Dagboka tirsdag 21. august 2018

Karantenereglementet skaper krøll, VIF2 tapte og vi berømmer spillerne i Vålerenga. Så sees vi kanskje på Øst i kveld? Gårsdagens kamp mellom Brattvåg og VIF2 var tydeligvis av det dramatiske slaget. Vi skriver «tydeligvis» siden vi ikke fikk med oss kampen selv, men må lese om den på internett. Brattvåg vant 2-1, men det skulle … Fortsett å lese «Dagboka tirsdag 21. august 2018»

Karantenereglementet skaper krøll, VIF2 tapte og vi berømmer spillerne i Vålerenga. Så sees vi kanskje på Øst i kveld?

Gårsdagens kamp mellom Brattvåg og VIF2 var tydeligvis av det dramatiske slaget. Vi skriver «tydeligvis» siden vi ikke fikk med oss kampen selv, men må lese om den på internett. Brattvåg vant 2-1, men det skulle visstnok ikke stå på sjanser til Vålerenga.

Ifølge vif-fotball.no kulminerte kampen i dette:

Dommeren la til bare tre minutter i omgangen, og i det 93. minutt ble Grødem snytt for straffe i en duell med Brattvågs keeper. Dommeren vinket imidlertid spillet videre til store protester fra Vålerengas spillere – så store at dommeren valgte å gi Enar Jääger direkte rødt kort for munnbruk.

Basert på hva vif-fotball.no, en normalt sindig nettside, skriver så kan det tyde på at VIF2 faktisk ble snytt – og at den var åpenbar. Problemet er at vi ikke har sett situasjonen. Vi håper på bilder i løpet av dagen.

Enar Jääger ble utvist mot Brattvåg. Hvor mange kamper er fortsatt uvisst.
Enar Jääger ble utvist mot Brattvåg. Hvor mange kamper er fortsatt uvisst.

Uansett må Jääger sone en karantene, men for hvilket lag? Utfordringa når vi har spillere både på 1. lag og 2. lag er å finne ut hvilket lag de faktisk skal sone for. Vi sjekket turneringsbestemmelsene for PostNord-ligaen og de sier følgende:

8.5 UTVISNING/RØDT KORT

Spiller som i 2. divisjonskamp blir utvist, er utelukket fra neste 2. divisjonskamp med mindre annen underretning foreligger fra NFF. Eventuelle tilleggs sanksjoner trer først i kraft, når underretning foreligger.

For øvrig jfr. Reaksjonsreglementets kapittel 4.

Automatisk ville vi tro at Jääger bare har karantene i PostNord-ligaen siden det er der VIF2 spiller, men så enkelt er det ikke. Reaksjonsreglementet har en del utfyllende, om enn litt forvirrende tekst vedrørende dette. Kapittel 4, §4-14 omhandler karantene i seriespill. Om du får karantene en kamp gjelder den karantenen neste kamp i samme divisjon. Det som blir vanskelig er når du får karantene over flere kamper. Da gjelder den i alle divisjoner du spiller i.

Kort fortalt: Får Enar Jääger bare en kamps karantene kan han være i troppen mot Brann. Får han fler kan han ikke.

Du spiller for fler enn deg sjæl når du er i Enga

En ting vi har lagt merke til med Vålerengas a-lagsspillere er ønsket om å hilse på supporterne. Spesielt de minste får mye oppmerksomhet. Vi har sett dette både på herre- og damesida, og dagboka regner med at hockeyfolket er på akkurat samme linje.

Spillerne hilser på Miniklanen etter 3-0-seieren over Tromsø. (Foto: Eivind Hauger)
Spillerne hilser på Miniklanen etter 3-0-seieren over Tromsø. (Foto: Eivind Hauger)

La oss ta et eksempel. Etter Klanens hylling av spillerne dro flere av dem (spillerne, ikke Klanen) rett bort til Miniklanen for å motta en fortjent hyllest. I stedet for å dra rett inn i dusjen tok flere av spillerne turen opp trappa og bort til spillerne for å håndhilse og snakke med dem. Vi syns det er helt fantastisk. Det er sånt som gjør at unga setter større og større pris på klubben, også får de noe å snakke om når de kommer på skolen dagen etter.

Fortsett sånn!

Supportermøte på Øst

Det er en stund siden, men nå har de fått det til igjen. Det blir supportermøte på Øst i kveld 17:30. Dagboka skal dit, men siden det er stengt for pressen vil vi ikke referere – verken på sosiale medier eller i morgendagens dagbok. Vil du vite hva du hva Deila og Espeseth mener om overganger, sesongen hittil, sesongen neste år og alt sånt må du nesten dukke opp.

Ifølge invitasjonen er det «åpen prat» så da tenker vi du kan stille akkurat de spørsmåla du vil. Har Deila fortsatt undertøyet fra 2010? Blir han gjenkjent på gata i Glasgow? Hva syns han om å ikke bruke spillere som ikke vil signere ny kontrakt? Her er det mange spørsmål og svar i absolutt ikke har – men som du kan få informasjon om på møtet i kveld.

Om du kan komme, men ikke vil heve armen din for å stille spørsmål, så kan vi godt ta spørsmåla for deg. Om du lurer på noe så kan du slenge inn spørsmålet i kommentarfeltet eller på Facebook så skal vi se om vi får det med.

Så da sees vi da?

Rettslig notis

Vi bemerker Moldes Sarr ble frikjent i Romsdal tingrett. Skjønt, frikjent og frikjent. Rettens flertall mener det kan ha skjedd, men at det også kan være riktig med Sarrs beskrivelse av situasjonen. Vi noterer oss også at to av lagkameratene endret forklaring i retten. Sarr er dømt til å betale erstatning. Til Nettavisen sier statsadvokat Ingvild Thorn Nordheim følgende: – Jeg fikk med meg fagdommeren, mens det var dissens med to medommere som mente at man ikke kunne se bort fra tiltaltes forklaring.

Påtalemyndigheten sier de vil anke saken til lagmannsretten.

Selv om Molde fotballklubb var fornøyd så er supporterne deres litt nærmere bakken. Tornekrattets leder, Reidar Sandblåst, er ikke så blåst – han forteller til Nettavisen at gruppa har vært delt, og at det bare er tapere i denne saken. Og det er vi helt enig i.

Så får vi se hva lagmannsretten sier. Denne saken er langt fra over.

Vålerenga i dag

Vi stikker på Øst for å grille Espeseth og Deila.

 

Legg igjen en kommentar