Dagboka tirsdag 14. august 2018

Vålerenga tapte i Haugesund, men hvordan er reaksjonene? Vi ser på det å stole ukritisk på ting man leser på internett. Også starter Abu sin første kamp for Vålerenga i dag. I går spilte Vålerenga Fotball Herrer A eliteseriekamp mot FK Haugesund. Dagboka skal innrømme håpet om tre poeng ikke var særlig stort. Det håpet … Fortsett å lese «Dagboka tirsdag 14. august 2018»

Vålerenga tapte i Haugesund, men hvordan er reaksjonene? Vi ser på det å stole ukritisk på ting man leser på internett. Også starter Abu sin første kamp for Vålerenga i dag.

I går spilte Vålerenga Fotball Herrer A eliteseriekamp mot FK Haugesund. Dagboka skal innrømme håpet om tre poeng ikke var særlig stort. Det håpet ble heller ikke innfridd. FK Haugesund vant 1-0 etter scoring av Alexander Ståløs.

Kamp i seg selv var egentlig ikke så ille. Vålerenga prøvde å spille fotball mot et fysisk hardt Haugesund-lag. Det var absolutt framgang å se siden det forferdelige tapet mot Sandefjord.

Dagboka er allikevel ikke fornøyd. Det er fortsatt tap, og Vålerenga må en del hakk opp om de skal kjempe om medalje neste sesong.

Det vi syns er ganske ille er dog reaksjonene fra en del såkalte supportere. Facebook er et medie som er enkelt tilgjengelig. Det er en lav terskel for å lire av seg alt mulig piss. Gruppa «For oss som elsker Vålerenga» er et sånt sted. Den mengden avføring som blir lagt igjen etter kamper i den Facebook-gruppa kunne antageligvis gjødsla alle Norges gårder i et helt år.

Dagboka stiller seg spørsmålet om hvor mye du faktisk elsker Vålerenga når det du skriver på sosiale medier kun er useriøst oppgulp. Det er lov å være kritisk mot laget og mot Deila, men når vi leser at det eneste Vålerenga gjør er å spille lange baller opp mot spissen så lurer vi på hvor mange som faktisk ser kampene.

Det kommer så fantastisk mye drit mot spillere og trenere at vi skjønner det ikke kommer folk på kampene om vi skal ta utgangspunkt i den gruppa. For all del, det er lov å skrive ting i affekt. Dagboka har full forståelse for at folk blir sinte og at hver tre-poenger som forsvinner så blir folk mer frustrert.

Men det må da for faen være lov å bruke huet.

Det blir ikke gull i år. Det var det forhåpentligvis ingen som trodde før sesongen heller. Allikevel så forteller reaksjonene oss at en del tror Vålerenga er Norges beste lag. Det vil si, de samme folk tror ikke det – men de vil gjerne tro det. Så går de inn i en massesuggesjon der de som leser blir med på samme følelsesmessige berg-og-dalbane. Det går opp, først har man troa, så går det ned. OG HERREGUD DER SCORA MOTSTANDEREN NÅ RYKKER VI NED OG ALLE ER RÆVVA.

Og sånn går det altså videre.

Dette er ikke unikt for Vålerenga. Se bare på Twitter etter tap for ett av topplagene. Ta for eksempel Arsenal. Der er spillere som Hector Bellerin og Mesut Özil plutselig «rubbish». Det er jo akkurat det vi ser i Vålerenga. Ingen er gode nok. Larsen Kwarasay er en forferdelig keeper (han var ønsket velkommen som en frelser i fjor). Amin Nouri er altfor dårlig for Vålerenga (han var ønsket av en betydelig mengde supportere i fjor). Og sånn går det. Og det er slitsomt. Og det er skadelig for klubben.

For alle de av dere som skriver på sosiale medier, om det er Facebook, Twitter eller forum, dere er ubetalte ambassadører og representanter for Vålerenga. Det dere skriver smitter. Og om dere lurer på hvorfor det ikke kommer folk på kampene lenger så kan det være det er fordi folk som vurderte å dra har lest på Facebook – i gruppa «For oss som elsker Vålerenga» – at Vålerenga er rævva. Og at Vålerenga kun prøver å spille lange baller.

Dagboka sier ikke at man ikke skal være kritisk, men det er lov å bruke huet. Det er ikke vits i å spre den forbanna gallesyra hver eneste gang en spiller du ikke liker er nær ballen. Eller hver gang Deila sier noe eller gjør et bytte så er det dumt eller for seint. Det er lov å bruke huet.

På søndag er det hjemme mot Tromsø. Den vinner vi 3-0. Dagboka tipper det er gærent det også.

Feilinformasjon på internett

Når denne utblåsninga er ferdig så må dagboka over til det andre negative for dagen. Noe som plutselig har forsvunnet fra folk flest er evnen til å være kritiske mot det man leser på internett, samtidig som man må mistro det som kommer fra offisielle kilder.

Før kampen så gikk det rykter om at nysigneringen Mohammed Abu var skadet. Det ble igjen slått opp på sosiale medier, men det var ingen som sjekket vif-fotball.no. Der kunne vi lese følgende:

Ronny Deila har tatt med seg 18 mann vestover, men nysigneringen Mohammed Abu er ikke blant dem. Vår nye midtbanemann trenger litt tid på å tilpasse seg den norske tidssona, men er klar til hjemmemøtet mot Tromsø neste runde.

Han er altså ikke skadet, men noe sliten etter å tilhørt en helt annen tidssone i en god stund. Du ser han nok i troppen mot Tromsø. Lærdommen er altså: Ikke stol på vilkårlig informasjon fra internett, men pust med magen og vent på korrekt informasjon fra klubben. De har som oftest rett.

Abu starter for Vålerenga 2

I kveld 18.30 spilles det en ekstremt viktig kamp på Intility Arena. Vålerenga 2 tar i mot Vidar i en kamp der kun seier er godt nok. VIF2 ligger poenget over Vidar og kan distansere dem i nedrykkskampen og samtidig ta et godt skritt opp over streken. Alle som ikke startet mot FK Haugesund kan spille PostNord-kampen.

Som en ekstra rosin i pølsa så har vi fått bekreftet at Mohammed Abu starter i kveldens kamp. Det er jo godt jobba for en som visstnok skal slite med en hamstring-skade.

18:30 på Intility Arena der altså. Mer info finner du på vif-fotball.no,

Ernest Agyiri avslutter oppholdet

Det kom egentlig ikke som noen overraskelse, men Ernest Agyiri har dratt tilbake til Manchester City. Det er ingen dramatikk i dette ifølge klubben. De har en god dialog med den engelske klubben og det er visstnok no hard feelings fra noen av partene. Vi takker Agyiri for oppholdet og ønsker han lykke til videre.

Vålerenga i dag

Vi besinner oss på internett og tar en øl på Øst før vi ser VIF2 vinne over Vidar. Så tar vi en øl til etter kamp også. Og i pausen.

Legg igjen en kommentar