdt penga! Og når du er i gang: Sjekk ut Vålerenga kortet også. Anbefales!

Avslutningsvis så nevnes det at den største nyheten for «noen» i går var at Martin Laumann Ylven har klipt seg. Mens noen i redaksjonen «gråter», vurderer andre å bestille seg time hos frisøren. VPN-redaksjonen er med andre ord splitta. Men en ting står vi samla om, hår eller ikke, Ylven er og blir awsome sauce!!

Same procedure as last year

I kveld sparkes årets viktigste fotballkamp i gang på Lerkendal. Nesten nøyaktig ett år og en måned siden vi sist spilte cupkamp mot Rosenborg, skal igjen få gleden av å sende dem på huet og ræva ut av cupen. Det er ikke mange dagene siden vi spilte mot RBK sist. Kampen tapte vi, men vi tar med oss at vi rent faktisk leverte en bedre prestasjon ute på banen enn det trøndera gjorde. Vi presterte bedre på tribuna enn trolla deres også….for det er det de er: Troll! Sjelden har vi sett supportere som slenger bluss etter vakter og spytter etter ballgutter. Hvis man oppfører seg slik når man er på besøk, tør vi nesten ikke tenke på hvordan de oppfører seg når de er hjemme. Blir nok spytting i kveld også….

En ting som er sikkert er at kveldens oppgjør kommer til å bli fysisk. Abu fikk skikkelig gjennomgå på matta sist laga møttes. Det virka som om trollinga hadde forplanta seg til trøndera på matta også. Sånn er det jo ofte når man holder seg med dårlig selskap; oppførelsen smitter! Trøndera gikk etter beina til Abu. Såpass var det at Abu reagerer på stilen. Han er såpass klar at han til NRK sier at de ikke spilte fair. I samme sak kan vi lese at Deila støtter Abu og ber dommerne være oppmerksomme. Det er sterke signaler. Det som forundrer oss litt er reaksjonen til dommersjefen hvor han stiller seg litt uforstående til hele greia og «utfordrer» Vålerenga til å ta dette opp med forbundet.

Uavhengig om at Vålerenga tar eller har tatt dette opp med forbundet så er det jo sånn at det er litt søkt om man må sende formelle henvendelser til forbundet for at de som har ansvar for dømminga i norsk fotball skal «få med seg greier». Dagboka blir egentlig ganske provosert. Det må da faen meg gå an å gjøre noe sjæl når det faktisk har vært mye snakk om det etter kampen. «Vålerenga har ikke sagt noe til oss konkret om dette, men vi har registrert at det er blitt kommentert i mediene» ville vært en god kommentar, men nei da…nå framstår dommersjefen bare som om han ikke følger med i norsk fotball.

Hvilken tilnærming dommerne velger å ta til dette oppgjøret blir spennende å se. Vi velger å tro at de skjønner de ikke kan være med på å avgjøre matcher ved å tillate unfair play.

For Vålerenga er Fredheim Holm og Sam Adekugbe ute. Nësberg er derimot klar for dyst og stiller klar til match. Troppen som stiller på Lerkendal er:

Keepere: Adam Larsen Kwarasey, Kristoffer Klaesson
Forsvarsspillere: Ivan Näsberg, Amin Nouri, Felipe Carvalho, Jonatan Tollås Nation, Magnus Lekven
Midtbanespillere: Erik Israelsson, Mohammed Abu, Felix Horn Myhre, Sakarias Opsahl, Samuel Kari Fridjonsson, Abdisalam Ibrahim, Magnus Retsius Grødem
Angrepsspillere: Bård Finne, Sam Johnson, Chidera Ejuke, Aron Dønnum

Avspark er klokken 20.00.

[poll id=»113″]

Vålerenga i dag

Det er cupkamp!!!

Legg igjen en kommentar