Dagboka mandag 17. september 2018

Bildet av Chidera Ejuke og Birger Meling oppsummerer mye av fotballkampen Vålerenga mot Rosenborg. Vi var best! Ja, det ble et surt tap, men for en fantastisk kamp vi spilte – og var det ikke for flere dommertabber, ville vi i alle fall fått med oss ett poeng. Mange gikk glipp av det matchavgjørende øyeblikket … Fortsett å lese «Dagboka mandag 17. september 2018»

Bildet av Chidera Ejuke og Birger Meling oppsummerer mye av fotballkampen Vålerenga mot Rosenborg. Vi var best! Ja, det ble et surt tap, men for en fantastisk kamp vi spilte – og var det ikke for flere dommertabber, ville vi i alle fall fått med oss ett poeng.

Mange gikk glipp av det matchavgjørende øyeblikket i går kveld- ikke minst dommeren. For like etter at vi gikk opp til en deilig 1-0 ledelse, kunne vi økt til 2-0. Ejuke tredde ballen nydelig gjennom til Bård Finne, som var fullstendig alene med en keeper som var på bærtur. Dessverre hang ikke linjedommer med på det som skjedde – enda han sto på en snorrett linje og så på. Dermed ble det feilaktig avblåst for offside, og dommerne fratok oss muligheten til å gå opp til 2-0.

Foto: TV Norge.
Foto: TV Norge.

I tillegg kunne dommer lett gitt gult kort til Birger Meling for uvettig og ukontrollert kjeftbruk på dommeren. Enig i at den er mer tvilsom, men det viser hvor hårfine dommeravgjørelser som er med på avgjøre disse kampene. Dessverre var ikke marginene med oss i går – eller dommeren.

Det var forsåvidt synd at denne offside-tabben til dommerne ikke skjedde på et annet tidspunkt enn midt i jubelrusen etter 1-0-scoringen. Det var nok ikke mange som fikk med seg den helt avgjørende tabben.

Vil du lese om kampen, får du alt her i vårt referat.

Ronny Deila

– Når laget mitt presterer på den måten og har det energinivået, blir det gøy. Dette er det bare å fortsette med. Det begynner å komme en ordentlig tro i denne gjengen her. Det finnes så mye talent og potensial, at dette bare er starten, sier Ronny Deila til Aftenposten.

– Jeg jobber hele tiden for å forbedre enkeltspillere og laget. Jeg har ståltro på dette her. Da jeg kom hit, visste jeg at det ville bli en tøff vei til toppen av norsk fotball, men vi er på vei. Vi ser det i dag, at vi begynner å nærme oss, sier Deila.

– Det er et stykke igjen til dit vi skal være, men vi har en tropp med stort potensial. Samtidig har vi en del eldre spillere som holder høyt nivå, sier Deila.

Rini Coolen

Det er ofte fascinerende å lese motstanderes uttalelser etter kamp. Rini Coolen presterte å bli sitert på dette av NTB: – Noen ganger får man hva man fortjener, og vi fortjente å vinne, oppsummerte Coolen. Eh, var han egentlig til stede på kampen, eller så han bare cornerne?

Mange gode spillere

Amin Nouri ble kåret til Vålerengas beste mot RBK, og var det noen som lignet på å være landslagsback på Intility i går, var det utvilsomt Amin. Rett og slett en kjempekamp! Moro å se han levere i kamp etter kamp. Noen som husker savnet etter de svenske backene?

Vel, fire minutter på overtid skulle dagboka gjerne sett en mer resolutt venstreback. Sam Adekugbe er alt for veik når han skal skjerme ballen ut til corner. Og på selve corneren blir det fullstendig skivebom av Samúel Kári Fridjónsson. Islendingen glemmer 100 prosent å passe på Jebali, som står aleine og får score den avgjørende gållen.

Felipe Carvalho var suveren i går. Det samme kan sies om Mohammed Abu. Dessverre blir ikke gode spillere beskyttet av dommere, og det var åpenbart at RBK gjennom hele kampen var ute etter Abu. I det 71. minuttet lykkes endelig Rosenborg med å skade Abu. Vålerengas eminente nummer 14 stjal ballen fra Birger Meling, som svarte med å kakke ned Abu bakfra. Vanligvis gir den type taklinger gult kort, men dommer lot Vålerenga få en fordel i spillet, og han blåste ikke før samme Meling hostet opp nok en gult kort-felling. Ejuke ble felt bare ti sekunder senere og da fikk Meling sitt første gule kort, men det kunne og burde kanskje vært hans tredje.

Abu var glimrende – det samme kan sies om arbeidshesten Erik Israelsson. For en heftig innsats han leverer, synd han ikke treffer og får uttelling foran mål. Bård Finne var også stor i går.

To spillere skadet

La oss håpe at Mohammed Abu blir spilleklar igjen så fort som mulig. Når det gjelder Enar Jääger frykter dagboka det verste. Han hadde en fin kamp – minus uhellet ved 1-2-scoringen – og det hadde vært gull å ha han med videre. Men med Tollås tilbake ville han trolig uansett blitt benket.

Stor bot til Rosenborg

Det er liten tvil om at Rosenborg – som mange ganger tidligere er blitt straffet for ulovlig bluss – kommer til å få en stor bot etter hva deres folk gjorde på stadion i går. LSK fikk 100.000 kroner i bot etter kampen i mai, og da het det i vedtaket (som nok gjelder for RBK også):

At bruken av pyroteknikk foregikk på selve kampområdet og således blant publikum. At omfanget av ulovlig pyroteknikk er betydelig og at pyroteknisk materiale ble antent ved flere anledninger i løpet av kampen. At Lillestrøm flere ganger tidligere, over en lang tidsperiode, er sanksjonert for lignende forhold.

Utvalget har etter en samlet vurdering av den foreliggende dokumentasjon og forklaringer, samt basert på tidligere praksis, kommet til at påtalenemndas innstilling til sanksjon med bot på 100 000 kroner er passende.

Når vi tillegg vet at de bevisst kastet bluss mot vakter og spyttet på ballgutter, har vi veldig lite til overs for den type atferd. De er rett og slett en skam.

Seier borte mot Frisk

For en fantastisk seriestart hockeygutta har hatt. Utligningen til 1-1 (42.13) kommer med Andreas Stene (assist av Martin Røymark, Villiam Strøm). Den avgjørende scoringen (49.59) er det Colin Spaberg Olsen som fikser (assist Andreas Stene, Axel Eidstedt). Hockeylivet er deilig ass.

Vålerenga er simpelthen bedre trent enn Frisk Asker, og etter en litt tung første periode, tar vi helt over og styrer kampen i siste periode. Frisk hang i tauene.

Viktig rekruttkamp

Det er ikke mangel på viktige kamper i 2. divisjon. Kl 17 i dag utenfor Kristiansand er det ny kamp mot Fløy-Flekkerøy, en egen bydel i Kristiansand kommune. Den lille øya har ikke mindre enn tre menigheter, så det er ikke mange på bedehus i området. Vi ønsker gutta te stort lykke til.

Damene tapte mot Røa

Lørdag ble det et kjipt tap borte mot Røa. 1-2, og det gjør at Røa er foran oss på målforskjell og kan kalle seg best i byen. Herlovsen scora for oss.

Vålerenga i dag

Det er vel de færreste som tar turen til Sørlandet en mandag ettermiddag for å se rekruttgutta, men du. Hva er dine tanker om det Vålerenga presterer om dagen? Og hvem var best i går?

[poll id=»110″]

 

 

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar