Dagboka fredag 29. juni 2018

Første uke i skoleferien er ferdig, det er varmt og klamt, og i morgen skal Vålerengas herrer spille kamp mot tabellfyllet fra Nordland. Med tanke på hvordan sommeren nord for polarsirkelen har forløpet til nå satser vi på at Glimt-spillerne fullstendig kapitulerer på lørdag når de endelig får oppleve litt sol på kroppen. Døgnet rundt … Fortsett å lese «Dagboka fredag 29. juni 2018»

Første uke i skoleferien er ferdig, det er varmt og klamt, og i morgen skal Vålerengas herrer spille kamp mot tabellfyllet fra Nordland. Med tanke på hvordan sommeren nord for polarsirkelen har forløpet til nå satser vi på at Glimt-spillerne fullstendig kapitulerer på lørdag når de endelig får oppleve litt sol på kroppen.

Døgnet rundt med Vål’enga

Det finnes ikke mange grunner til at morgendagen ikke blir en god dag om du holder med Vålerenga. Om du har mulighet anbefaler vi at du tar på deg det vakreste du har av supporterutstyr, knyter skolissene godt og stikker ned på Grønland rundt klokka 11. Ved vålerengabussen står nemlig representanter fra både Klanen og klubb og venter på deg. En gjeng som vanligvis er jævlig på i de fleste saker, men vi ikke har hørt så mye fra denne runden er Ikaros og alternative supportere. Om de kommer til å stille er i dag kanskje dagen å spre det budskapet?

Toget starter å gå klokka 13, og ender opp i spikersuppa.

Når paraden er ferdig kan du ta banen opp til stadion. Der vil det bli servert utepils og noe å spise før det braker løs klokka 18:00.

Om du absolutt må få med deg turneringen borti Russland kan vi også informere at begge kampene denne dagen blir vist på en gigantisk skjerm på Øst.

Bodø

Bodø-Glimt må være selve definisjonen på tabellfyll. Noen ganger er det deilig å ha noen å hate, og andre ganger er det deilig å bli hata. Bodø har ingen av dem. Det er et intetsigende lag fra en intetsigende plass rundt 120 mil nordover. Når vi møter dem hjemme er det ingen på gjestetribunen, og når vi møter dem borte er det stort sett de mest beinharde av oss som gidder å dra oppover. Mens folk kan huske resultater mot Brann og Lillestrøm i årevis, er kampene mot Bodø glemt før vi går ut av stadion. Det er allikevel ingen grunn til å bli hjemme. Vålerenga ligger nå på en åttendeplass, men kan klatre opp til fjerde dersom det blir seier i morgen, og for å gjøre det må de ha supporterne i ryggen.

Andre grunner til å dra på kamp i mårra:

  1. Du er allerede utenfor døra fordi du har gått i tog
  2. Det er meldt bra vær
  3. Utepilsen på Øst
  4. Du holder med Vålerenga
  5. Ære være osv

 

Tidenes første byderby på Intility arena

Søndag klokka 15:00 sparkes historiens første byderby i gang på stadion. Vålerenga møter pikene fra Lyn for tredje gang i år, og ønsker selvsagt så mange som mulig møter opp. Her er det mulighet for gullstrupene fra Oslo øst å treffe direkte med Lyn-sangene. Det skal aldri være enkelt å møte Vålerenga, men det skal være ekstra guffent når du spiller for Lyn.

Vi kasta dem ut av cupen og nå har vi mulighet til å bidra til å kaste dem ut av Toppserien. Lyn ligger på nedrykksplass og Vålerenga kan med seier på søndag rykke nærmere teten. Det er dog bare tre poeng som skiller oss, og det siste vi ønsker er at de kommer opp der vi er.

Ta med deg en hundrings og møt opp på stadion, så sender vi skiklubben ned der de hører hjemme.

Trolla

Etter å ha gyva løs på sørlendingene en times tid sist lørdag gikk Vålerenga Trolls oppskriftsmessig videre i NM-kvartfinalen i den nord-amerikanske versjonen av fotball. Det er ikke bare fotballagene som å over fjellene til en gang i blant, for denne helga spilles det kvartfinale og Trolls møter laget med ligaens mest pretensiøse navn; Bergen Seahawks. Med seier i denne kampen venter NM-finalen på Bislett stadion. En stadion Vålerenga bør føle seg hjemme på uansett idrett.

På den en siden har bergenslaget vunnet samtlige hjemmekamper denne sesongen, så det blir en vanskelig batalje. På den andre siden vant Trolls hjemme sist gang. Om det blir seier sikrer Trolls seg første NM-finale siden 2005, og om Vikings slår 1814’s ligger det an til den første rene hovedstadsfinalen på 16 år.

Så, om du av en eller annen absurd grunn befinner deg i bergensområdet, eller om reisefeberen er sterk, bør du møte opp på Rolland kunstgress på Åsane lørdag klokka 13:00 og se Oslos barskeste hamre løs på vestlandske sjøfugler.

Finalen spilles 7. juli.

Vålerenga i dag

Før vi stikker ut og quizzer på Bohemen, eller tar en rolig fredagspils på Øst eller Vertshuset, finner vi frem drakt og skjerf og legger det frem. Når vi legger oss stiller vi vekkeklokka slik at vi kommer oss ut av senga og rekker å møte opp på pride-paraden på Grønland lørdag klokka 11:00.

 

 

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar