Dagboka mandag 13. august 2018

Tre poeng på de fem siste seriekampene, og i kveld er det bortekamp mot Haugesund. Kan gutta vise ferdigheter som i mars og mai i eliteserien igjen? Vålerenga trenger det. Det er dessverre det negative som nå preger Vålerengas stolthet – A-laget. Klubben sliter med å innfri både sine egne og andres forventninger, og det … Fortsett å lese «Dagboka mandag 13. august 2018»

Tre poeng på de fem siste seriekampene, og i kveld er det bortekamp mot Haugesund. Kan gutta vise ferdigheter som i mars og mai i eliteserien igjen? Vålerenga trenger det.

Det er dessverre det negative som nå preger Vålerengas stolthet – A-laget. Klubben sliter med å innfri både sine egne og andres forventninger, og det er nær sagt som vanlig tungt å holde med de kongeblå. Ronny har ikke fått det til så bra som mange hadde håpet på – ikke minst han selv. Derfor står klubben alle elsker å disse lagelig til for hugg.

Haugesund klatrer til tredje plass med heng på både gull og sølv med seier i kveld. Så der er nok motivasjonen stor. Vålerenga klatrer til sjuende plass med seier i kveld. Selve tabellplasseringen er ikke sykt viktig, selv om vi da vitterlig er nærmere målet om å bli blant de seks beste i år, men det er først og fremst et signal om at Ronny har kontroll på sitt eget prosjekt. For med tap vil kritikerne heve stemmene sine ytterligere, og det igjen fører til mer usikkerhet og enda vanskeligere arbeidsforhold.

Det som er helt sikkert, er at vi må prestere på et høyere nivå enn vi har gjort i det siste. Vi tåler ikke å spille så dårlig som vi gjorde i første omgang mot Sandefjord. Så er spørsmålet hvor lenge vi tåler å spille litt bedre uten å få poeng.

Nysigneringen Mohammed Abu er ikke med til Haugesund. Han er aktuell for kampen mot Tromsø. Jonatan Tollås Nation og Abdisalam Ibrahim har begge sona ferdig for henholdsvis gule og røde kort, og er tilbake i troppen. Jonatan spiller antagelig fra start, hva Ronny gjør på midtbanen, får vi vite sånn ca kl 18 – en time før kampstart.

– Vi tapte jo i siste sekund der i fjor. Dette er en kamp vi er revansjesugne på, sier VIF-trener Deila til Dagsavisens papiravis, og fortsetter:

– Tar vi tre poeng mot FKH, så har vi allerede gjort en bedre bortesesong enn i fjor, sier han.

[poll id=»104″]

Christian Grindheim

Vi må bruke litt tid på Grindis, eller Grine-Pelle. En mann VPN har stor respekt for. Lokalavisa skriver i dag:

«FKH-stallen er skadeplaget, men kaptein Christian Grindheim er klar til å gå aggressivt ut mot gamleklubben Vålerenga.

– Det handler om å være aggressive slik vi har vært de siste kampene. Kanskje spesielt som vi gjorde i 2. omgang mot Sandefjord. Gå i strupen på dem, sier FKH-kapteinen» til Haugesunds Avis – bak betalingsmur.
– Vålerenga har hatt litt stolpe ut så langt, og det er kanskje logisk å tenke at vi har ristet dem av om vi får ti poeng på dem, men i eliteserien kan alle slå alle. Vi må sørge for å forbedre hjemmestatistikken vår og plukke masse poeng hjemme. Da vil det se bra ut ved slutten på sesongen, sier Grindheim til avisa.
Ellers snakkes det om i Haugesund at de er få spillere på grunn av skader osv, men denne dagboka er overbevist om at det blir en knalltøff kamp.

Mohammed Abu

– Abu var den beste spilleren i Eliteserien før han reiste til utlandet. Han er veldig ballsikker, alltid tilgjengelig, flink til å spille fremover, både kort og langt, og har ikke minst bra rutine og forståelse for spillet, sier Deila om spilleren han har leid inn.

Dette sier både Deila og Abu til vif-fotball.no:

– Ronny var som en far for meg da jeg bodde i Norge sist. Det er en glede å være her, og jeg ser virkelig frem til å ta del i dette prosjektet. Jeg ønsker å oppnå noe her, og skal gjøre mitt beste for laget, sier Abu.

Deilig hockey-seier

I sesongens første treningskamp knuste Vålerenga Frisk Asker hele 7-2. Nå skal man selvsagt ikke legge for mye i denne type kamper, det var jo også trener Scott Hillmans første kamp med Frisk Asker, men det ser jo veldig pent ut, da. Frisk Asker har jo sagt de skal kjempe om gull – tross alt.

I Budstikka forklares seieren med at «Vålerenga har trent på is i to uker allerede, én uke mer enn Frisk Asker. Det syntes. De var raskere, bedre organisert og giftigere enn Frisk sine spillere».

Colin Olsen sørget for 1-0 etter 2.20. Fire minutter senere ble det 2-0 ved Mats Trygg. Brede Csiszar økte til 3-0. Thomas Olsen og Fillip Gunnarsson ordnet de to neste målene, mens Vålerengas siste scoringer ble satt av Martin Røymark (6-2) og Jonas Oppøyen (7-2).

I morgen kommer Ringerike til Ungdomshallen for ny treningskamp. Den starter kl 1830, og det koster 100 spenn å se den. Billetter kjøpes i døra på kampdag og det er kun kortbetaling.

Damene vant også

Marie Dølvik Markussen ble matchvinner da Vålerenga slo Sandviken i Toppserien på Intility Arena lørdag. 1-0 ble sluttresultatet. Bergensavisen skriver at skuddet til Marie var en lompe fra 30 meter som keeper burde hatt kontroll på. I tillegg bommet Sandviken på en straffe. Hva dagboka tenker om dette? Hi hi.

Vålerenga i dag

Kampen starter kl 19 og du kan se den på Max. Men det er enda bedre om du allerede er på vei til Haugesund.

 

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar