Aftenboka mandag 2. juli 2018

I et feriestengt Norge holder VPN stand. Dagboka kommer sent, men godt og handler om fotball, fotball og atter fotball. Også litt amerikansk ovalball. Ja, så har vi vært i parade. Vålerenga mot Bodø/Glimt Helga skulle starte så bra. Lørdag var det god temperatur i været, fotball fra morgen til kveld. Kjøttet i fotball-sandwichen skulle … Fortsett å lese «Aftenboka mandag 2. juli 2018»

I et feriestengt Norge holder VPN stand. Dagboka kommer sent, men godt og handler om fotball, fotball og atter fotball. Også litt amerikansk ovalball. Ja, så har vi vært i parade.

Vålerenga mot Bodø/Glimt

Helga skulle starte så bra. Lørdag var det god temperatur i været, fotball fra morgen til kveld. Kjøttet i fotball-sandwichen skulle være Vålerenga – Bodø/Glimt. Vi burde visst bedre.

Vålerenga hadde ikke vunnet over Bodø/Glimt siden april 2014. April. 2014. Og det ble ikke seier nå heller. Først tok den uringule horde fra Bodø ledelsen ved noe som burde vært avblåst for offside. Så utligna Vålerenga etter et nydelig skudd av Magnus Lekven.

I andre omgang stod det plutselig 2-1 til Vålerenga. Felix Horn Myhre knalla til og og scora. Vi øyna håp, selv om vi frykta det verste. Og når du frykter det verste så kommer det gjerne en smekk. Rett før full tid kom klarte jaggu meg Bjørnbakk å score. 2-2, og ett poeng til hvert av laga.

Det mest frustrerende er når uavgjort føles som tap. Denne matchen kunne Vålerenga vunnet bare de hadde giddi. Bare de hadde jobba litt mer så hadde de hatt kontroll. Vålerenga var det beste laget, men klarte ikke å holde styr på kontringene. Det kosta to poeng.

Kampen viser at om du senker deg litt så kommer de nest dårligste laga og tar deg. Til og med i Eliteserien må du være skjerpa.

Dagboka håper som faen at spillera er ekstra skjerpa på søndag. Da er det borte mot Molde, et lag som vant 4-0 over Brann i Bergen.

Ingen Trolls i NM-finale

 

Vålerenga Trolls var et annet lag som tapte i Bergen. De møtte Åsane Seahawks i NM-semi på Rollandbanen. Det gikk ikke skikkelig bra. Vi er usikre på resultatet, men veit såpass at Vålerenga forsvant ut. Det blir altså ingen finale på Bislett til helgen.

Lykke til neste år, Trolls!

Historisk begivenhet på Intility Arena

Søndag var vi vitne til en historisk begivenhet: Verdens første byderby på toppnivå på Intility Arena. Vålerenga tok i mot Lyn i Toppserien og FOR en kamp det skulle bli. Det begynte kanskje litt trått, men plutselig så rant måla inn. Vålerenga stoppa ikke før det stod 6-1 på resultattavla.

– I dag gjorde vi det vi skal gjøre mot Lyn. Vi utnyttet rommene og spilte en solid kamp. Etter at de utliknet til 1-1 bestemte vi oss for at de ikke skulle komme inn i kampen igjen og det gjennomførte vi med stil. Det var bare ett lag på banen etter det, sier Isabell Herlovsen til fotball.no.

Om det å vinne 6-1 er å gjøre det de skulle gjøre så gleder vi oss til resten av sesongen.

Syvende plass er liksom Vålerengas greie, men det er «bare» åtte poeng opp til medaljekampen. Nå tar Toppserien sommerferie og neste toppseriekamp er ikke før 4. august. Da skal Vålerenga besøke Lillestrøm i den rare hallen deres. Vi skal være der, og det håper vi du også gidder.

Vålerenga og Pride

I tillegg til fotball så var det også Pride på lørdag. Det syns vi er bra. Det syns Vålerenga fotball og Klanen også er bra og stilte med buss, drakter og folk i paraden. Det syns vi faktisk er dritbra.

Vålerenga Trolls damer var representert i Pride-paraden. (foto: Grydis.no)
Vålerenga Trolls damer var representert i Pride-paraden. (foto: Grydis.no)

Grydis tok en del bilder fra paraden. Vi syns dere skal ta en tur innom og se på dem.

Vi registrerer dog at enkelte setter spørsmålstegn ved Vålerengas deltakelse i arrangementet. Det syns vi er trist. Dette er et viktig arrangement på lik linje som Vålerenga mot Rasisme. Dette diskuteres også på forumet og brukeren hmchrist skriver så godt at vi like gjerne slenger med hele innlegget i dagboka.

Jeg mener det er skikkelig uinteressant hvor offentlige personer finner kjærligheten, men når vi fortsatt lever i et samfunn som gjør det vondt og vanskelig for noen å finne den hos samme kjønn, mener jeg alt offentlig «press» er på sin plass. Dette handler ikke om å presse noen til å bli homofile, men å presse forgubba heteroer til å akseptere homofile.
Og både forgubba heteroer og homofile som lever i skjul trenger offentlige helter til å normalisere kjærlighet mellom folk av samme kjønn.
At Vålerenga bidrar er positivt. Både for profileringa av klubben og for å vise støtte til en sak som dessverre trenger fokus – fortsatt.

Sommerferie

Dagboka kommer til å ta litt sommerferie fra i dag av. Det betyr at neste oppdatering fra oss ikke kommer før på onsdag og så på fredag.

 

 

Legg igjen en kommentar