Dagboka torsdag 2. august 2018

Norges fotballforbund legger opp terminlista for at landslaget og Rosenborg skal lykkes med å kvalifisere seg til mesterskap, uten å lykkes med det. Vålerenga arrangerer Eliteseriekamp, supportercup og gjør seg bemerka i Sverige.  Supportercup Vi starter med søndagens evenementer. 18:00 spiller Vålerenga kamp mot Sandefjord på Valle. Sandefjord ligger så langt ned på tabellen at de … Fortsett å lese «Dagboka torsdag 2. august 2018»

Norges fotballforbund legger opp terminlista for at landslaget og Rosenborg skal lykkes med å kvalifisere seg til mesterskap, uten å lykkes med det. Vålerenga arrangerer Eliteseriekamp, supportercup og gjør seg bemerka i Sverige. 

Supportercup

Vi starter med søndagens evenementer. 18:00 spiller Vålerenga kamp mot Sandefjord på Valle. Sandefjord ligger så langt ned på tabellen at de umulig kan ha forhåpninger om annet enn å være heldige med været. Etter 16 spilte serierunder har Sandefjord 6 poeng og det er 8 poeng til plassen over dem.

Vi snakker altså om et lag som er så vanvittig dårlige at søndagens kamp bør være reine formaliteten for Vålerenga. Men nettopp fordi det er Vålerenga finnes det ingen grunn til å ta lett på kampen. Ethvert lag på sisteplass er vel lag Vålerenga tradisjonelt sliter mot. Av denne grunn må Vålerenga være særlig skjerpa til søndag. Det finnes ingen rom for senka skuldre og en rolig dag på jobben. Da blir det tap.

Før Eliteseriekampen arrangerer Vålerenga og Øst cup for supportere. Cupen har et tak på 16 lag. På banen får det kun være 3 spillere fra hvert lag på banene samtidig, antall innbyttere er ubegrenset og kampene varer 4 minutter. Kamparena er på torget foran Øst.

Dommer denne søndagen er Jørn Tysnes. Dagbokas tips til spillerne er å få Tysnes til å dra noen Vålerengahistorier dersom man skaper frispark eller annet. Tysnes vil da, mest sannsynlig, glemme at du skulle hatt rødt kort og skravle til kampslutt.

For mer informasjon om cupen og påmelding klemmer du deg inn på klubbens sider.  Det er fete premier.

Svensk oppmerksomhet

Vålerenga ishockeys strippestraffeshow første istrening er en tradisjon som problematiseres forbausende lite med henvisning til likestilling og objektivisering av kroppen. Selv det puritanske Sverige melder om denne aktiviteten i dag.

Vålerenga, verdensberømte hos søta bror.

Tilrettelegging for kvalifisering 

Norges fotballforbund bruker enormt med tid på å legge terminlista slik at forhold for landslag og klubblag er optimalisert for kvalifisering til ulike mesterskap og turneringer. Det er blant annet grunnen til at Eliteserien starter samtidig med 5-mila i kollen. Kamper i sesongen flyttes og over en lav sko så kampbelastningen for klubbspillerne ikke skal bli for stor.

Dette hensynet er jo, med respekt å melde, bare tull.

Landslaget har lang tradisjon for å ikke kvalifisere seg til noe som helst. I går var det Rosenborg som lot være å kvalifisere seg etter at de røyk mot Celtic.

Dagboka er jo selvsagt over seg av begeistring for at «hele Norges Rosenborg» er komplett ubrukelige, og synes Norges fotballforbund skal slutte å ta slike småprovinsielle  hensyn.

Vålerenga i dag

Det er Norway Cup over alt i Oslo. Stikk ut og se fotballglede.

 

Legg igjen en kommentar