Dagboka onsdag 19. september 2018

Det er lillelørdag og liker du hockey var det en god dag å være Vålerengasupporter i går. Mer om det, kroppsvæsker fra Midt-Norge og tur til feil side av Mjøsa, og feil side av alle andre andre steder i verden, finner du i dagens dagbok.  Hurra for Vålerenga hockey! I går spilte de skøytene av … Fortsett å lese «Dagboka onsdag 19. september 2018»

Det er lillelørdag og liker du hockey var det en god dag å være Vålerengasupporter i går. Mer om det, kroppsvæsker fra Midt-Norge og tur til feil side av Mjøsa, og feil side av alle andre andre steder i verden, finner du i dagens dagbok. 

Hurra for Vålerenga hockey! I går spilte de skøytene av Sparta fra dressingbyen og vant 3-0. Det kunne stått mer, men vi tar de måla vi får. Gårsdagens seier betyr tre av tre for Vålerenga hockey. Det er godt nytt for en klubb som ikke akkurat har det så ekstremt enkelt om dagen. Usikkerhet rundt når Nye Jordal Amfi skal stå klar og hvordan de skal kunne få inn penger er heldigvis ikke noe som forstyrrer spillerne.

VG snakket med Tobias Lindstrøm rett etter kamp og han forklarer det med at de er i den klassiske flytsonen. – Vi er kommet i flytsonen. Vi var kanskje ikke så gode mot Frisk. Men nå synes jeg ikke Sparta klarte å skape mye. Vi var veldig pigge, sier Tobias Lindström til VG i Vålerengas garderobe.

Målene ble scoret av Tobias Lindstrøm (2) og Lars Erik Spets.

Apropo mål. Steffen Søberg har kun sluppet inn 1 mål på 3 kamper og står med massive 98,4% i redningsprosent etter å tatt 60 skudd. Lindström kaller det flytsone. VPN kaller det et resultat av gode signeringer i sommer som helt klart har styrket defensiven i laget. 3 gode backer inn og noen løpere som ofrer seg for laget og spiller stødig i egen sone.

Bilder fra kampen finner du HER

[poll id=»111″]

Neste stopp Hamar

Denne seieren betyr at Vålerenga er på 2. plass i serien med en kamp mindre spilt enn serieleder Storhamar Dragons. Og akkurat Storhamar Dragons er neste kamp ut for Vålerenga. Den spilles allerede i morgen og går i CC-Amfi klokka 18:30.

Klanen er på pucken om dagen og har fikset busstur med Ultrasbussen. Avreise er 1630 og turen koster 300.

VPNs tabelltips leverte
Noen sperret øynene opp da VPN tippet Stjernen foran Stavanger denne sesongen. Hyggelig var det derfor å registrere at Stjernen feide isen med Stavanger i går.

Spyttestraff for RBK?
Under matchen mellom Vålerenga og Rosenborg fant noen blant Rosenborgs supportere det for godt å kaste bluss på banen. Dagboka blussing er gøy. Det ser fett ut og det er med på å skape liv. Det som ikke er fett er når blussa blir kasta på banen. Foran supporterne står det vektere, det sitter fotografer og det er ballgutter. I tillegg til et kunstgress som sikkert ikke tåler den varmen som blusset avgir. Det er farlig og det er forbanna dust gjort.

Alle på stadion og alle som så kampen på TV fikk dette med seg. Derfor var dagboka litt overraska at ingen av mediene nevnte dette. Før nå. Eurosport, av alle, tar opp dette.

Det Eurosport også nevner, som vår fotograf fikk med seg, var at det også ble slått og spytta etter vektere, fotografer og ballgutter. Det var såpass ille at ballguttene foran supporterne ble fjerna. Sikkerhetssjef i Vålerenga, Ronnie Bergheim, sier dette til Eurosport:

Vi fikk melding ganske fort. Ballhenterne og fotografene ble spyttet etter. Vekterne fikk pyroteknikk kastet etter seg. Ballhenterne foran bortesupporterne ble fjernet og erstattet med vektere.

Dette er bare forbanna dårlig gjort, RBK og Kjernen. RBKs daglige leder, Tove Moe Dyrhaug, svarer på denne måten:

– Jeg vil bare si på det sterkeste at hvis dette stemmer så er det veldig beklagelig og helt uakseptabelt. Slik oppførsel ønsker vi selvsagt ikke, sier hun, som synes det er synd at noen få som ødelegger for resten av tilskuerne.

Dagboka kan bekrefte for Tove at dette stemmer. Det er ikke vits i å ta forbehold engang.

Dette kan ikke NFF se gjennom fingrene med. Dette må få konsekvenser og den bota blir dyr. Spørsmålet er om bot på 100.000 – 150.000 faktisk har noe å si for en klubb som hanker inn rundt 60-70 millioner på Europaliga-spill. Burde NFF vurdere andre konsekvenser?

Det sitter langt inne og berømme trønderne for noe som helst og da spesielt etter at de har stått og unisont spyttet på pressefolk, unger og representanter for klubben og det etter at vertsklubben har lagt forholdene til rette for at de skulle kose seg før kamp på eget område. De skal uansett ha for at i motsetning til Molde så virker deå gjøre ganske mye for å kunne avgi spyttprøver, ikke bare til politiet, men alle innenfor en radius av 100 meter. яндекс

Vålerenga i dag
Du kan gå inn HER og finne ut at J19 skal ut i byderby i morgen; Vål’enga – Lyn.
I tilllegg kan du rusle ned på Øst og se CL-fotball. Dagens sendeskjema er som følger:
18:55 Ajax – AEK Athen
21:00 Young Boys – Manchester United (storskjerm med lyd)
21:00 Valencia – Juventus

Legg igjen en kommentar