Dagboka mandag 20. august 2018

Så jævlig deilig. Forrige seier i serien kom lørdag 26. mai mot bøfla, og det er nesten tre måneder siden. I går spilte vi som om vi kan vinne resten av årets seriekamper. #Vålerenga tilbake på vinnersporet etter en imponerende forstilling mot #Tromsø https://t.co/HrValKtHMq via @vartoslo — VårtOslo (@VartOslo) August 19, 2018 Det var en … Fortsett å lese «Dagboka mandag 20. august 2018»

Så jævlig deilig. Forrige seier i serien kom lørdag 26. mai mot bøfla, og det er nesten tre måneder siden. I går spilte vi som om vi kan vinne resten av årets seriekamper.

Det var en fantastisk opplevelse. 0-1 mot Haugesund forrige helg etter mye bra defensivt spill, en særdeles kjip 2-2 mot Sandefjord før det – og vi tar med 1-5 mot Molde, 2-2 hjemme mot Bodø/Glimt og 0-3 borte mor RBK. Vi spilte også en bra 0-0-kamp borte mot Brann rett etter seieren mot LSK i mai, men det er først og fremst de tre siste seriekampene med ett poeng og elendig spill (bra defensivt forrige helg) som sitter i kroppen.

Faktisk har det vært vondt, og denne dagbokisten har vært på nippet til å tenke: Shit, det er jo krise. Deila får ikke til en dritt. 

Og vi veit at mange har tenkt og ytret mange stygge tanker i vårt kjære Vålerenga. Med nytt tap og elendig spill i går ville kritikerne kommet enda høyere opp på banen, for det har vært vanskelig å tro på topp 6 i år og medalje neste år.

Så hva nå? Vel, i dag er kroppen full av gode følelser. Amin Nouri spilte kanskje sin beste kamp noen gang for Vålerenga, og Mohammed Abu markerte seg som en Kante/Keita på midtbanen. Han er riktignok ikke så god, men i går sto han frem som en gigant og ryddet bra opp over alt. Veldig god pasningsfot også.

Dette var en deilig karamell som hele klubben virkelig trengte. 27 poeng etter 19 kamper imponerer ingen, men forsvarsspillet begynner å sitte (har i alle fall gjort det i to kamper på rad), og unggutta født i 98 og 99 kom innpå på slutten og klarte å markere seg. Det er bra at disse gutta ikke må starte kampen med et kjempepress om å levere. Det er så mye bedre for utviklingen at vi kan matche dem riktig…

Og Amin Nouri: Takk skal du ha! Bruk det for alt det er verdt foran søndagens kamp hjemme mot Brann. Det bør bli folksomt på Intility i ny kamp kl 20.00.

Så hva kan vi vente oss på søndag? Det er vanskelig å si. Klarer vi å pakke igjen sekken som vi gjorde i går, skal Brann få slite for poengene. Samtidig er vi ikke overbevist om at det blir så veldig mye lettere for oss å skape sjanser. Det bør bli tett og jevnt, men klarer kantene og backene våre (samtidig som midtbanen tetter hullene i mellomrom) å spille like bra som i dag, er det grunn til å være optimist.

Så vi er enig med Kasper:

Damelaget

Ingrid Schjelderup scoret kampens eneste mål da VIF-damene vant 1-0 over Stabæk på lørdag. Damene er på sjette plass, seks poeng bak tredje plassen.

NM Jenter 16 år

Vålerenga vant 5-1 over Våg og er dermed klar for kvartfinale i NM. Hvem vi møter der, vet vi ennå ikke. Adele Thommasen scoret hat trick.

Hockey-tap

Frisk-Asker vant 4-1 i en treningskamp mot Vålerenga på lørdag. Mer interessant er det nok at Vålerenga Hockey får nye, rike eiere. Klubben skriver:

Vålerenga Ishockey er glade for å informere om aEgil Stenshagen, Harald Moræus-Hanssen og Jarle Norman-Hansen kommer inn på eiersiden i klubben. De engasjeres av klubbens sterke samfunnsengasjement. I tillegg har alle tre et stort og mangeårig hockeyhjerte.

– Allerede i 1958 så jeg nesten alle kampene i VM som da ble arrangert på Jordal, sier Stenshagen.

Tidligere har det vært kjent at hockeyen går i kraftig minus, så nå ser det åpenbart lysere ut, får vi tro.

Vålerenga i dag

Brattvåg – Vålerenga 2 i dag kl 18. Brattvåg (Møre og Romsdal) har 19 poeng, Vålerenga har 18. Da skjønner du at kampen er viktig.

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar